Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο διαδραστικός χάρτης της Google για τις αμερικανικές εκλογές


ΝΔ: Όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάκτυλο - Αιχμηρή ανακοίνωση για το θέμα του ΕΣΡ

ΝΔ: Όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάκτυλο
Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της καλεί την κυβέρνηση αντί να εγκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό «για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore, κ. Αρτεμίου».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει πως «όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάκτυλο» και προσθέτει:
«Όταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό - παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα».
Η ΝΔ συμπληρώνει πως «το ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος, το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Έλληνες μετά και την απόφαση του ΣΤΕ» και συνεχίζει:
«Ό,τι όμως και να κάνουν, μια είναι πλέον η πραγματικότητα. Μέσα στο αδιέξοδό τους, επιχειρούν και πάλι να παρακάμψουν το ΕΣΡ. Αν τους αδικούμε, μπορούν να το αποδείξουν. Ας επιστρέψουν τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣΤΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο ΕΣΡ που δεν θα είναι υποχείριο της κυβέρνησης. Οι τακτικισμοί και τα φθηνά επικοινωνιακά "μερεμέτια" τους δεν ξεγελούν πια κανέναν».

Παππάς: Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Παππάς: Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον«Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και τη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ η Βουλή μετέφερε στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Η ΝΔ οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον όπως έχουν κάνει ήδη κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς

Τρεις νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Αλβανία Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Τρεις νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στην Αλβανία
Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες την Αλβανία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, έναν στην Πρεμετή, έναν στα Τίρανα και έναν στα βόρεια της χώρας.
Ωστόσο, είναι εκατοντάδες χιλιάδες και τα στρέμματα γης που έχουν πλημμυρίσει στη χώρα. Ανακοινώσεις των αρχών αναφέρουν εκατοντάδες πλημμυρισμένα σπίτια και νοικοκυριά, κατολισθήσεις, αποκλεισμένους δρόμους και γκρεμισμένες γέφυρες, ενώ ολόκληρες περιοχές στα βόρεια της Αλβανίας είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Λόγω της κακοκαιρίας που συνεχίζει να πλήττει τη χώρα, η υπουργός Παιδείας, Λιντίτα Νικόλα ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για σήμερα και για αύριο σε όλη τη χώρα.
Οι αρχές κάνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να κυκλοφορούν στους δρόμους περιοχών που πλήττονται ιδιαίτερα από τη θεομηνία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας»


Τον δικό του "χάρτη" για έξοδο από την κρίση, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Χανίων – Ρεθύμνης
στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του στην γεννέτειρά του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 
«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, 8 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ρεθύμνης – Χανίων, στις Βρύσες Χανίων, μπροστά σε 3000 οπαδούς του κόμματος. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση και επανέφερε το αίτημα για εκλογές, ζητώντας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φύγει από την Ελλάδα. Ακόμη, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις με το ΕΣΡ, δίνοντας το στίγμα της αντιπολίτευσης και εμμένοντας στην σκληρή στάση ότι εάν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεναίσει στη συκγρότηση του Συμβουλίου.Και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω … Άλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα».


Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:


Φίλες και Φίλοι,
 
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
 
Νεοδημοκράτισσες και Nεοδημοκράτες,
 
Ένα ειλικρινές και ολόθερμο ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, για την σημερινή συγκλονιστική παρουσία σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε. Αφήσατε επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις, σε μια μέρα και ώρα δύσκολη, για να έρθετε σήμερα εδώ και να μου πείτε από κοντά το καλώς όρισες Κυριάκο.

