Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Αναρτήθηκαν στο TAXISnet - Πώς θα τα τυπώσετε

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Αναρτήθηκαν στο TAXISnet - Πώς θα τα τυπώσετε

Αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr του TAXIS τα ειδοποιητήριά για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας οχημάτων του 2017.
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με φέτος όπως ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών. Οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς προκειμένου να ενημερωθούν για τα τέλη που τους αναλογούν και με βάση την ταυτότητα οφειλής να τα καταβάλουν ως την 31 Δεκεμβρίου 2016.
Σημειώνεται ότι τυχόν εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών επιβαρύνεται με πρόστιμο ισόποσο με την αξία τους.

Για να δείτε, αλλά και να τυπώσετε, τα τέλη κυκλοφορίας 2017, θα πρέπει να

Στο Κύπελλο Ελλάδας Νίκες για Πλατανιά, ΠΑΣ και Αιγινιακό, «Χ» στο Βικελίδης

Νίκες για Πλατανιά, ΠΑΣ και Αιγινιακό, «Χ» στο Βικελίδης
Στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ευόσμου, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας.  Την πρώτη νίκη του στο Β΄ όμιλο του κυπέλλου Ελλάδας (Β΄ φάση) στο ποδόσφαιρο πέτυχε ο Πλατανιάς επί της Σπάρτης με 1-0 για την 2η ημέρα της διοργανωσης.

Σεισμός: 3 Ρίχτερ "ταρακούνησαν" την Αθήνα!

Σεισμός: 3 Ρίχτερ `ταρακούνησαν` την Αθήνα!
Ένας σεισμός έντασης 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μόλις 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας! Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές.
Μόλις 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας (σ.σ. ανατολικά) σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ένας σεισμός έντασης 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερμ, αναστατώνοντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Παρά τη μικρή του ένταση, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων, κάτι που συνέβαλε στο να... ταρακουνηθούν οι Αθηναίοι.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ή ζημιές, ωστόσο τα 3 Ρίχτερ δημιουργούν αισιοδοξία πως δεν θα καταγραφούν "παρατράγουδα".
newsit.gr

Βαρύς χειμώνας σε όλη την Ελλάδα! ΧΑΡΤΕΣ με την εξέλιξη του χιονιά

Καιρός: Βαρύς χειμώνας σε όλη την Ελλάδα! ΧΑΡΤΕΣ με την εξέλιξη του χιονιά
Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Δείτε σε χάρτες την εξέλιξη του χιονιά και πώς θα είναι ο καιρός την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Χιόνια στη Σαουδική Αραβία; Δεν είναι ανέκδοτο! [vid]

Χιόνια στη Σαουδική Αραβία; Δεν είναι ανέκδοτο! [vid]

newsit.gr
Θα δείτε το βίντεο και θα πιστέψετε ότι έχει μαγνητοσκοπηθεί κάπου στη Ρωσία, ή κάποια Σκανδιναβική χώρα, ή τον Καναδά. Όχι όμως!
Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει, οι εικόνες έρχονται από τη Σαουδική Αραβία! Εκεί όπου οι εκτάσεις ερήμου είναι... αχανείς, πλέον έχουν καλυφθεί με χιόνια!
Η "βουτιά" του υδράργυρου έκανε, όπως ήταν φυσικό, τους οδηγούς που βρέθηκαν στο δρόμο να παρατήσουν τα οχήματά τους, να φτιάξουν χιονανθρώπους και να νιώσουν σαν μικρά παιδιά!
Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο

Απιστία: Στο διαδίκτυο «ψαρεύουν» εραστές οι Ελληνίδες

logo newsletter



apis.ets.jpgΑπιστία: Στο διαδίκτυο «ψαρεύουν» εραστές οι Ελληνίδες


Το Ίντερνετ, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ιστοσελίδες γνωριμιών, είναι το πιο προσφιλές «όχημα», για τις Ελληνίδες όταν θέλουν να απιστήσουν, δείχνουν νέα στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα 

duduets2.jpgSuccess story: Έτσι έχασα 25 κιλά από την κοιλιά


Ένας παλαίμαχος ποδοσφαριστής, ο οποίος έχασε 25 κιλά από την περιοχή της κοιλιάς και ξανακέρδισε τη ζωή του, αφηγείται  πώς ζούσε μέχρι πρότινος, πώς κατάφερε να απαλλαχθεί από το υπερβολικό τοπικό

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;



