Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Στο χορό των ρίχτερ η Ιταλία, νέος σεισμός στα 5,9 - Aναφορές για νέκρους, τραυματίες και καταρρεύσεις

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/italy-1300.png

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:18 ώρα Ελλάδος στην κεντρική Ιταλία, ακολουθώντας τον σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στο ίδιο ρήγμα.

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες - δεν κλείνει κανένα κανάλι

http://www.enikonomia.gr/data/photos/resized/720_107872_c2dbf5477c-9f8196270214351c.jpgΜετά από περίπου έξι ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  και ήταν πολύ έντονη και με πολλές διαφωνίες.
Το ΣτΕ έκανε γνωστή την απόφασή του αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες  με ψήφους 14-11 πως ο νόμος του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά  είναι αντισυνταγματικός. 
 Με βάση τη σκληρή απόφαση είναι σαν να μην έγινε ποτέ ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των καναλιών. Ουσιαστικά κατεδαφίζει ολόκληρο το νόμο της κυβέρνησης.
Πρακτικά, η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως τα λεφτά που έχουν δοθεί στην δημοπράτηση για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν πίσω στους επιχειρηματίες από την κυβέρνηση και πως κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει. Επίσης για όσους δεν είχαν ήδη κανάλι, δηλαδή ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης αυτοί δεν μπορούν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα.
Εξερχόμενος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος του σώματος, Νίκος Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.
Η δημοπράτηση αναμένεται να επαναληφθεί με νέους όρους και με το ΕΣΡ να την συντονίζει, αφού πρώτα βέβαια αυτό συγκροτηθεί.
Πληροφορίες πως αναμένεται δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις | Ρύθμιση 100 δόσεων

Εμφάνιση Για αδυναμία της «πολυδιαφημισμένης από την κυβέρνηση» ρύθμισης των 100 δόσεων να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης. - Ο νόμος Παππά δεν ρυθμίζει δημοκρατικά και ορθολογικά το τηλεοπτικό τοπίο, όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος. - Ποιές οι δεσμεύσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη στους εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων, για τη στήριξη της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας..
eklogika.ghr

To ασύλληπτο σποτ της ΚΝΕ για τον ανασχηματισμό [vid]

To ασύλληπτο σποτ της ΚΝΕ για τον ανασχηματισμό [vid]
 Ένα άκρως χιουμοριστικό διαφημιστικό σποτ έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΝΕ όπου αποκαλύπτεται αποκλειστικά ποιοί θα είναι οι νέοι υπουργοί μετά τον ανασχηματισμό.
Σύμφωνα λοιπόν με το χιουμοριστικό βιντεάκι υπουργοί της κυβέρνησης θα είναι μεταξύ άλλων, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Βασίλης Λεβέντης.
Δείτε το απίστευτο βίντεο

newsit.gr

Ο ΠΑΟΚ εύκολα έφερε "τούμπα" τη Λάρισσα

Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: Χαλαρό... καθάρισμαΟ ΠΑΟΚ έχασε και πάλι ένα... τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά ήταν ανώτερος από την ΑΕΛ, την οποία και νίκησε με ευκολία μέσα στην Τούμπα με 2-0, σε ματς για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο Ίβιτς έκανε εκτενέστατο ροτέισον, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και ενόψει ΑΕΚ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και μόλις στο 11' έκαναν αυτό που μας έχουν συνηθίσει εφέτος...

Ατρόμητο ξεκίνημα με το... δεξί στο Κύπελλο 1-0 επί του Παναιτωλικού

Κύπελλο Ελλάδας, Ατρόμητος – Παναιτωλικός: “Χτύπησε” με Μπάγκα Τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» έβαλε ο Ατρόμητος με τη νίκη 1-0 επί του Παναιτωλικού στο Περιστέρι, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου.
Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «κυανολεύκους» σημείωσε ο Μπάγκα με κεφαλιά στο 65ο λεπτό, μετά τη σέντρα του Λε Ταλέκ, κι έτσι ο Ατρόμητος μπήκε «με το δεξί» στο Κύπελλο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΝΔ:«Τρύπα στον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης από τα ασφαλιστικά ταμεία»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής – Γ.Λ.Κ., βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τη δημοσίευση των οριστικών στοιχείων της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο εννιάμηνο του 2016, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Ντόρα: Ατυχείς οι δηλώσεις Άδωνη - Ασημακοπούλου

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής έκφραση του Άδωνι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό και ξεκαθάρισε πλήρως από πλευράς της ΝΔ».
Τα παραπάνω σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη περί κομμουνισμού και Αριστεράς.
«Ο ίδιος το ανασκεύασε κιόλας, γιατί το

Και ο Βλάχος αδειάζει τον Άδωνη, επικαλούμενος τον... καραμανλισμό και του ζητά να παραιτηθεί!!!

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη εξακολουθούν να απασχολούν ακόμα το εσωτερικό της ΝΔ. Φαίνεται μάλιστα ότι κάποιοι τις είδαν ως ευκαιρία για να δημιουργήσουν πρόσθετο θέμα.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος σε δήλωση του αφού ξεκαθάρισε ότι
θεωρεί λάθος την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη και ότι δεν έπρεπε να λεχθούν, πρόσθεσε :

Ο Καμμένος tweetαρε άρθρο που λέει ότι η Ελλάδα θα γίνει 51η Πολιτεία των ΗΠΑ

Σε άλλη μια γκάφα προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος στο twitter κοινοποίησε ένα άρθρο που κυμαίνεται ανάμεσα στο HOAX και τη σάτιρα.

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/kammenos-1300.jpg
Μετά το απίστευτο tweet που απεικόνιζε τον Τσίπρα ως άλλο Τομ Κρουζ και τον ίδιο ως Κέλι Μακ Γκίλις τώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβασε στο twitter ένα κείμενο στο οποίο γίνεται λόγος για εκφώνηση λόγου στην Πνύκα από τον Μπάρακ Ομπάμα, σημαντικές ανακοινώσεις για το ελληνικό χρέος και… ενσωμάτωση της Ελλάδας στις ΗΠΑ.
Το κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «το προεδρικό αεροσκάφος Αir Force One θα φθάσει στην Αθήνα συνοδευόμενο από 20 ελληνικά F16 με ειδικές οδηγίες του υπ. Αμυνας Πάνου Καμμένου».
kammenos_tweet
 eleftherostypos.gr

Αγωνία για πολλούς υπουργούς – Ποια τα σχέδια του Τσίπρα - Ποια ονοματα ακουγονται

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/tsipras-1000-1.jpg
Ξεκίνησε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό να έχει βάλει στο τραπέζι αρκετές αλλαγές.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για ένα εύκολο εγχείρημα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν πως ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με

Η κόντρα Βενιζέλου-Κωνσταντίνου πίσω από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912 - Δειτε φωτογραφιες απο την εποχη

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/apeleutherosi-thessalonikis-1000.jpg
Η συμβασιλεύουσα, η συμπρωτεύουσα ή τέλος πάντων η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η Θεσσαλονίκη, σήμερα έχει την τιμητική της…
Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*
Η 26 Οκτωβρίου είναι μία συμαντική ημέρα για την Θεσσαλονίκη, όχι μόνο γιατί εορτάζει ο πολιούχος της, Άγιος Δημήτριος [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ], αλλά επειδή είναι και η επέτειος της απελευθέρωσής της το 1912 και η ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό του ελληνικού κράτους.

Τι θα κάνει ο Ομπάμα στην Αθήνα και τι προσδοκά το Μαξίμου - Ελπιδες για… για χρεος και επενδυσεις

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/10/obama-tsipras-suntantis-episkepsi-obama-athina-1000.jpg 
Στις 15 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος οπού πέραν από την τρέχουσα πολιτική πλευρά, η επίσκεψη έχει εκ των πραγμάτων σημαντικό συμβολισμό, καθώς το Πολυτεχνείο συνέβαλε στη διαμόρφωση αντιαμερικανικού αισθήματος, που σήμερα έχει εκτονωθεί.

Πτώση τιμών στα ακίνητα της Αττικής

Πτώση τιμών στα ακίνητα της Αττικής

28η Οκτωβρίου 1940: "Ο μικρότερος δεκανέας του κόσμου" - Ντοκουμέντο


Εν καιρώ πολέμου ειναι πολλα αυτα που λαμβάνουν χώρα τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αδιανόητα. Συγκλονιστική ειναι και η ιστορία του μικρού πολεμιστή, Αναστάσιου Χαραλαμπόπουλου. Ο οποίος το 1940 έφυγε με το πατέρα του και κατατάχθη στον πόλεμο. Την ιστορία του "μικρού Αναστάσιου Χαραλαμπόπουλου" την αφηγείτε ο Έλληνας Υφυπουργός Τύπου σε δήλωση του στην γαλλόφωνη εφημερίδα Messager d' Athenes.
Να σημειωθεί οτι και άλλες εφημερίδες της εποχής φαίνεται να έδωσαν χώρο απο το πρωτοσέλιδο τους στον μικρό Αναστάσιο Χαραλαμπόπουλο, όπως ηταν και η εφημερίδα "Ακρόπολις", η οπόια αναφέρθηκε στον 13χονο πολεμιστη με το τίτλο "Ο Μικρότερος δεκανεύς του Κόσμου"(παρακάτω).

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους! Συμβουλές ενόψει κακοκαιρίας

http://www.newspepper.gr/wp-content/uploads/2016/03/%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82-3-324x235.jpg
Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αλλά και οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν με τσουχτερό κρύο (η θερμοκρασία θα πέσει 5 με 7 βαθμούς!), βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους! Όλα αυτά τουλάχιστον προβλέπει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (26.10.2016) η ΕΜΥ.
Εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση του καιρού το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Και δυστυχώς για όσους προγραμματίζουν να εκμεταλλευθούν το γεγονός πως η εθνική επέτειος «πέφτει» Παρασκευή και δημιουργείται... τριήμερο, οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται από το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

O ΠΑΣ Γιάννινα με το.. δεξί στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδoς

Κύπελλο Ελλάδας: Νικηφόρο ξεκίνημα ο ΠΑΣ! “Εξουδετερώθηκαν” Πανιώνιος - Λεβαδειακός

Την καλή πορεία που πραγματοποιεί στη Superleague, συνέχισε και στο κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο Εθνικό στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 15ο λεπτό ο Μαμπουλού, ολοκληρώνοντας με πλασέ έναν ωραίο συνδυασμό του Καρανίκα με τον Κούτρη, ενώ ο σκόρερ έχασε και πέναλτι στο 90΄, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στη Νέα Σμύρνη, το βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν Πανιώνιος και Λεβαδειακός στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου.
Οι “κυανέρυθροι” είχαν την κατοχή και παράλληλα έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Γιαννιώτη. Στο 60' ο Οικονόμου σκόραρε για τους γηπεδούχους, αλλά σωστά ακυρώθηκε το γκολ ως οφσάιντ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ελληνες επιστήμονες έφτιαξαν «εφαρμογή» που προβλέπει αποφάσεις δικαστηρίων

Ελληνες επιστήμονες έφτιαξαν «εφαρμογή» που προβλέπει αποφάσεις δικαστηρίων

Μία πρωτοποριακή μέθοδο τεχνητής νοημοσύνης ανέπτυξαν δύο Έλληνες ειδικοί των υπολογιστών και ένας νομικός στη Βρετανία, η οποία μπορεί να προβλέπει με ακρίβεια σχεδόν 80% τις δικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Στρασβούργου.
Είναι η πρώτη μέθοδος διεθνώς που είναι σε θέση να προβλέψει αυτόματα τη δικαστική απόφαση ενός μεγάλου διεθνούς δικαστηρίου. Αναλύοντας το κείμενο

Παρακράτος και Σια - γνώμες

H πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    H πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το γκράφιτι με την κουκουβάγια που έχει «τρελάνει» το διαδίκτυο -Βρίσκεται στην Αθήνα

koukouvagia-street-art-708
Ενα γκράφιτι με κουκουβάγια στην οδό Παλαιολόγου 50 στην Αθήνα έχει γίνει μανία και μοιράζεται στο Reddit, στο Imgur και σε «τοίχους» ανθρώπων που αγαπούν το street art.
Οποιος περνάει από τον συγκεκριμένο δρόμο δεν γίνεται να μην κοιτάξει την επιβλητική εικόνα της κουκουβάγιας του καλλιτέχνη WD, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών».
«Η Γνώση μιλάει, η Σοφία ακούει», γράφει στο Instagram, όπου ανάρτησε την φωτογραφία.
«Το ζώο συμβολίζει τη σοφία και την ίδια στιγμή είναι σύμβολο της θεάς Αθηνάς, που έδωσε το όνομά της στην πόλη της Αθήνας. Από την άλλη πλευρά η κουκουβάγια ως πουλί, είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή μακρινή όραση της, ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σήμερα η Ελλάδα βιώνει μια πραγματικά σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι καιρός να θυμηθούμε τη σοφία αυτού του πλάσματος» αποκαλύπτει ο Χάντερ Σ Τόμσον στο σάιτ του.

logo newsletter

koruf.etsi.jpg 

Οργασμός: Τι γνωρίζετε για το θέμα; Κάντε το κουίζ!


Ο οργασμός σηματοδοτεί την κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης και για τους περισσότερους ολοκληρώνει και επισφραγίζει μια καλή σεξουαλική επαφή. Πόσα πραγματικά γνωρίζετε γι' αυτήν την τόσο δημοφιλή εμπειρία;

Προσλήψεις 124 ατόμων στην Υπηρεσία Ασύλου

Η υπηρεσία Ασύλου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 124 ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών της για τις ανάγκες των Περιφερειακών Γραφείων ή Αυτοτελών Κλιμακίων στους νομούς Αττικής, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου και Κορινθίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων «Ενίσχυση της Διαδικασίας Ασύλου» και «Νομική συνδρομή και εκπροσώπηση» του Εθνικού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014- 2020.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις… καθυστερήσεις η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

Προς τις… καθυστερήσεις τείνει η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. Προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει αλλαγές στα πρόσωπα που στελεχώνουν θέσεις όπως αυτές των Γενικών Διευθυντών, παρά την σχετική προαναγγελθείσα επιλογή.
Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ήθελε εντός του Γ’ Τριμήνου του 2016 να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη σύσταση και τη συγκρότηση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το ΕΙΣΕΠ είναι το αρμόδιο όργανο για την επιλογή προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων των Υπουργείων, αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού και Ν.Π.Δ.Δ.
Το χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε αλλά μόλις στις 26/9/2016 αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση με την οποία ορίστηκαν τα μέλη του ΕΙΣΕΠ με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η καθυστέρηση είναι υπαρκτή και βεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές της aftodioikisi.gr.
Από κει και πέρα, το χρονοδιάγραμμα -που από την ανάγνωση του φαίνεται ότι είναι ένα «στοίχημα» η απαρέγκλιτη τήρησή του- έχει ως εξής:
• Δ΄ τετράμηνο 2016: Έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων
• Α΄ τετράμηνο 2017: πλήρωση των θέσεων και τοποθέτηση των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων
• Μάιος 2017: Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τη σύσταση – συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π) επιπέδου Διεύθυνσης σε κάθε Υπουργείο/αυτοτελή Γενική ή Ειδική Γραμματεία/ Αποκεντρωμένη Διοίκηση/ Ν.Π.Δ.Δ. που έχει δικό του Υπηρεσιακό Συμβούλιο
• Β΄ εξάμηνο 2017: Προκήρυξη και πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Διεύθυνσης
• Α΄ τρίμηνο 2018: Συγκρότηση υπηρεσιακών συμβουλίων και έκδοση προκηρύξεων πλήρωσης θέσεων προϊσταμένων Τμημάτων.
• Β΄ τρίμηνο 2018: Πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Τμημάτων.
o Σύσταση του Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης στο Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
o Έναρξη της διενέργειας ερευνών (ηλεκτρονικών ή μη) για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών από τους πολίτες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 12:00, η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν συνέντεξη Τύπου στο γραφείο της οργάνωσης.
Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σημαντικά έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Τις συμβάσεις σημαντικών έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας υπέγραψε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τα έργα «Αποκατάσταση βατότητας και συντήρηση Επ. Οδού Καρύταινα – Ατσίχολος – Σαρακίνι – Παλαιόκαστρο – Κρυονέρι – Ριζοσπηλιά», «Άρση καταπτώσεων και εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων τμημάτων στην Οδό Άγιος Ιωάννης – Θεολόγος Δήμου Βόρειας Κυνουρίας», «Τεχνικά έργα και τμήματα συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Αρκαδίας», «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού από Διασταύρωση Ε.Ο. Λεωνιδίου – Μαρι προς Χούνι – Βλησιδια», «Συντήρηση και αποκατάσταση επαρχιακής Οδού από Στόλο – Άγιο Ιωάννη προς Βάθεια», «Ανακαίνιση χώρου πλατείας Τ. Κ. Ροεινού Δ. Τρίπολης» στην Π.Ε. Αρκαδίας και «Συντήρηση 19ης Επ. Οδού Κυπαρισσία Αρμένιοι – Σπηλιά – Φαρακλάδα – 9η Εθν. Οδός» στην Π. Ε. Μεσσηνίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150203/low/assets_LARGE_t_189761_54460538.JPG
Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε ΑΡΚΑΔΙΑΣ ανακοινώνεται ότι: 