Αύριο στο Ξυλόκαστρο το ντέρμπι Πανκαμαριακός - Ηρακλής Ξυλοκάστρου

  

Αύριο στο γήπεδο Ξυλοκάστρου και στην κοινή τους έδρα διεξάγεται ο εξ αναβολής αγώνας του Πανκαμαριακού (τυπικά γηπεδούχος) και του Ηρακλή Ξυλοκάστρου ( τυπικά φιλοξενούμενος).
Ο αγώνας γίνεται στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας  ,  είχε αναβληθεί πριν δυο περίπου εβδομάδες καθώς, στο γήπεδο είχε πλημμυρίσει μετά από ραγδαία βροχή.
Το αυριανό τοπικό ντέρμπι που αρχίζει στις 15:00 , διευθύνει ο Νεοφυτιάδης με βοηθούς τους Μπετσόγλου και Σπηλιώτη.
Οι δύο γειτονικές ομάδες θα επιδιώξουν την νίκη.
Ο  Πανκαμαριακός θα πασχίσει για το τρίποντο για  να βελτιώσει την θέση καθώς βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες ( σε περίπτωση νίκης ανεβαίνει στη 9η θέση). Προέρχεται από εντός έδρας ήττα από τον Ισθμιακό.
Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου , την Κυριακή απέσπασε βαθμό ( 0 - 0) στο Λουτράκι, με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς , σε 6 αγώνες, και με πιθανή νίκη καταλαμβάνει την 5η θέση της βαθμολογίας.

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Μπαρ στο Παρίσι... ξέρει τον νικητή! [vid]

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Μπαρ στο Παρίσι... ξέρει τον νικητή! [vid]
Μια πρωτότυπη... παράδοση έχει το Ηarry’s bar στο Παρίσι, καθώς από το 1924 διοργανώνει εικονικές εκλογές. Σε αυτές, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο Αμερικανοί τουρίστες, αλλά και Αμερικανοί πολίτες που ζουν στη Γαλλία. Από τις 22 εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία 92 χρόνια, το μπαρ έχει δώσει το σωστό αποτέλεσμα 20 φορές! Τα αποτελέσματα αναγράφονται σε ένα ταμπλό που έχει κεντρική θέση μέσα στο μπαρ και μέχρι τώρα δίνουν το προβάδισμα στη Χίλαρι Κλίντον!

newsit.gr

Πως η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δείχνει τον νικητή των εκλογών

Περιορίζονται οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς οι τλευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες φέρνουν την Χ. Κλίντον να προηγείται του Ντ. Τραμπ.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1048 δολ. από το επίπεδο των 1,0411 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Πάντως, η αγορά φαίνεται να θεωρεί ότι η εκλογική νίκη της Χ. Κλίντον θα είναι θετική για το δολάριο.
Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται από το Associated Press στις 11 το βράδυ ώρα Νέας Υόρκης (6 π.μ. τοπική ώρα), όταν θα κλείσουν οι κάλπες στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 4 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,32% από 7,56% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,15% να διαμορφωθεί στο 7,17% από 7,42%.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,070%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,129% από -0,130%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,211%, στο τρίμηνο  διαμορφώθηκε στο -0,312%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,374%.
Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1038 δολ.

Το πρώτο αποτέλεσμα Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε προβάδισμα σε τρία μικροσκοπικά χωριά της πολιτείας Νιού Χαμσαιρ, λαμβάνοντας 32 ψήφους έναντι 25.

