Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016 στον Πειραιά ""Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΣΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑ""

Ενοριακή ζωή - Άγιος Δημήτριος Πειραιώς

Η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής με τις πρέπουσες τιμές θα μεταφερθεί από το νησί της Πάρου στον Πειραιά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 5:30μ.μ.
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό μας καθόλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016 από 16 έως 27 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Λατρευτικών Συνάξεων 
ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2016

Καθημερινά στον Ιερό ναό μας θα τελούνται:
7:00 - 9:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία
12:00μ.μ. Ιερά Παράκλησις
6:00μ.μ. Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου και Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο
7.00μ.μ. Επίκαιρη πνευματική ομιλία από προσκεκλημένους ομιλητές
9:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το αναλυτικό πρόγραμμα ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2016
 
 
agios-dimitrios.blogspot.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Έκοψαν δαπάνες ακόμη και από τρόφιμα τα νοικοκυριά στην Ελλάδα


«Κάθε πέρσι και καλύτερα« λένε τα νοικοκυριά της Ελλάδας που κάθε χρόνο που περνάει βλέπουν τις οικονομικές δυνατότητές τους να μειώνονται ως άμεσο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία δείχνουν ότι τα νοικοκυριά στην Ελλάδα «σφίγγουν το ζωνάρι» και βλέπουν αναγκαστικά τις καταναλωτικές τους δαπάνες να μειώνονται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα

Τροφές - "ασπίδα" στο κρυολόγημα ...



foodflu.jpgΤροφές - "ασπίδα" στο κρυολόγημα


Αν και οι γιατροί θεωρούν ότι δεν υπάρχει κάτι που αποδεδειγμένα να προλαμβάνει το κοινό κρυολόγημα, οι διαιτολόγοι επισημαίνουν πως συγκεκριμένες τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε ή -τουλάχιστον- να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης ενός

Μείον 214 εκατ. ευρώ για την αυτοδιοίκηση

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ανακοίνωσή του στηλιτεύει την κυβερνητική υποκρισία σχετικά με τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης που αποτυπώνεται στο προσχέδιο  ...
airetos.gr

Υποψηφιότητες του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»



 
Κυρίες ,Κύριοι
Αντιπεριφερειάρχες ,Περιφερειακοί Σύμβουλοι
τα παρακάτω ψηφοδέλτια είναι μια κίνηση ευρείας συνεργασίας συναδέλφων από όλη την Περιφέρεια , πολυπρόσωπη , με ευρεία γεωγραφική κατανομή ,πέρα από πολιτικές και κατευθυνόμενους συνδυασμούς.
Αποτελεί την απαρχή μιας συνεργασίας χωρίς πολώσεις , ανανεωτική , χωρίς παρωπίδες και βαρίδια .
  Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Π.Ε ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  και υποψήφιος για το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ)
                                                                                                                      ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ», Malta Maritime Summit 2016



Εμφάνιση PH.MALTA1.jpg 

Ο Γιάννης Μανιάτης, επίσημος προσκεκλημένος της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μάλτας, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στις εργασίες του συνεδρίου «Θαλάσσιες Μεταφορές, Ενέργεια και Περιβάλλον: Καινοτόμες πηγές ενέργειας» στο πλαίσιο του Malta Maritime Summit 2016.

Νέα Δημοκρατία για καταγγελίες Κοντομηνά: Ας ετοιμάζει την απολογία του ο κ. Παππάς

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/nd-1300-2.jpg

Επιθετική ανακοίνωση κατά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία μετά την παρέμβαση του κ. Κοντομηνά στον τηλεοπτικό αέρα του Alpha κατά την διάρκεια της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη και τα όσα εκείνος κατήγγειλε.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Οι καταγγελίες του κ. Κοντομηνά επιβεβαιώνουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον διαγωνισμό -παρωδία, για τις τηλεοπτικές άδειες του Υπουργού- καναλάρχη κ. Παππά.
Για όλα αυτά -και για πολλά άλλα- ο κ. Παππάς ας ετοιμάσει την απολογία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την προσεχή Παρασκευή».

Γιάννης Πλακιωτάκης - "Ο ελληνικός λαός πορεύθηκε μαζί με την Ορθοδοξία"


«Προτείνω ο κ. Τσίπρας ως δείγμα καλής θέλησης να αποπέμψει τον κ. Φίλη για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση» δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον Real Fm. «Πρέπει να το κάνει άμεσα αν εννοεί στην πράξη ότι σέβεται την Εκκλησία και επιθυμεί να ξεκινήσει ο διάλογος από μηδενική βάση. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβουν ότι διαχρονικά ο ελληνικός λαός πορεύθηκε μαζί με την Ορθοδοξία και είναι εθνικό έγκλημα να ακρωτηριάζεις την ψυχή των Ελλήνων για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων» σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης. 
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Νίκο Φίλη για "ιδεοληπτικές μεθοδεύσεις" σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ με αφορμή τις αλλαγές στο μάθημα της ιστορίας επιτέθηκε και στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε θέλει" να ξεριζώσει βίαια τη θρησκευτική συνείδηση των μαθητών για να εφαρμόσει τις ακραία παλαιομαρξιστικές και διεθνιστικές αντιλήψεις της".

