Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θάνος Πλεύρης “έριξε” τα social media, με όσα είπε μετά το εξιτήριό του

thanos_plevris 
Τα  social media ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, για όσους εύχονταν όλο το προηγούμενο διάστημα τον θάνατό του.
Ο πρώην βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, και νυν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά ότι, εύχεται να έχουν καλή υγεία, και εκείνοι ακόμη που εύχονταν μέσω των social media τον θάνατό του.
Και όπως αναμενόταν, τα social media ανταποκρίθηκαν, επαινόντας τον Θάνο Πλεύρη, για το μεγάλο κουράγιο που έδειξε, αλλά και το περίσσευμα ανωτερότητας ψυχής.
ysterografa.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 5/12/2016 Ώρα 13:30

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε ειδική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (για τα Κληροδότημα Σ. Κυριάκου) στις 5 Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 και του Ν. 2039/39, με θέματα:
1. Έγκριση – ψήφιση προϋπολογισμού έτους 2017 κληροδοτήματος Γ. Κρινάκου.
2. Έγκριση – ψήφιση προϋπολογισμού έτους 2017 κληροδοτήματος Σ. Κυριάκου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 5/12/2016 Ώρα 14:00

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 5η Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πανκορινθιακό Τουρνουά Τέννις - Έναρξη 2/12

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ " ΚΑΡΥΑΤΙΣ": "Η αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη



"Η αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. 

Ένα έργο ορόσημο για το μεταπολεμικό μας θέατρο (1957), με θέμα τις χαρές, τις λύπες και τα πάθη των κατοίκων μιας λαϊκής γειτονιάς του Βύρωνα τη δεκαετία του ’50. Θα παίζεται στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο τα δύο Σαββατοκύριακα 3-4/12 και 10-11/12 και στο Κιάτο στις 18/12, από τη θεατρική ομάδα ΚΑΡΥΑΤΙΣ σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη ...


Κόντρα Λοβέρδου - Καμμένου για τα εθνικά θέματα με φόντο το Καστελλόριζο

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Φωτιές άναψε η διοργάνωση εκδήλωσης στο Καστελλόριζο από το υπουργείο Εθνικής άμυνας με τη συμμετοχή βουλευτών από την Επιτροπή Εξωτερικών και άμυνας της Βουλής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την πρωτοβουλία να καλέσει τους βουλευτές να συνεδριάσουν στο Καστελλόριζο σε μια συμβολική κίνηση-απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα. Η πρόταση αυτή ωστόσο συνάντησε επιφυλάξεις από βουλευτές όλων των κομμάτων κι έτσι από την Βουλή στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα προσκλήσεις που έκαναν λόγο για ενημερωτική επίσκεψη των βουλευτών.

Νέα πρόκληση! Οι Τούρκοι πολιορκούν αύριο το Καστελλόριζο!



Μια ακόμα πρόκληση έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των ατελείωτων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο.

Αυτή τη φορά, κι ενώ έχει ανακοινωθεί η επίσκεψη βουλευτών της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής στο Καστελλόριζο, οι Τούρκοι έσπευσαν να περιλάβουν το Καστελλόριζο μέσα σε τουρκική άσκηση, αποκόπτοντάς το πλήρως από την Ελλάδα. 

Μάλιστα, αναφέρουν ότι τα πλοία που θέλουν να προσεγγίσουν πρέπει να ειδοποιούν! 

Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 που εξέδωσαν σήμερα στις 15:40 το μεσημέρι (τοπική ώρα), αύριο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου δεσμεύουν περιοχή για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή. Προφανώς θα αποτελεί σενάριο της ανθυποβρυχιακής άσκησης που έχουν σε εξέλιξη την περιοχή. 

Πάντως κάνει εντύπωση που δεσμεύουν περιοχή ημέρα Σάββατο ξημερώματα. (3-5 ώρα Γκρίνουιτς). 

Όπως μπορεί κάποιος να διακρίνει από τον χάρτη, το Καστελλόριζο βρίσκεται μέσα στην δεσμευνένη περιοχή, στην οποία δεν μπορούν να πλησιάσουν άλλα πλοία.

Λογικά οι προκλήσεις θα έχουν και συνέχεια, καθώς πρόκειται για την δεύτερη πανομοιότυπη NAVTEX που βγάζουν σε διάστημα λίγων ημερών...

Ντου ,«γαλλικά» και ξύλο στο Κορωπί στην “πρώτη” του Ουζουνίδη στον ΠΑΟ


Τους την... έπεσαν στο Κορωπί!Η ηρεμία στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως θα αργήσει να έρθει, παρά την απομάκρυνση του Αντρέα Στραματσόνι. Οι οπαδοί του “τριφυλλιού” φαίνεται πως έχουν... άγριες διαθέσεις, κάτι που φάνηκε και από την επίσκεψη τους στην πρώτη προπόνηση του Μαρίνου Ουζουνίδη με τη νέα του ομάδα στον Κορωπί, και παραλίγο να τα κάνουν γης μαδιάμ. Βέβαια, δεν αποκλείεται να τα κάνουν στη συνέχεια έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα.