firstvoting2
Ήδη στο στο Ντίξβιλ Νοτς, ένα χωριό στο Νιου Χαμσάιρ, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, το οποίο κατά παράδοση ψηφίζει 24 ώρες πριν από την υπόλοιπη Αμερική, ψήφισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις ΗΠΑ ψηφοφόροι ενεργοποιώντας τη διαδικασία των προεδρικών εκλογών.
Οι ψηφοφόροι συγκεντρώνονται τα μεσάνυχτα στην αίθουσα εκδηλώσεων ενός συγκροτήματος χειμερινών σπορ πριν ανοίξουν επίσημα οι κάλπες και ψηφίζουν πρώτοι από όλους τους συμπατριώτες τους στις ΗΠΑ. Η καταμέτρηση γίνεται απευθείας, όπως και η ανακοίνωση του αποτελέσματος, ώστε το μικρό χωριό να κατακτήσει την πρώτη θέση σε μία άτυπη κόντρα που διατηρεί με τα γύρω χωριά.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε ένα—πολύ πρώιμο ακόμη, φυσικά—προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε τρία μικροσκοπικά χωριά της πολιτείας Νιού Χαμσαιρ, λαμβάνοντας 32 ψήφους έναντι 25.
Η ψηφοφορία στα χωριά Ντίξβιλ, Χαρτς Λοκέισον και Μίλσφιλντ άρχισε αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν αφού ψήφισαν όλοι οι εγγεγραμμένοι. Οι κάτοικοι των τριών χωριών δηλώνουν υπερήφανοι που ψηφίζουν πρώτοι στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Η Κλίντον κέρδισε περισσότερες ψήφους στο Ντίξβιλ και στο Χαρτς Λοκέισον, αλλά ο Τραμπ επικράτησε με μεγάλη διαφορά στο Μίλσφιλντ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσε ο Guardian, νικήτρια της αναμέτρησης στο απομακρυσμένο χωριό ήταν η Χίλαρι Κλίντον με 4 ψήφους. Δεύτερος ήρθε ο Ντόναλντ Τραμπ με 2 ψήφους και ακολούθησαν ο Γκάρι Τζόνσον και ο Μιτ Ρόμνεϊ με μία ψήφο (το ψηφοδέλτιο ακυρώθηκε διότι έφερε χειρόγραφο το όνομα του Μιτ Ρόμνεϊ, του προεδρικού υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών που ηττήθηκε στο 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα).
Το δεύτερο αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στο Millsfield του Νιου Χαμσάιρ, όπου ο Τραμπ συγκέντρωσε 16 ψήφους έναντι 4 της αντιπάλου του, και το τρίτο αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στο Hart’s Location, όπου η υποψήφια των Δημοκρατικών πήρε 17 ψήφους έναντι 13 του Τραμπ.
Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας στο Νιού Χαμσαιρ, οι κοινότητες με λιγότερους από 100 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια να ανοίξουν τις κάλπες τα μεσάνυχτα και να τις κλείσουν αμέσως μόλις όλοι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΗΠΑ ώρα μηδέν: Ξεκίνησε η μάχη Τράμπ –Χίλαρι για την Προεδρία - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Η μέρα έφτασε! Η Αμερική αποφασίζει ποιός θα είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Θα είναι η Χίλαρι Κλίντον ή ο Ντόναλντ Τραμπ; Θα γίνει η έκπληξη (βλ. Τραμπ) ή η Χίλαρι θα κάνει "περίπατο"; Όλα είναι ανοικτά μέχρι την τελευταία στιγμή.
Ξεκίνησαν οι εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την περιφέρεια της Ουάσινγκτον για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον δισεκατομμυριούχο που διεκδικεί την προεδρία της χώρας εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΡΚΑΔΙΟΥ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί από σήμερα, 8 Νοεμβρίου, διήμερη περιοδεία στους νομούς Ρεθύμνης και Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης παρευρέθη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ, στο Αρκάδι, πριν από 150 χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης. 

Η θυσία του Αρκαδίου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ. 

Τιμούμε αυτούς τους Κρητικούς αγωνιστές, που έδωσαν τη δική τους προσωπική μάχη για την ελευθερία, αλλά και για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Σηματοδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, την ενότητα του ελληνικού έθνους. 

Τους είμαστε αιώνια υπόχρεοι. 

Αιωνία η μνήμη τους».  

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, θα έχει σειρά συναντήσεων με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Κρήτης, καθώς και με εκπροσώπους επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες του νησιού, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Χανίων – Ρεθύμνου στις Βρύσες Χανίων, στις 19:00 (κέντρο «ΕΣΠΕΡΟΣ»).

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης, θα  επισκεφτεί διαδοχικά την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ίδρυμα Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Επίσης, θα έχει  συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων, ενώ θα επισκεφτεί και την Δημοτική αγορά της πόλης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα  χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα όσα διαδραματίζονται, με πρωταγωνιστές τους “γνωστούς – αγνώστους” έξω από το Πολυτεχνείο, αποκαλύπτουν την ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και την ανομία.  
Ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι αργά. 
Ο σεβασμός των νόμων - άμεση προτεραιότητα για την αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - δεν μπορεί να περιφρονείται από κανέναν».