29.11.2016

Αγαπητοί φίλοι,
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού η Δράση και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτου Κοινωνικών & Αναπτυξιακών Μελετών (ΕΙΝΚΑΜ) την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, ώρα 18.30 στην αίθουσα της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, Αμερικής 17 (4ος όρ.) με θέμα:

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
Τι τύχη θα έχει η δημοκρατία; Θα απομακρυνθεί η χώρα οριστικά από την Ευρώπη; Τι θα απομείνει από το κοσμικό κράτος του Κεμάλ Ατατούρκ; Τι κρύβεται πίσω από τη σύγκρουση Ερντογάν-Γκιουλέν; Ποια είναι η στάση της Αμερικής έναντι της Τουρκίας; Πόσο θα αλλάξει με τον ερχομό του Ντόναλντ Τραμπ; Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα;
Σ’ αυτά και άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απάντηση με τη βοήθεια των διακεκριμένων εισηγητών μας:

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Επιστολή σε
Ντάισελμπλουμ από
ευρωβουλευτές για το
ελληνικό χρέος

Επιστολή σε Ντάισελμπλουμ από ευρωβουλευτές για το ελληνικό χρέος

Την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και άμεσης στροφής σε πολιτικές ανάπτυξης υπογραμμίζουν οι εννέα ευρωβουλευτές της Προοδευτικής Συμμαχίας σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Eurogroup. Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενόψει του Eurogroup της 5ης

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Θέσεις σε υπουργεία, δήμους, ΔΕΚΟ

Μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου θα γίνουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 401 ατόμων σε ΓΓ υπουργείων, ΗΔΙΚΑ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΚΕΤΑ και Μουσείο Ακρόπολης.
Οι διαγωνισμοί αφορούν σε 121 μόνιμους και 280 εποχικούς υπαλλήλους.
Από αυτούς 55 μόνιμοι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Διοικητικό – οικονομικό Νομικής) και Χημικών) θα προσληφθούν στις Γ.Γ. Δημόσιας περιουσίας και Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Ενώ την ίδια

ΟΑΕΔ: Το Δεκέμβριο το πρόγραμμα «επιταγή επανένταξης» για 10.000 ανέργους

Η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών, απομένει για να μπει σε εφαρμογή το πρόγραμμα για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ, σε επίδομα εργασίας για 10.000 επιδοτούμενους ανέργους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,η ΚΥΑ θα εκδοθεί εντός του Δεκεμβρίου και στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην σχετική προκήρυξη. Όπως μας ανέφεραν αρμόδιες πηγές, οι προκήρυξη θα αφορά ανέργους και εργοδότες.

Επιτέλους! Συσκευή που σιδερώνει και διπλώνει τα ρούχα!

Επιτέλους! Συσκευή που σιδερώνει και διπλώνει τα ρούχα!
Δεν φτάνει που τρέχετε όλη μέρα με τη δουλειά, τα παιδιά και τις υποχρεώσεις, έχετε και να πλύνετε, να σιδερώσετε και να διπλώσετε…
Η συσκευή αυτή όμως σας βοηθά, γιατί είναι ο ρομποτικός βοηθός που μπορεί να σας απαλλάξει από την ταλαιπωρία!
Εταιρεία startup από το Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε το FoldiMate, τον ρομποτικό βοηθό της μπουγάδας που διπλώνει αυτόματα τα ρούχα.

Ρομπότ έδωσε εξετάσεις και… κόπηκε

Ρομπότ έδωσε εξετάσεις και… κόπηκε
Δεν κατάφερε να περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο το… ρομπότ Torobu-kun για τέταρτη φορά σε τέσσερις διαδοχικές χρονιές. Αν και εμφανίζει σημάδια βελτίωσης οι βαθμοί του απέχουν ακόμη πολύ από μια επιτυχημένη εισαγωγή σε ένα πανεπιστήμιο με διεθνές κύρος, όπως το Πανεπιστήμιο του

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 30-11-2016 Υπογραφή συμφωνητικού για την έκδοση άδειας του Υδατοδρομίου Λουτρακίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων,
κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης
και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας,
κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην
Υπογραφή συμφωνητικού για την έκδοση άδειας του Υδατοδρομίου Λουτρακίου,

την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11.30 π.μ.
στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

(Ιάσονος & Εθνικής Αντίστασης, Λουτράκι).