Κάθοδος ρωσικών πολεμικών στη Μεσόγειο


Ρωσικές κορβέτες με πυραύλους κατευθύνονται στη ΜεσόγειοΔύο κορβέτες που μεταφέρουν πυραύλους και ανήκουν στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας εγκατέλειψαν τη βάση τους στη Σεβαστούπολη προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα των ρωσικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στη Μεσόγειο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Τα πολεμικά πλοία The Serpukhov και The Zelyony Dol, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους Κάλιμπρ, εγκατέλειψαν χθες τη Σεβαστούπολη και αναμένεται να φθάσουν απόψε στη Μεσόγειο, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Πρόκειται για μια "προγραμματισμένη εναλλαγή" των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, όπου η Ρωσία διαθέτει ήδη δέκα πλοία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Γκαζωμένος” Ολυμπιακός “τσάκισε” τον Κολοσσό στο Κύπελλο!

“Γκαζωμένος” Ολυμπιακός “τσάκισε” τον Κολοσσό στο Κύπελλο!
 Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ για τον Ολυμπιακό, που “σκότωσε” τον Κολοσσό Ρόδου με 99-48 μέσα στο ΣΕΦ. Το "παρών" στο φαληρικό στάδιο έδωσαν περίπου 1.000 φίλαθλοι των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να αρχίζει νικηφόρα τις υποχρεώσεις για την σεζόν 2016-17.
Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου πίεσαν στην άμυνα, ασφάλισαν τα ριμπάουντ, έκλεψαν μπάλες και σκόραραν συνεχώς στον αιφνιδιασμό, “τσακίζοντας” τους Ροδίτες.
Πρώτος σκόρερ για τους “ερυθρόλευκους” ο Γκριν, που σταμάτησε στους 16 πόντους , 10 είχε ο Μπιρτς με εντυπωσιακή παρουσία και στις δύο άκρες του παρκέ, 14 προσέθεσε ο θετικότατος Μάντζαρης.
Ο Σπανούλης μπορεί να πέτυχε μόνο 8 πόντους, αλλά με 8 ασίστ έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό τον τομέα, απ' τη στιγμή που ο Γκριν “ματώνει” τα αντίπαλα καλάθια.
Τα δεκάλεπτα: 25-10, 53-24, 79-38, 99-48
Πόντοι ανά δεκάλεπτο: 25-10, 28-14, 26-14, 20-10

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16, Μπιρτς 10, Τολιόπουλος 5, Παπαπέτρου 5, Σπανούλης 8 (8ασίστ), Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 14, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7

Eθελοντική Αιμοδοσία της Ολυμπιάδας στο Λεχαιο

nosokomeio-korinthou-shmera-to-apogeuma-ethelontikh-aimodosia-sto-lexaioΣήμερα Τετάρτη 05-10-2016 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία 16:00μ.μ -19:00μ.μ στην ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ ( κλειστό Γυμναστήριο) από την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, στα πλαίσια της επιτυχούς συνεργασίας της Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται στο πλαίσιο Εθελοντικής προσφοράς αίματος και εναπόκειται στη συνεργασία και την συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερο ανθρώπων.

Το αίμα είναι ένα αγαθό που πρέπει να υπάρχει για όποιον και όποτε το έχει ανάγκη.

Γιώργος Στασινός: «Για να ξεφύγει η Ελλάδα από το σπιράλ της κρίσης, χρειάζονται επενδύσεις. Τώρα!» - αύριο η σημαντική εκδήλωση του ΤΕΕ «Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά»

http://air.euro2day.gr/cov/te/tee180-01_59964_39LP02_b.jpg«Για να ξεφύγει η Ελλάδα από το σπιράλ της κρίσης, χρειάζονται επενδύσεις. Τώρα, όχι μετά από λίγα χρόνια. Οι ευκαιρίες υπάρχουν. Αυτό που επείγει είναι συγκεκριμένες δράσεις, δουλειά και αποτελεσματικότητα. Για αυτόν τον λόγο το ΤΕΕ φέρνει μαζί, στο ίδιο τραπέζι, αυτούς που στηρίζουν χρηματοδοτικά και αυτούς που υλοποιούν τις επενδύσεις. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών. Δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο». Αυτά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ενόψει της εκδήλωσης «Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά» που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Πέμπτη 06 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου  ΤΕΕ (Νίκης 4 – Σύνταγμα – 1ος όροφος).

Σήμερα στις 6μιση το απόγευμα τα εγκαίνια της Έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016» 7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ,

http://www.ramona.me/media/k2/items/cache/178c309727ebc158483dbf79ec491077_L.jpg 
Σήμερα στις 6μιση το απόγευμα τα εγκαίνια της Έκθεσης «ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2016»  7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, στο «Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο» στον Ισθμό της Κορίνθου, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας. Θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.  Στην Έκθεση θα συμμετάσχουν 200 εκθέτες που αναμένεται να προσελκύσουν περισσότερους από 30.000 επισκέπτες. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το ωράριο λειτουργίας Τετάρτη – Δευτέρα: 17:30 – 22:00, Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 22:00 Πληροφορίες στο Site : http://www.korinthianexhibition.gr/ Facebook page : https://www.facebook.com/korinthianexhibition/  

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κάθε Νεοδημοκράτισσα και κάθε Νεοδημοκράτης πρέπει να δει αυτό το video

Έτσι “χτίζεται” το υπερταμείο του ΕΦΚΑ -Δείτε όλες τις αποφάσεις

Προχωρούν οι διαδικασίες για τον “περιβόητο” ΕΦΚΑ, το υπερταμείο στο οποίο θα συγχωνευτούν όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης από 1 Ιανουαρίου του 2017. Η συγχώνευση προβλέπεται στο πλαίσιο του νέου ασφαλιστικού. Μπορεί κάποια δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για εμπόδια και «τρύπες», στο νέο υπερταμείο ωστόσο, όπως δείχνουν οι αποφάσεις που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εργασίας έχει έτοιμο το σχέδιο, τα ονόματα και τις ομάδες εργασίας, που θα αναλάβουν να «τρέξουν» άμεσα όλες τις διαδικασίες. Δείτε παρακάτω:

Κοινό βηματισμό αποφάσισαν ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

Εμφάνιση

Τις κοινές θέσεις τους καθώς και τις κόκκινες γραμμές απέναντι στις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της ...
airetos.gr

Δήλωση Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου για τις αναφορές Τσιρώνη

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφερόμενη στις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνη στην Ε.Ρ.Τ. είπε:

"Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσιρώνης είναι ο κύρια υπεύθυνος για την καθυστέρηση

Παράταση συμβάσεων καθαριότητας: Στη Βουλή η τροπολογία με δύο αλλαγές

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο δημόσιο και τους ΟΤΑ έως 31.12.2017.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η τροπολογία, η οποία αφορά χιλιάδες εργαζομένους σε ΟΤΑ και δημόσιο, αφού πήρε και την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» και θα ψηφισθεί πιθανότατα την άλλη εβδομάδα από τη Βουλή.
Σύμφωνα με την τροπολογία, που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, «το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1

Στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια Έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Εμφάνιση IMG_2016_10_05_9_34.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ετήσια Έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το 2015 υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος της Αρχής, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος. Στη συνάντηση παρέστη και η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Γκέρχαρντ Μπάουερ Το μέλλον της Ευρώπης είναι στην Αυτοδιοίκηση



Εμφάνιση φώτο1.jpg 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η  αποστολή αυτοδιοικητικών του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης που διήρκεσε από 01/10 έως 3/10 στην Πελοπόννησο, με συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του Έπαρχου του Σβέμπις Χαλ κ. Γκέρχαρντ Μπάουερ καθώς και συνεργατών τους.

Το καθεστώς θα δέρνει και τους κληρικούς;

syntaxiouxoi-xhmika-maximou
Αδιέξοδο σε όλα τα μέτωπα, που το ιδεοληπτικό καθεστώς της αριστεράς έχει ανοίξει μόνο του.
Μετά το ξύλο και τα χημικά που φόρτωσαν τους άλλοτε περήφανους συνταξιούχους, οι κυβερνήτες πρέπει να αντιμετωπίσουν την Ελληνορθόδοξη πίστη, έτσι όπως αυτή πλήττεται από τους Φίληδες της αριστεράς.
Στο αίτημα της Εκκλησίας διατυπωμένο από το στόμα του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός για τον χωρισμό ή μη του Κράτους – Εκκλησίας, πως σκέφτεται να απαντήσει το καθεστώς του ξεπουλήματος της χώρας;
Ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά την κατάργηση των Χριστιανικών συμβόλων, της προσευχής και της εκπαιδευτικής παραχάραξης της θρησκευτικής πίστης;
Μήπως θα υποχρεωθούν οι Ελληνορθόδοξοι κληρικοί να προσκυνήσουν το Κοράνι; Και αν δεν το πράξουν αυτό, ως πολυπολιτισμική πράξη της αριστεράς των ανοιχτών συνόρων, τότε τι θα γίνει; Θα τους δείρουν για παραδειγματισμό έξω από το Μαξίμου;
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/

Καισαριανή: Ο συνήθης τόπος της… προπαγάνδας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στην Καισαριανή επέστρεψε την Κυριακή ο κ. Τσίπρας, που εδώ και χρόνια έχει μετατρέψει τον «συνήθη τόπο των εκτελέσεων» σε… συνήθη τόπο προπαγάνδας!
Κατά τη συνήθειά του, οικειοποιήθηκε τους αγώνες άλλων, στα βιαστικά – και όχι ονομαστικά – μνημόνευσε όλους τους μέχρι σήμερα δημάρχους (ο σημερινός αρνήθηκε να πάρει μέρος στην παράσταση), βιαστικά αναφέρθηκε στα «30 χρόνια δικαστικής ταλαιπωρίας» (η οποία δεν έχει τελειώσει ως προς την διένεξη με τον Σκοπευτικό Σύλλογο, αλλά την παρουσίασε ωσάν να έχει νικηφόρα ολοκληρωθεί), εξίσου βιαστικά και στην απόφαση παραχώρησής του, το 1987.
Απέφυγε τις συγκεκριμένες αναφορές, διότι ο κ. Τσίπρας στην Καισαριανή πάει κι’ έρχεται, προεκλογικά και μετεκλογικά, παριστάνοντας τον μοναδικό ενδιαφερόμενο και τον μοναδικό επισκέπτη.

ΔΡΑΣΗ: Οφείλουμε να αποτρέψουμε την καθυπόταξη της δικαιοσύνης στα φαύλα σχέδια της Κυβέρνησης


05.10.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δικαιοσύνη, πυλώνας και ανεξάρτητη λειτουργία της δημοκρατικής Πολιτείας δέχεται ισχυρό πλήγμα από ενέργειες και παραλείψεις της ηγεσίας της, που αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα με την απαράδεκτη διακοπή και ακόμη πιο απαράδεκτη δημόσια αιτιολόγησή της από τον ίδιο τον πρόεδρο, της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ, που είχε κληθεί να αποφανθεί για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά και στην συνέχεια, σήμερα με την οριστική παύση Ντογιάκου από το δικαιοδοτικό όργανο του Αρείου Πάγου, δοκιμάστηκε σοβαρά και αποδομήθηκε στα μάτια των πολιτών η εικόνα της ανεξάρτητης εξουσίας που δικάζει με συνείδηση δικαίου και ανταποκρίνεται στην αποστολή της που είναι η διαφύλαξη της συνταγματικής νομιμότητας και η προστασία των εννόμων συμφερόντων των πολιτών. ηθικών και υλικών. Το πρόβλημα βρίσκεται πλέον στην επιφάνεια και στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και είναι πρόβλημα δημοκρατίας. Όλοι μαζί, πολιτικά κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, πολίτες αλλά και το ίδιο το σώμα των δικαστών, οφείλουμε να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καθυπόταξη της Δικαιοσύνης στα φαύλα σχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες ώστε, μέσα από την αυτοκάθαρσή της, να αποκατασταθεί στον συνταγματικό της ρόλο και στην αποστολή της.

ΔΡΑΣΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Παραιτήθηκαν δύο μέλη του ΣτΕ!

Τηλεοπτικές άδειες: Παραιτήθηκαν δύο μέλη του ΣτΕ!
Την παραίτησή τους υπέβαλαν δύο μέλη της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ, oι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,  μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε όταν ο πρόεδρος, Νίκος Σακελλαρίου, αποφάσισε τη ματαίωση της πρώτης συνεδρίασης για τις τηλεοπτικές άδειες, λόγω των διαφνωνιών που σημειώθηκαν με την έναρξή της.

Τα δύο παραιτηθέντα μέλη απέστειλαν επιστολή με την οποία καταφέρονται κατά του προέδρου του ΣτΕ, αλλά και συναδέλφων τους που συμφώνησαν μαζί του, όπου μεταξύ των άλλων, αναφέρουν ότι η ανακοίνωση της Ένωσης του ΣτΕ, αποτελεί «μέγα ατόπημα» καθώς άφησε την εντύπωση προς τα έξω (τους πολίτες) ότι «ομιλεί το σύνολο του σώματος» του ΣτΕ, δηλαδή όλοι οι δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
e-radio.gr