H σελίδα 1022... (video)


Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το ΚΕΑ -Όλη η διαδικασία


Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες αιτήσεις για συμμετοχή στην πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σε 30 δήμους, σε όλη τη χώρα.
Οι πολίτες και τα νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, στο https://keaprogram.gr/ προκειμένου να λάβουν το βοήθημα.

Οι 18 μήνες που άνοιξαν τον δρόμο - Ο Γιώργος Στασινός παρουσίασε τον απολογισμό ενάμιση έτους στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ και κατέθεσε 20 συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη

Εμφάνιση 20160811_tee_stasinos_apologismos_18mines_2.jpg
Τον απολογισμό του με τίτλο «οι 18 μήνες που άνοιξαν τον δρόμο», για το πρώτο ενάμιση στη θέση του Προέδρου αλλά και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του κλάδου των μηχανικών και της οικονομίας γενικότερα παρουσίασε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

Ο Γιώργος Στασινός προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις με βάση τις οποίες, όπως ανέφερε, μπορεί να προκληθεί ένα αναπτυξιακό σοκ και να ξανά-ξεκινήσει γρήγορα η ελληνική οικονομία, ώστε να αποκτήσουν εκ νέου δουλειά και οι μηχανικοί. Οι προτάσεις του Προέδρου του ΤΕΕ, οι οποίες σημειωτέον έχουν μικρή ή καθόλου δημοσιονομική επίπτωση, έχουν ως εξής:

Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Στόχος μας οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ να ενισχύσουν τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα»

Εμφάνιση IMG_3836.JPG
«Οι εξασφαλισμένοι πόροι όσοι και να είναι δεν επαρκούν. Αυτό που θα πρέπει να επεξεργαστούμε σε κεντρικό επίπεδο είναι πως θα μοχλεύσουμε αυτούς τους πόρους ώστε να δημιουργήσουν επιπλέον βιώσιμες δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομίας μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020» στη Μονεμβασιά την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016.

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη των ΗΠΑ

Εμφάνιση IMG_2016_11_08_069.jpgΟ Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος επισκέφθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας την προσεχή εβδομάδα. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε στον κ. Pyatt να έχει μια πολύ επιτυχημένη θητεία στην Ελλάδα, με τον Αμερικανό Πρέσβη να δηλώνει πως προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Τέλος η… ΔΕΗ -Έρχονται τα πλακάκια-κεραμίδια φωτοβολταϊκά

Τέλος η… ΔΕΗ -Έρχονται τα πλακάκια-κεραμίδια φωτοβολταϊκά
Ο Elon Musk δεν είναι απλά ένας ακόμη διευθύνων σύμβουλος αυτοκινητοβιομηχανίας, εν προκειμένω της Tesla. Μέσω του SpaceX θέλει να στείλει τους ανθρώπους να μετοικήσουν σε άλλους πλανήτες.
Και δεν σταματά εδώ. Στόχος του είναι η ενέργεια που θα χρησιμοποιούμε για τις

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα «duck face» και μια selfie σε χώρες του Ισλάμ

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι ένα «duck face» και μια selfie σε χώρες του Ισλάμ
Η δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για γυναίκες σε συντηρητικές κοινωνίες.
Φωτογραφίες που δυτικές γυναίκες μπορεί να ανεβάσουν δίχως δεύτερη σκέψη, σε ορισμένα μέρη της Βόρειας Αφρικής, στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Ασία θα τους προκαλούσαν ενδεχομένως πολλά προβλήματα.
Πέντε ανταποκρίτριες του BBC εξηγούν πώς θα γινόντουσαν δεκτά στις χώρες

Η Κίνα φτιάχνει το γρηγορότερο τρένο του κόσμου –Θα φτάνει μέχρι και 600 χιλιόμετρα ανά ώρα

Η Κίνα φτιάχνει το γρηγορότερο τρένο του κόσμου –Θα φτάνει μέχρι και 600 χιλιόμετρα ανά ώρα
Τα τρένα της νέας γενιάς είναι εδώ και έχουν έρθει για να αλλάξουν πλήρως τα δεδομένα στις χερσαίες μετακινήσεις, «μικραίνοντας» ακόμα περισσότερο τις αποστάσεις.
Η Κίνα, που φημίζεται τόσο για την σχέση της με την τεχνολογία όσο και για την… αγάπη της για τα τρένα, δεν θα μπορούσε παρά να είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη καινούργια

Επέμβαση καταρράκτη με τη βοήθεια ρομπότ -VIDEO

Επέμβαση καταρράκτη με τη βοήθεια ρομπότ -VIDEO
Ένα μικρό τηλεχειριζόμενο ρομπότ με δύο «χέρια», το οποίο διαθέτει μεγαλύτερη ακρίβεια από έναν άνθρωπο χειρουργό, έφτιαξε η εταιρεία Cambridge Consultants.
Σε όλον τον κόσμο περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι χειρουργούνται κάθε χρόνο, επειδή δεν βλέπουν καλά, λόγω καταρράκτη στο ένα ή και στα δύο μάτια τους. Οι επεμβάσεις είναι από τις πιο συνηθισμένες διεθνώς και αν και οι

Eurobank 08-11-2016: Greece Macro Monitor



Αθήνα, 8  Νοεμβρίου 2016

Greece Macro Monitor (8 Νοεμβρίου 2016)

Παρουσίαση εκτιμήσεων οικονομετρικών υποδειγμάτων για τον υπολογισμό του ελληνικού ΑΕΠ σε πραγματικό χρόνο

Εκτίμηση μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ το γ΄ τρίμηνο του 2016 (σε κυκλικά προσαρμοσμένους όρους)
Τριμηνιαία μεταβολή: +0,2% έναντι +0,2% το β΄ τρίμηνο
Ετήσια μεταβολή: +0,4% έναντι -0,9% το β΄ τρίμηνο

Αναθεωρημένη πρόβλεψη ετήσιας μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ για το σύνολο του έτους 2016
Προβλεπόμενη μεταβολή: μεταξύ -0,3% και 0,0%
Προγενέστερες προβλέψεις: -1,0% (Δεκ. 2015) και -0,5% (Σεπτ. 2016)

Σαρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία προτείνει ο ΟΟΣΑ

Ντομπρόβσκις: Επιτεύξιμοι
οι στόχοι του ελληνικού
προϋπολογισμού

Ντομπρόβσκις: Επιτεύξιμοι οι στόχοι του ελληνικού προϋπολογισμού

Ο προϋπολογισμός που καταρτίζεται δείχνει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017 είναι επιτεύξιμος, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα συζητήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της β' αξιολόγησης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πορεία είναι γενικά εντός στόχων (on track). Η δημοσιονομική απόδοση είναι καλή και φαίνεται πως επιτυγχάνονται οι στόχοι του …
---
Σαρωτικές αλλαγές στην
ελληνική οικονομία
προτείνει ο ΟΟΣΑ

Σαρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία προτείνει ο ΟΟΣΑ

Την άρση πολλών από τους κανονισμούς που περιορίζουν τον επιχειρηματικό ανταγωνισμό στην Ελλάδα προτείνει η ΟΟΣΑ στην έκθεσή, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Όπως υπογραμμίζεται, τα εν λόγω μέτρα θα μπορούσαν να αποφέρουν οφέλη τόσο για τους καταναλωτές, μέσω της πτώσης των τιμών, όσο και για τις επιχειρήσεις, μέσω της αύξησης των κερδών. Επίσης, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η χαλάρωση των …
EurActiv.gr

Η Αυστρία σχεδιάζει σύνοδο για το Προσφυγικό χωρίς την Ελλάδα

Η
Αυστρία σχεδιάζει
σύνοδο για το Προσφυγικό
χωρίς την ΕλλάδαO αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, τόνισε πως η Βιέννη σχεδιάζει σύνοδο για το Προσφυγικό με τη συμμετοχή υπουργών και αξιωματούχων από κράτη των Βαλκανίων, της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, αλλά όχι από την Ελλάδα. Όπως μεταδίδει το Reuters, στην εν λόγω σύνοδο, θα τεθούν υπό συζήτηση τα μέτρα για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας …
EurActiv.gr