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Να φοβάστε την εξέγερση των «ξεχασμένων» Ελλήνων

Γράφει ο
Μάνος Οικονομίδης
Η Ιστορία, ως γνωστόν, είναι περίεργο θηλυκό. Έχει τον δικό της κώδικα προσέγγισης της πραγματικότητας, σε βάθος χρονικής διαδρομής, και μια εξίσου ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.
Σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας για παράδειγμα, μια από τις σημαντικότερες διαπιστώσεις, περί της ύπαρξης «σιωπηλής πλειοψηφίας» σε μια ζώσα κοινωνία, την έκανε ένας από τους πλέον τοξικούς Αμερικανούς πολιτικούς, ο Ρίτσαρντ Νίξον. Ο πιο τοξικός… πριν τη Χίλαρι Κλίντον, για να ενώσουμε το νήμα με τα τρέχοντα.

Και οι μισθοί τραβούν την κατηφόρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στην κυβέρνηση μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και συνεχίζουν να τους διαψεύδουν.
Και μάλιστα όχι αριθμοί σαν κι’ αυτούς που πετάνε στον αέρα οι διάφοροι προπαγανδιστές, αλλά αριθμοί που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ.
Πριν από δέκα μέρες, για παράδειγμα, η στατιστική υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών τομέων οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά μειώθηκε το 2015 (σε σχέση με το… τρισκατάρατο 2014, βεβαίως) κατά 5,5 δις ευρώ, δηλαδή κατά 4,5%, διαμορφούμενο στα 114,8 δις ευρώ από 120,3 δις ευρώ που ήταν το 2014.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Νέο περιφερειακό μοντέλο κοινωνικής πολιτικής το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014 – 2020»

«Στόχος μας όλοι οι πόροι να πάνε στους ωφελούμενους»

«Βασική μας φιλοσοφία και νέα λογική που θέλουμε να εδραιώσουμε είναι οι πόροι του κοινωνικού προγράμματος 2014 – 2020 να κατευθυνθούν στους ωφελούμενους και όχι να διασπαθιστούν στους μεσάζοντες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση του θέματος των Κέντρων Κοινότητας και Κινητών Μονάδων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τα Κέντρα Κοινότητας και τη Σύσταση και λειτουργία Επιτελικής-Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης.

Η υποβολή της πρότασης (αίτησης χρηματοδότησης) της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Σύσταση και λειτουργία Επιτελικής-Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης (περιφερειακή κοινωνική Πύλη) καθώς και οι Προγραμματικές Συμβάσεις για τη συγκρότηση και λειτουργία κέντρων Κοινότητας και Κινητών Μονάδων στις 4 από τις 5 ΠΕ (αλήθεια γιατί μόνο στις 4;) εντάσσονται στα πλαίσια της «Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη που προβλέπει ανάμεσα στα άλλα, ψίχουλα για ομάδες πληθυσμού που βρίσκονται σε ανέχεια εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Πρόκειται για δράσεις ύψους 2.626.560. Τροποποιήθηκαν οι όροι και να υποβληθεί εκ νέου πρόταση με άλλους όρους.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ : «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»



Εμφάνιση inv_loutraki_051216_a.png
Εμφάνιση inv_loutraki_051216_b.png
Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ) και ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι &Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κολοκοτρώνη 17, Λουτράκι

Ομιλήτριες: 
Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Λοιμωξιολόγος 
Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμώξεων ΕΚΠΑ 

Συντονισμός: Θεοδώρου Αγγελική, Πολιτικός Εκπρόσωπος Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ, Δημοτικός Σύμβουλος.


Η Εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που διοργανώνουν το ΕΔΔΥΠΠΥ, η ΕΕΧ, η ΕΕΛ και ο ΙΣΑ

Η Εκστρατεία είναι εθελοντική και δεν χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ ή άλλους θεσμικούς πόρους.

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Έξαλλος Έλληνας bodybuilder χτύπησε και σώριασε ξένο κριτή γιατί βγήκε δεύτερος

fdsdd
Ο Γιάννης Μάγκος δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από το γεγονός ότι πήρε τη δεύτερη θέση στο IFBB Diamond Cup που έγινε στο Γαλάτσι.
Ο πρωταθλητής από την Ρόδο την Παρασκευή (25/11) είχε αναδειχθεί πρώτος στην την κατηγορία του όπως και το Overall του 22ου Πανελλήνιου Κυπέλλου Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες που είχε διεξαχθεί επίσης στο Γαλάτσι.
Έτσι, μετά την απόφαση ότι εκείνος είναι 2ος και 1ος ο Χρήστος Πιστόλας τα…

Μισθός πρόκληση 2500 € τον μήνα για διευθύντρια του γραφείου του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, την στιγμή που άλλοι εργαζόμενοι δεν εισπράττουν ούτε 500 € τον μήνα