Mετά τη λήψη του 1706/111017/6-10-2016 εγγράφου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, οι μελισσοκόμοι που έχουν θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα επιδοτούμενα προγράμματα (πετρέλαια – κυψέλες – αναλύσεις μελιού κ.λ.π) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση – δήλωση των κυψελών διαχείμασης και να την καταθέσουν, στη ΔΑΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΤΡΙΠΟΛΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 9) έως 31-12-2016 (τελευταία μέρα πρωτοκόλλησης). Επίσης οι μελισσοκόμοι που έχουν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση 3.2. ''ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ" πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ πριν την μετακίνηση των κυψελών τους, στη ΔΑΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. (ΤΡΙΠΟΛΗ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ 9). 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε :
 - στα γραφεία της ΔΑΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – Δεληγιάννη 9 Τρίπολη τηλ: 2710 -223224 
- στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣ/ΜΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ – Βασιλ. Δεκάζου 5 Τρίπολη τηλ: 2710243352 -
 στα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας ΑΣΤΡΟΥΣ: τηλ:2755022283 και ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ: τηλ: 2757022212 - στους Δήμους της Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ομιλία /συζήτηση Δημήτρη Καζάκη στη Κόρινθο 2/11

Εμφάνιση kazakis copy.jpg
Ανακοίνωση
Βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από τα ΜΜΕ, ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος, πως δε γίνεται τίποτα άλλο. Είναι όμως έτσι; Υπάρχει άλλος δρόμος;  Το Αλλότροπον διοργανώνει ένα κύκλο συζητήσεων με έγκριτους επιστήμονες, οικονομολόγους, κοινωνιολόγους, συνταγματολόγους κι άλλους που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και θα συζητήσουμε μαζί τους.  Πρώτος καλεσμένος μας είναι ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης.
Σας προσκαλούμε στην ομιλία/συζήτηση με τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στις 6:30  το απόγευμα με θέμα «Υπάρχει ζωή εκτός του Ευρώ! Διώξε το φόβο!» 
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Είσοδος ελεύθερη

Σύντομο Βιογραφικό
O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus. Έχει γράψει το βιβλίο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας» Έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος και Γ. Γραμματέας. Κατάγεται από την Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και γεννήθηκε  το 1962 και  φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ οικονομικά.

ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


Αμαθείς, αντιγραφείς και οργανολάγνοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δυστυχώς, κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας αποφασίζει να μιλήσει ή να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, τα πράγματα για τη Δημοκρατία μας χειροτερεύουν.
Και κάθε φορά αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πολύ επικίνδυνο συνδυασμό ανικανότητας, αμάθειας και άγνοιας στοιχειωδών θεμάτων και αυταρχισμού, με άμεση πρόθεση επιβολής καθεστώτος λατινοαμερικάνικου τύπου.
Ίσως πέρασε απαρατήρητο, αλλά μιλώντας την Κυριακή στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας περιέλαβε στην ομιλία του και την αναφορά στη γνωστή (σε όλους πλην του ίδιου και των συνεργατών του) φράση «υπάρχουν δικαστές…»
Και ήταν πολύ… θορυβημένος ο άνθρωπος!

Ανακοίνωση ΚΚΕ Πελοποννήσου για θάνατο Θ. Μοσχοβίτη



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

Ανακοίνωση για το θάνατο του σ. Θοδωρή Μοσχοβίτη

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αποχαιρετά τον αγαπημένο μας σύντροφο Θοδωρή Μοσχοβίτη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.  Μαχητικό στέλεχος του ΚΚΕ, που «έφυγε» τόσο νέος μετά από πολύμηνη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο Θοδωρής ξεχώριζε για την παλληκαριά, το ήθος και την πίστη του στα ιδανικά μας. Ήταν πάντα χαμογελαστός, αντιμετώπιζε τις δυσκολίες με αποφασιστικότητα, ήταν μαχητής σε όλη του τη ζωή και στη μεγάλη περιπέτεια των τελευταίων μηνών.
Ο σύντροφος Θοδωρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993  και μετακόμισε  μαζί με την οικογένεια του στην Μπόρσα Αργολίδας . Μέσα σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ  το 2011 και πήρε επάνω του όλη τη δουλειά για να στηθεί μια καλή Οργάνωση. Εκλέχτηκε στο Τομεακό Συμβούλιο Αρκαδίας και έπειτα στο Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ. Σε όλες τις χρεώσεις, που του ανατέθηκαν από την Οργάνωση, ανταπεξήλθε παραδειγματικά.
Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν ένα ακούραστο στέλεχος, που ειδικά μέσα από την τελευταία του δοκιμασία, διαπαιδαγώγησε με την επαναστατική του αισιοδοξία τα στελέχη και τα μέλη της οργάνωσης.
 Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 
H κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στο ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Μπόρσα Αργολίδας στις 16:30.

ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