Ποιο το κόστος σπουδών στις 28 χώρες της ΕΕ

Ποιο το
κόστος σπουδών στις 28
χώρες της ΕΕ
Λευκωσία: Αν αποφασίσεις να σπουδάσεις στην Ιταλία θα πληρώνεις περίπου €1.220 το χρόνο στο πανεπιστήμιο. Στη Γαλλία, με εξαίρεση τις «Grades Ecoles», τα ετήσια δίδακτρα δεν υπερβαίνουν τα €184, ενώ στην Ολλανδία οι σπουδές κοστίζουν κάπου €2.000. Τα ακριβότερα πτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα συναντάμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μηδενικά δίδακτρα έχουν οκτώ χώρες. Στον κατάλογο αυτό, εκτός από την …
EurActiv.gr

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ με θέμα την προστασία της πρώτης κατοικίας

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο και τους Δήμους θα συζητηθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, το οποίο αναμένεται να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση- αίτημα προς την Κυβέρνηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 13.00, θα εξετάσει επίσης το θέμα της παράτασης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καθώς και τα νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στη Δημόσια Διοίκηση και του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό – Ποιοι οι δικαιούχοι (εγκύκλιος)

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016και ώρα 14.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 23:59.
Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

Μπορεί ο Μητσοτάκης να μαζέψει ψήφους εμπιστοσύνης και όχι σταυρούς αγανάκτησης;

dhmoskophsh-pamak
Η δυσαρέσκεια και η αμφισβήτηση του κύρους των πολιτικών ηγεσιών είναι εμφανής σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Δύο ταυτόχρονα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα πρέπει να αξιολογηθούν. Πρώτον η κατάρρευση του οράματος του σκισίματος του Μνημονίου και συνεπακόλουθα η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου και δεύτερον η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ.
Αυτές οι δύο καταστάσεις θα έπρεπε νομοτελειακά να δημιουργήσουν μία

Στη σκιά του FBI και με φόντο ψυχροπολεμικό

Γράφει ο
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Ο J. Edgar Hoover δέσποσε στο αμερικανικό στερέωμα ως  διευθυντής του FBI για δεκαετίες.  Πολλές από τις πράξεις της μακράς του θητείας, υπό το φως της ιστορικής μελέτης, θεωρήθηκαν ως κατάχρηση εξουσίας. Αλλά αυτά συνέβησαν σε μια ταραγμένη ιστορική περίοδο.  Η πρόσφατη δημόσια παρέμβαση του διευθυντή του FBI λίγες μέρες πριν τις εκλογές ήταν, τουλάχιστον, ασυνήθιστη.  Το FBI φάνηκε ξαφνικά να εμπλέκεται στη προεδρική εκλογή με έναν τρόπο που λειτουργούσε εις βάρος της Κλίντον. Και γι αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από το κόμμα των δημοκρατικών.

Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, έστειλαν τα πετρέλαια στο Υπερταμείο!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη



Μετά από επαναστατική γυμναστική που κράτησε δύο σχεδόν χρόνια (ας μην ξεχνάμε τα φληναφήματα περί «δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού» που τσαμπουνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον καιρό που βρισκόταν στην αντιπολίτευση και την περίοδο που ο κ. Τσίπρας είχε αναθέσει το κρίσιμο αυτό θέμα στον κ. Λαφαζάνη, που κωλυσιεργούσε κάνοντας μαθήματα ενεργειακής πολιτικής στην Ευρώπη), ο κ. Σκουρλέτης εδέησε να υπογράψει την απόφαση για την παραχώρησητων δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για την θαλάσσια "Περιοχή 2 (Block 2)" στο Ιόνιο.

«Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός, μία θετική πρόταση για την Ελλάδα που θέλει και μπορεί» στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μανιάτη στο Άργος

Εμφάνιση 050.JPG
Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου το νέο βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός» με τους κκ Παντελή Καψή, Δημοσιογράφο, τον Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, και συντονίστρια τη Δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΕΦΑΛΗ: Τι φέρνει στους εργαζόμενους και στις εταιρείες του ο θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου

βγενο
Θλίψη αλλά και ανησυχία στους εργαζόμενους των εταιρειών του, μοίρασε ο θάνατος του Ανδρέα Βγενόπουλου που πέθανε αιφνιδίως το περασμένο Σάββατο από ανακοπή καρδιάς.
Ο όμιλος Marfin που είχε χτίσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, έμεινε ακέφαλος, και το οικοδόμημα που περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες θα κλυδωνιζόταν επικίνδυνα, εάν ο ιδρυτής

Αφαίρεσαν όργανα από τη 16χρονη Κωνσταντίνα

fe4qwtwe4t_1
Μια νέα γνωμάτευση από τεχνικό σύμβουλο ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη έπειτα από επίσκεψη σε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα, που είχε συγκλονίσει πριν από δύο χρόνια την κοινή γνώμη.

Η συγκλονιστική προφητεία για την Ελλάδα: «Η κρίση θα κρατήσει…»

prof
Η συγκλονιστική προφητεία για την Ελλάδα: «Η κρίση θα κρατήσει…»
«Η κρίση θα κρατήση χρόνους πολλούς» (Γέρων Εφραίμ, Σκήτη Αγίου Ανδρέα). «Η κακή προαίρεση, λόγω της μεγάλης αμαρτίας μας, θα είναι το στοιχείο και της επόμενης γενιάς… μεγάλο κανόνα βιώνουν οι Έλληνες, που θα διαρκέσει αρκετά, αν δεν επενεργήσει η μετάνοια».
Arouraios.gr 

Καρδιακή Προσβολή: 10 συμπτώματα που εμφανίζονται 30 μέρες πριν

1

Οι γυναίκες βρίσκονται σε πολύ δυσκολότερη θέση σε σύγκριση με τους άντρες στο θέμα της καρδιακής προσβολής. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άντρες να πεθάνουν, να αποκτήσουν …

Το ίντερνετ έχει τρελαθεί με αυτή την 18χρονη μανάβισσα από το Νεπάλ

kusum.7.11.2
Μία φωτογραφία της, την ώρα που κουβαλούσε ένα τελάρο ντομάτες στην αγορά, ήταν αρκετή για να γίνει διάσημη η Κουσούμ Σρέστα.
Η όμορφη 18χρονη από το Νεπάλ είναι το νέο πρόσωπο που «αγάπησε» το διαδίκτυο, μετά από τον 18χρονο Αρσάντ Καν, έναν Πακιστανό πωλητή τσαγιού ο οποίος είχε τρελάνει τα social media πριν από λίγες ημέρες.

Μυκήνες, οι πολύχρυσες

Σύμβολο της ηρωικής Eλλάδας με παγκόσμια φήμη και ακτινοβολία, οι πολύχρυσες Μυκήνες περιβάλλονται από το μαγικό πέπλο του μύθου τωνAτρειδών, τις περιπέτειες των οποίων ιστορούν οι αρχαίοι έλληνες τραγικοί.

Σύμφωνα με τη μυθική παράδοση, ιδρυτής και πρώτος βασιλιάς των Μυκηνών υπήρξε ο Περσέας, γιος του Δία και της Δανάης, γενάρχης της δυναστείας των Περσειδών.

Η επόμενη μυκηναϊκή δυναστεία, η δυναστεία των Ατρειδών, δηλαδή του Ατρέα και των επιγόνων του (του Αγαμέμνονα, του Μενελάου, του Ορέστη και του Τισαμενού), ήταν εκείνη που κατάφερε να επιβληθεί σε όλους τους άλλους τοπικούς ηγεμόνες του ελλαδικού χώρου και να ηγηθεί της εκστρατείας των Ελλήνων στην Τροία.

Ο λόφος των Μυκηνών κατοικήθηκε ήδη από την 3η χιλιετία π.Χ. Η πόλη, που γνώρισε την ύψιστη ακμή της κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, υπήρξε η μητρόπολη του μυκηναϊκού κόσμου, το σημαντικότερο κέντρο του μυκηναϊκού πολιτισμού, ο οποίος αναπτύχθηκε σε ολόκληρο σχεδόν τον ελλαδικό χώρο αλλά και εκτός αυτού (σε όλες τις τότε γνωστές θέσεις της μεσογειακής λεκάνης) κατά το χρονικό διάστημα 1600-1100 π.Χ. 