????????????????????????????????????
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο διορισμός της διευθύντριας, του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου, μετά και τα εγκαίνιά του το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η κυρία

Το ΓΕΛ Βέλου στην Ισπανία στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2 του Προγράμματος ERASMUS+ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ




Συνεχίζεται και φέτος για δεύτερη χρονά το πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα: Media, Social Networks and ICTOpportunities for Learning, στο οποίο συμμετέχει το ΓΕΛ ΒΕΛΟΥ. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε (20-26 Νοεμβρίου) η τέταρτη μετακίνηση μαθητών και καθηγητών όλων των συμμετεχόντων σχολείων. Προορισμός αυτή τη φορά ήταν η Ισπανία και το Institut d Educacio Secundaria Maria Moliner του γραφικού Πουέρτο δε Σαγούντο.
Από το σχολείο μας ταξίδεψαν οι μαθήτριες Ιωάννα Αλαμάνου και Μαριάννα Καραμπή, οι μαθητές Βασίλης Γεωργαντόπουλος και Κωνσταντίνος Θεοδώρου της Β΄ Λυκείου και ο μαθητής Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης της Γ΄ Λυκείου, με συνοδούς τις κυρίες Ελένη Λύτρα, Μαρία Καλλιμάνη και την υπεύθυνη του προγράμματος, κα Ελένη Κραβαρίτη.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες του προϋπολογισμού και εξασφαλίζουμε πόρους προς όφελος των πολιτών»

«Η μόνη σταθερά είναι ότι οι προϋπολογισμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου εδώ και χρόνια έχουν μηδενικό έλλειμμα, κάτι το οποίο ενώ θεωρείται αυτονόητο, ποτέ δε γινόταν. Αυτό αποδεικνύει το πόσο καλή δουλειά γίνεται στην Περιφέρεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 και εξήρε την προσπάθεια της περιφερειακής αρχής, τόσο να αξιοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες με τον καλύτερο τρόπο, όσο και να βρίσκει νέους πόρους και να τους διαχειρίζεται με επιτυχία.

Πτώση αεροσκάφους Κολομβία: 76 Νεκροί.- Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Θα ήταν όλοι τους ζωντανοί!

Πτώση αεροσκάφους Κολομβία: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Θα ήταν όλοι τους ζωντανοί!

Η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι στην αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε, τα περισσότερα μέλη της οποίας σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη (29/11/2016). Όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός της Κολομβίας, η αποστολή της Σαπεκοένσε δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο μοιραίο αεροσκάφος της εταιρείας Lamia, καθώς άλλαξε αεροπλάνο την τελευταία στιγμή! Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως η διοίκηση της Σαπεκοένσε ήθελε να ταξιδέψει στην Κολομβία με πτήση τσάρτερ, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας.

colombia airplane crush 1Αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 81 άνθρωποι, συνετρίβη στην Κολομβία, νωρίς το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου (ώρα Ελλάδος). Στους 76 ο αριθμός των νεκρών. Οι Αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Συστηματική αρχαιολογική έρευνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας

Εμφάνιση Φωτ.5.JPG

Γράφει ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Δρ. Αρχαιολόγο κα Έλενα Κόρκα για το 2016 η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Το πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα επιτελέσθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Περιφέρειας Πελοποννήσου με στόχο την ευρύτερη περιοχή Χιλιομοδίου με τριετή διάρκεια (2013-2015). Το νέο πρόγραμμα (2016-2020) συνέχεια του προηγούμενου χρηματοδοτείται και αυτό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και  είναι διάρκειας 5 χρόνων. 
Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Το Σεπτέμβριο του 2013 διεξήχθη η πρώτη περίοδος της συστηματικής έρευνας

Φορολόγηση αναλήψεων μετρητών για μείωση της φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με επιτελικά στελέχη τραπεζών, η χρήση μετρητών ευνοεί τη φοροδιαφυγή και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για τον περιορισμό της είναι η δραστική μείωση των μετρητών στην οικονομία.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Φορολόγηση των αναλήψεων μετρητών προβλέπει ριζοσπαστική πρόταση που έχουν επεξεργαστεί τράπεζες ως δραστικό μέτρο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Η κεντρική ιδέα είναι να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και παράλληλα να υιοθετηθούν σειρά μέτρων και αντικινήτρων που θα καταστήσουν ασύμφορη και ακριβή τη χρήση μετρητών.
Στη δέσμη προτάσεων που έχουν υποβάλει συστημικές τράπεζες στην κυβέρνηση, αλλά και σε προηγούμενες περιλαμβάνονται: