Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

.: "H ψυχική ενότητα του Έθνους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση κάθε απειλής".

#AseTisVlakeies και σώσε τη ζωή σου

logo newsletter


atv.ets.jpg 

#AseTisVlakeies και σώσε τη ζωή σου


Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία κοινωνικής υπευθυνότητας υλοποιεί η AXA Ασφαλιστιική, επισημαίνοντας με έναν «αντισυμβατικό» τρόπο

ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ

Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Όλγας οι κεφαλές της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας τίμησαν την ιστορική επέτειο του "ΟΧΙ" σε άλλο χρόνο και τόπο. Ποιοι οι λόγοι που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Αρχιεπίσκοπος

Ζήτω!!!! Οι επόμενες γενιές


 Η ζωγραφιά του μικρού Λευτέρη 


Μέρες σαν την σημερινή έχουν συμβολική σημασία και αξία. Είναι κομβικές! Και αυτό επειδή είναι ορόσημα που παραδίδονται από την παλιά γενιά στην επόμενη.  Σημαντικός είναι και ο ρόλος των εκπαιδευτικών καθώς πρέπει να δώσουν ερεθίσματα στα παιδιά για αναζητήσουν τα γεγονότα του παρελθόντος, τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία, γεγονότα που πάνω τους χτίστηκε η ελευθερία.  Κινούμενος σε αυτόν τον παρανομαστή ο εκπαιδευτικός του Διά…Λόγου Τέχνη Γιώργος Σαρλής ζήτησε από τον μικρό Λευτέρη να ζωγραφίσει για κάτι το οποίο του μίλησε σε σχέση με την 28η Οκτωβρίου, την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Το αποτέλεσμα το βλέπετε!

Δύσκολες εξόδους σε Δερβένι και Αθίκια για ΠΑΣ Κόρινθος και Κόρινθος 2006

http://i.imgbox.com/TL13pJbD.jpg
Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής ημέρας, συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 4.00 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Η αγωνιστική βρίσκει τις δύο ομάδες της Κορίνθου , τον ΠΑΣ και την ΄06, να πραγματοποιούν δύσκολες εξόδους. Ο ιστορικός ΠΑΣ Κόρινθος , μεταβαίνει στο Δερβένι, όπου στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" αντιμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενίου, την ίδια ώρα που η Κόρινθος ΄06 μάχεται στά Αθίκια κόντρα στον Τενεάτη, ο οποίος αναζητά το πρώτο του τρίποντο.
Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ ο Παννεμεατικός  μεταβαίνει στο Ξυλόκαστρο , στην κόντρα του με τον τοπικό Ηρακλή.
Στο Στάδιο του Κιάτου ο Πέλοπας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο γειτονικό Βέλο η Ελλάδα αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Άσσου.
Στο Σοφικό , ο Πανσολυγειακός φιλοξενεί τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ τέλος στο Πετρί η Θύελλα μάχεται με τ5ον Πανκαμαριακό. 

Η 6η Αγωνιστική  
 Ισθμιακός -  Ατρόμητος Χιλιομοδίου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Παννεμεατικός
Τενεάτης Αθικίων -Κόρινθος '06
Ελλάς Βέλου - Ολυμπιακός Άσσου
Θύελλα Πετρίου -  Πανκαμαριακός
Πέλοπας Κιάτου -  ΣΦΛ Ολυμπιακός
Αστέρας Δερβενίου - ΠΑΣ Κόρινθος
 Πανσολυγειακός -  Ηρακλής Λεχαίου

Υπό ψηλόβροχο ο εορτασμός της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ στο Δερβένι

 
Με κάθε επισημότητα το Δερβένι , η πρωτεύουσα της Δ. Ε.  Ευρωστίνης, κάτω από βροχερό καιρό,  τίμησε την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ που 76 χρόνια πριν , στις 28 Οκτωβρίου 1940 , Έλληνες βροντοφώναξαν στον ξένο κατακτητή , γράφοντας χρυσές σελίδες Ιστορίας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.
Στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δερβενίου έγινε επίσημη Δοξολογία από το Ιερό  Κλήρο όλων των εκκλησιών της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, παρουσία των Αντιδημάρχων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  , των Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Διαμάντως Δενδρινέλη, των άλλων προέδρων των τοπικών Κοινότητων της Ενότητας  των Δημόσιων υπηρεσιών , των Σχολείων της περιοχής  καθώς Σωματείων  Συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Τον Πανηγυρικό της ημέρας   εκφώνησε  ο καθηγητής Γυμνασίου Δερβενίου κ. Ταρνάρης Βασίλειος

Μετά την δοξολογία επακολούθησε  από τους ιερείς τις περιοχής και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρρωστίνης και εφημέριο του Αγίου Ιωάννου π. Ιωάννη Γιαννακά επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ στην κεντρική πλατεία, παρουσία των αρχων της περιοχής , η Κατάθεση στεφάνων από Δημοτική Αρχή , Αστυνομία , Πυροσβευστική Υπηρεσία, Σχολεία , εμπορικό Σύλλογο Δερβενίου  κλπ.. 
Ακολούθως ετηρήθει ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δερβενίου
 
Στη 11 το πρωί έγινε η μαθητική παρέλαση από μαθητές/τριες των σχολείων 
( Νηπιαγωγείου , Δημοτικού , Γυμνασίου & Λυκείου) Δερβενίου υπό τους ήχους εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική  του Δερβενίου, επί της ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών ( Οδός Γεωργίου Μπαλή) από της οδικής γέφυρας  μέχρι το ύψος της  οδού Αγίου Ιωάννου., παρουσία των αρχών και πλήθους κόσμου.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Κάτω από βροχερό καιρό ο εορτασμός της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14910503_1784351075151813_1022389944444063821_n.jpg?oh=ddd5dc6b33be5065ac74cd2e29df0078&oe=58A9BD98
 Με κάθε επισημότητα το Ξυλόκαστρο τίμησε την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ που 76 χρόνια πριν , στις 28 Οκτωβρίου 1940 , Έλληνες βροντοφώναξαν στον ξένο κατακτητή , γράφοντας χρυσές σελίδες Ιστορίας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.
Στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου έγινε επίσημη Δοξολογία από το Ιερό  Κλήρο παρουσία του  Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, του βουλευτή κ. Γιώργου Ψυχογιού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλία  Νιάρος, των Αντιδημάρχων ,Δημοτικών Συμβούλων , της Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου, των Δημόσιων υπηρεσιών , των Σχολείων της περιοχής  καθώς Σωματείων  Συλλόγων και πλήθος κόσμου.  Τον Πανηγυρικό της ημέρας   εκφώνησε  ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου κ. Κυριάκος Αντώνης.
Μετά την δοξολογία επακολούθησε  από τους ιερείς τις περιοχής επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ  παρουσία των αρχων λαού και μαθητών όλων των Σχολείων της περιοχής, η Κατάθεση στεφάνων από Δημοτική Αρχή , Αστυνομία , Σχολεία κλπ.. Ακολούθως, εγινε το Προσκλητήριο πεσόντων, ετηρήθει ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από την Φιλαρμονική. Στη 11 το πρωί έγινε κάτω από βροχερό καιρό, η μαθητική παρέλαση από μαθητές/τριες των σχολείων του Ξυλοκάστρου  υπό τους ήχους εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική, επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.
Τέλος σημειώνουμε  την χθεσίνη  εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τους απόφοιτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στο  Θέατρο «΄Αγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο,  παρουσία πλήθους κόσμου.

Διευκρινίσεις Βερναρδάκη για την παράταση συμβάσεων καθαριότητας (εγκύκλιος)

Διευκρινίσεις σε σχέση με την διάταξη (άρθρο 16 του Ν. 4429/2016 – ΦΕΚ 199/Α ́/21-10-16) για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο δημόσιο και του ΟΤΑ δίνει με εγκύκλιο του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία δημοσιοποίηθηκε την ώρα που δήμαρχοι επιχειρούν για μια ακόμη φορά να “μπλοκάρουν” τη διάταξηστη ρύθμιση εμπίπτουν: 

Φωτογραφία της NASΑ: Είναι αυτό το Schiaparelli που συνετρίβη στον Άρη;

Φωτογραφία της NASΑ: Είναι αυτό το Schiaparelli που συνετρίβη στον Άρη;
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμτπη την πρώτη φωτογραφία που τράβηξε δορυφόρος της πάνω από το σημείο του Άρη στο οποίο συνετρίβη το ευρωπαϊκό ρομπότ Schiaparelli.
Η ασπρόμαυρη φωτογραφία δείχνει ένα μαύρο στίγμα πάνω στο έδαφος, που πιστεύεται ότι είναι το διαλυμένο ρομπότ και γύρω του μια σκιά που μοιάζει με τα υπολείμματα της έκρηξης που ακολούθησε την βίαιη πρόσκρουση.

Επίθεση Λαζόπουλου σε δικαστές - Μαλέλης: Νομίζω πως ο Λαζόπουλος έχει ψεκαστεί

lazopoylos708malelis-lazopoulos-708
Δριμεία επίθεση στους δικαστές, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο των τηλεοπτικών αδειών, εξαπέλυσε ο Λάκης Λαζόπουλος.
Με μια μακροσκελή ανάρτηση του, στην ιστοσελίδα altsantiri το πρωί της Πέμπτης (27/10), ο

Ραγδαίες εξελίξεις! Τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει την παρέμβασή του Προκόπη Παυλόπουλου

mitsotakis-pavlopoulos-708
Το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου στις 12:00, προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την επίθεση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.
Από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ υποστηρίζουν πως υπάρχει εκτροπή και σύγκρουση της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως θεματοφύλακας του Συντάγματος, έχει υποχρέωση να παρέμβει.

POP-ROCK ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016!

 Εμφάνιση αφισα συναυλιας φιλαρμονικης δερβενιου m.jpg
Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες, αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες θα προσφέρει στους "συνεπιβάτες" της η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, αυτή τη Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 αργά το απόγευμα στις 7.00 μμ .

Θα σας περιμένουν να συνταξιδέψετε μαζί τους στο  Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου και να απολαύσετε ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των ήχων, όπως:

1. MACARENA - Bernardo Bautista Monterde (Soloist: Αντώνης Γκόγκος)
2. WE WILL ROCK YOU – Queen
3. BORN TO BE WILD – Steppenwolf
4. GHOSTBUSTERS Music Theme from the Movie “GHOSTBUSTERS”
5. FAWKES THE PHOENIX 
Music Theme from the Movie “Harry Potter and the Chamber of Secrets”
 (Soloist: Παύλος  Γκόγκος)
6. MY HEART WILL GO ON Music Theme from the Movie “TITANIC” (Soloist: Ανδριάννα Σανδραβέλη)
7. FIREWORK – Kate Perry
8.     MAMA MIA – Abba
9. 25 OR 6 TO 4 – The Chicago
10. RIDERS ON THE STORM – The Doors
11. PIRATES OF THE CARRIBEAN - Music Theme from the Movie “Pirates of The Carribean”
12. RIDERS MARCH Music Theme from the Movie “Indiana Jones”

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

Ο έλληνας πολεμιστής του ’40

http://www.diakopes.gr/files/1/Media/2016/10/26/27056822_kalpaki.machitis.jpg?maxwidth=645&maxheight=400&mode=crop&scale=both&align=middlecenter

Ο Ελληνικός ηρωισμός

Όσοι επεκοινώνησαν είτε με τραυματίας, είτε με πολεμιστάς της πρώτης γραμμής, έσχον την ευκαιρίαν να διαπιστώσουν ότι δεν παραλείπουν ποτέ να μνημονεύσουν την κατά τόπους προβληθείσαν σθεναράν αντίστασιν του εχθρού και όσας μεμονωμένας ηρωικάς πράξεις αντελήφθησαν ιδίοις όμμασιν.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικόν ότι τα περί φυγής των Ιταλών ως λαγών, τα περί δειλίας όλου του ιταλικού στρατού και όσα άλλα τοιαύτα διασκεδάζουν την ανυπομονησίαν του αμάχου πληθυσμού, δεν προέρχονται από τους πολεμιστάς μας. Τόσον διότι είναι ιππόται και δεν καταδέχονται να μεταχειρίζωνται άλλα όπλα, εκτός από τα ευγενή όπλα του πολέμου, όσον και διότι προφανώς αντιθέτως προς τους αμάχους εδοκίμασαν την σκληρότητα του αγώνος και την δύναμιν αντιστάσεως του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με Γκριν και Σπανούλη την Μπασκόνια με 95-90 στη Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός νίκησε με Γκριν και Σπανούλη την Μπασκόνια
Μία... τετράποντη βόμβα του Γκριν στο τελευταίο λεπτό και ο εκπληκτικός Βασίλης Σπανούλης που είχε 15 πόντους και 15 ασίστ (!), έδωσαν στον Ολυμπιακό την τρίτη νίκη του στην φετινή Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπασκόνια με 95-90. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν... καυτοί από τα 6.75, σημειώνοντας 16 τρίποντα στη Βιτόρια, υποχρεώνοντας τους Βάσκους στην πρώτη ήττα στο «σπίτι» τους και δεύτερη στο σύνολο.  

Tα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος:

Kύπελλο: Τρίκαλα... πέντε αστέρων μέσα στην Ελευσίνα



1ος όμιλος ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0
Πανελευσιακός – Τρίκαλα 0-5 

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
Τρίκαλα  3
ΠΑΟΚ  3
ΑΕΛ 0
Πανελευσινιακός 0

2ος όμιλος
Ολυμπιακός – Πλατανιάς 3-0
 
Σπάρτη - ΑΟ Χανιά 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σπάρτη  3
Ολυμπιακός  3
Πλατανιάς 0
Χανιά  0


3ος όμιλος
Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 1-0
Παναθηναϊκός – Ηρακλής 0-0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Απόλλων Σμύρνης  3
Παναθηναϊκός  1
Ηρακλής  1
ΟΦΗ  0
 

4ος όμιλος
Καλλονή - Αγροτικός Αστέρας 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 1-0 

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγροτικός Αστέρας  3
ΠΑΣ Γιάννινα  3
Ξάνθη 0
Καλλονή 0

5ος όμιλος
Αιγινιακός - Άρης 0-3
Αστέρας Τρίπολης - Βέροια 1-0
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Άρης  3
Αστέρας Τρίπολης 3
Βέροια  0
Αιγινιακός  0

6ος όμιλος
ΑΕΚ - Κέρκυρα 4-0
Λαμία - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
 
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΕΚ  3
Λαμία  3
Αναγέννηση Καρδίτσας 0
Κέρκυρα  0

7ος όμιλος
Πανθρακικός - Καλλιθέα 3-0
Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πανθρακικός  3
Ατρόμητος  3
Παναιτωλικός  0
Καλλιθέα  0


8ος όμιλος

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 0-0
Πανσερραϊκός – Κισσαμικός 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Κισσαμικός   3
Πανιώνιος   1
Λεβαδειακός  1
Πανσερραϊκός  0