Θραύση κάνουν οι μπαμπούσκες Τραμπ στη Ρωσία - Χίλαρι δεν έχει...

Θραύση κάνουν οι μπαμπούσκες Τραμπ στη Ρωσία - Χίλαρι δεν έχει...
Μόσχα, Ρωσία
Χρυσές δουλειές με μπαμπούσκες που έχουν τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ κάνει κατάστημα σουβενίρ στην καρδιά της Μόσχας. Οι ιδιοκτήτες του αναφέρουν ότι η μπαμπούσκα Τραμπ έχει ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των συλλεκτών και των τουριστών.

Δημοσκόπηση ΠΑ.ΜΑΚ.: Με 15 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Προβάδισμα 15 μονάδων δίνει στη ΝΔ νέα δημοσκόπηση
Σταθερό και μεγάλο προβάδισμα έχει Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 15 ποσοστιαίες μονάδες.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα η διαφορά ήταν στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% , η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5% , ενώ στη Βουλή μπαίνουν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η έρευνα δείχνει ποσοστό 64% στην παράσταση νίκης για τη ΝΔ και μόνο 12,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με 37% και αυξανόμενη διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενη μήνα, προηγείται ο

Το "πράσινο" αήττητο τερμάτισε στο Βραχάτι. Ο Παμβοχαϊκός με κορυφαίους Πέτι και Πελεκούδα 3-2 τον Παναθηναϊκό

Ο Παμβοχαϊκός 3-2 τον Παναθηναϊκό
Ο Παμβοχαϊκός έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα». Μετά από συγκλονιστικό αγώνα που έγινε απόψε στο Βραχάτι για την 3η αγωνιστική η ομάδα τα «καναρίνια» νίκησαν τους «πράσινους» με 3-2 σετ.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές του Παμβοχαϊκού ήταν ο Πελεκούδας και ο Αμερικανός Πέτι, ενώ κλειδί του αγώνα ήταν το φλοτ σέρβις των γηπεδούχων μετά το 1ο σετ.
Ο Παναθηναϊκός είχε ανέτοιμους τους Μεργκαρέχο, Γκονζάλες που προέρχονταν από τρυματισμούς και γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.
Διαιτητές: Ονόπας, Μουλά Ειρ.

Διακύμανση:
1ο σετ: 5-8, 11-16, 13-21, 18-25
2ο σετ: 8-7, 16-14, 21-19, 28-26
3ο σετ: 8-5, 16-13, 21-17, 25-19
4ο σετ: 6-8, 11-16, 17-21, 20-25
5ο σετ: 5-4, 10-7, 12-9, 15-10

*Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 53 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 39 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 5 άσσους, 59 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-2 (18-25, 28-26, 25-19, 20-25, 15-10) σε 132'

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Ζιβάνοβιτς 6 (4/4 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκράχαμ 13 (10/13 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Πέτι 17 (13/21 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 56% υπ - 34% άριστες), Πελεκούδας 14 (7/16 επ, 1 άσσος, 6 μπλοκ), Τζελάτι 7 (6/24 επ, 1 μπλοκ), Μπατατζίμ 14 (13/30 επ, 1 άσσος, 61% υπ - 33% άριστες) / Τσαδήμας (λ, 53% υπ - 34% άριστες), Αγγελόπουλος, Γεωργίου, Παπάζογλου, Ιωαννίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1 (1/2 επ), Μελγκαρέχο 16 (12/28 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 44% υπ - 16% άριστες), Τσίροβιτς 10 (9/22 επ, 1 άσσος, 54% υπ - 26% άριστες), Γκονζάλεζ 28 (26/48 επ, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 7 (6/10 επ, 1 άσσος), Πανταλέων 4 (2/4 επ, 2 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 42% υπ - 17% άριστες), Χαραλαμπίδης 4 (3/5 επ, 1 μπλοκ), Δημητριάδης, Μπέλος, Ανδρεόπουλος.