Ο Αγιος Γεώργιος κόντρα στη Θύελλα Κ. Διμηνιού στο ντέρμπι κορυφής της Β Κορινθίας ( ραδιοφωνικά)


To ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού και τον πρωτοπόρο 'Αγιο Γεώργιο δεσπόζει στους αγώνες της 11ης αγωνιστικής της Β' κατηγορίας Κορινθίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο. 
Η αυλαία της αγωνιστικής, ανοίγει αύριο Σάββατο στις 3.00 το απόγευμα, με τους αγώνες του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με τους Αγίους Θεοδώρους , της Δάφνης Εξαμιλίων με τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών και του ΑΟ Σπαθοβουνίου με τον Σαρωνικό Γαλατακίου.

Η αγωνιστική συνεχίζεται το απόγευμα της Κυριακής με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού και τον πρωτοπόρο Άγιο Γεώργιο. 

Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαστικό γήπεδο του Κιάτου και θα τον μεταδώσουν live ραδιοφωνικά - διαδικτυακά  το Greekradio Web Channel και oi "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" , σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου.
Ενδιαφέρον παρουσίάζει και ο αγώνας στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων  στην 5η θέση , ΑΟ Περαχώρας και του ΠΑΣ Κλένια, την ίδια ώρα που η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου αντιμετοπίζει τον ΑΟ Ρομά. Τέλος στο Συνοικισμό , στο ντέρμπι της ουράς ο ουραγός ΠΑΣ Κύψελος αναζητεί την πρώτη του νίκη,απέναντι στο ΠΑΟ Κουταλά, ενώ ρεπό έχει ο Άρης Βοχαϊκού.
Υπενθυμίζεται ότι σε όλους τους αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στην Κολομβία και μεταξύ των οποίων ήταν τα μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Σαπεκοένσε.

Η 11η Αγωνιστική
3/12/16, 15:00
Άρης Αρχ. Κορίνθου - Αγ. Θεόδωροι
Δάφνη Εξαμιλίων - Φωκάς Αρχ. Κλεωνών
ΑΟ Σπαθοβουνίου - Σαρωνικός Γαλατακίου
4/12/16, 15:00
ΑΟ Περαχώρας - ΠΑΣ Κλένια
Θύελλα Κ. Διμηνιού - Αγ. Γεώργιος
ΠΑΟ Κουταλά - ΠΑΣ Κύψελος
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου - ΑΟ Ρομά
Ρεπό ο Άρης Βοχαϊκού


Άγχος και Καρδιά: Πώς την επηρεάζει και πώς θα την προστατεύσετε

logo newsletter




IsadeGFadfADEmageHandler.jpgΆγχος και Καρδιά: Πώς την επηρεάζει και πώς θα την προστατεύσετε

 

 
Όλοι οι άνθρωποι ζούμε καθημερινά με άγχος και στρες. Είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, ο αγώνας για επαγγελματική αποκατάσταση, η ανάγκη για οικονομική ασφάλεια, τα προβλήματα της καθημερινότητας, κάποιο πρόβλημα υγείας, κάποιο δυσάρεστο οικογενειακό γεγονός, η απώλεια ενός συντρόφου, η απόλυση από τη δουλεία και άλλα που μας προκαλούν άγχος.
 
 

Διαβάστε περισσότερα

mproumets.jpgΟ ύπνος «μπρούμυτα» καταπονεί τη σπονδυλική στήλη


Υπάρχουν στάσεις ύπνου που μπορεί να προσφέρουν ανάπαυση και άλλες που μπορούν να ταλαιπωρήσουν το σώμα μας και τελικά να ξυπνήσουμε κουρασμένοι. Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε «μπρούμυτα»;

Φωτίου: Προσλήψεις σε 60 δήμους για στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας

Την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας για την στελέχωση Κέντρων Κοινότητας από 60 δήμους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σημειώνοντας ότι θα δημιουργούν συνολικά 254 κέντρα σε όλη τη χώρα.
Η κ. Φωτίου, σε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε, διεξωδικά στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι έχει ουσιαστική διαφορά από τα προηγούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
«Οι ωφελούμενοι δεν θα παίρνουν μόνο ενίσχυση σε είδος, αλλά θα παίρνουν και χρήματα (επιδοματικό κομμάτι), αλλά και υπηρεσίες, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς κλπ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι  το πιο καθοριστικό στοιχείο αυτού του νέου προγράμματος είναι «η δυνατότητα για το 10% των δικαιούχων να επιμορφωθούν και ακολούθως να βρουν εργασία».
Το ΚΕΑ, τόνισε η ίδια «αφορά περίπου 700.000 συνανθρώπους μας, που δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν πελατειακό κομματικό επίπεδο για πρόσβαση στα προγράμματα, αφού στο πλαίσιο μιας μεγάλης μεταρρύθμισης θα δημιουργηθούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος 254 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, που θα παρέχουν όλη την σχετική πληροφόρηση και πρόσβαση στην διαδικασία ένταξης». Αυτά, υπογράμμισε η κ. Φωτίου «θα διαθέτουν τις απαραίτητες βάσεις δεδομένων και κατάλληλη ηλεκτρονική πλατφόρμα για πλήρη πρόσβαση και ένταξη των δικαιούχων στα προγράμματα, μόνο με την χρήση του ΑΦΜ».
Ήδη ανακοίνωσε η κ. Φωτίου, οι πρώτοι 60 δήμοι προκηρύσσουν τις θέσεις για την στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε ότι στον φετινό προϋπολογισμό τριπλασιάστηκαν τα ποσά για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τα προβλεπόμενα 760 εκατομμύρια, έχουν εγκριθεί από τους δανειστές.
aftodioikisi.gr

Σκουρλέτης: «Σαλαμοποιείται» το ν/σ για τους ΟΤΑ –Προχωρά η απλή αναλογική

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ με τη σημερινή του μορφή, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός «ξόρκισε» τη λέξη “απόσυρση”, τονίζοντας ότι «το Σχέδιο Νόμου δεν αποσύρεται, θα κατατεθεί», αμέσως μετά μίλησε στην ουσία για «σαλαμοποίησή» του λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Ωστόσο,  επιβάλλεται ένας διαχωρισμός για να αποφύγουμε δυσλειτουργίες. Υπάρχουν διατάξεις

Μητσοτάκης: Αξιολόγηση με «μηχανισμό συμμόρφωσης» και καταργήσεις φορέων στους δήμους

Αξιολόγηση που δεν θα οδηγεί σε απολύσεις αλλά σε “μηχανισμό συμμόρφωσης” των δημοτικών υπαλλήλων, συγχώνευση και κατάργηση φορέων αλλά και κινητικότητα με τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ, συμφωνα με τα όσα εξήγγειλε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης.
“Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε ουσιαστικούς τρόπους αξιολογησης τόσο των εργαζομένων όσο και των υπηρεσιών ακόμη και κατευθείαν από τους πολίτες εισαγοντας καινοτόμα εργαλεία μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Θέλω για τους δήμους σύγχρονα οργανογράμματα με σαφή περιγραμματα θέσεων εργασιας”, είπε

Πρόσκληση στην εκδήλωση του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για τον Εθελοντισμό

Πρόσκληση στην εκδήλωση του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για τον Εθελοντισμό

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα voucher 29 – 64 ετών για ανέργους του ΟΑΕΔ

free-training-advantage

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στο voucher 29 64 ετών για ανέργους του ΟΑΕΔ και ολοκληρώνεται στις 30 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο voucher.gov.gr.
Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή σε 23.000 άνεργους, 29-64 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της δράσης.
Ωφελούμενοι (ομάδα στόχος) είναι οι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Εμφάνιση ΚΠΕ_Δημ_Συμπαραταξης_Μανιάτης_1.jpg
Ο υπεύθυνος για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Μανιάτης, με αφορμή δημοσιεύματα για επιδοτήσεις σε αγρότες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Πρόσκληση για Περιφερειακό Συνέδριο Δημοσιογράφων

Εμφάνιση Πρόσκληση_Περιφερειακό Συνέδριο_Καλαμάτα.jpg
















ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΠΑΡΤΗ 08-10/12/2016



Συνέδριο-διάλογος με τους φορείς και πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου


”Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία-Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Τα τύμπανα πολέμου Ελλάδας - Τουρκίας ηχούν στη δημοσιογραφική επικαιρότητα θυμίζοντας εκείνες τις ένδοξες ημέρες του '96 όπου ο στόλος εφορμούσε υπό την τηλεοπτική κάλυψη. Με μπαράζ δημοσιευμάτων εδώ και εβδομάδες καταδεικνύεται επιθετικότητα από τις συμμαχικές και  γείτονες χώρες των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας.

Ομολογουμένως ένας τρίτος Βαλκανικός πόλεμος μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα ήταν ο διακαής πόθος της Ρωσίας και όλων των μελών του μετώπου διακυβέρνησης των κρατών υπό άλλα πολιτεύματα. Πόσο πιθανή όμως

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΤΣΟΓΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ (VIDEO)



Η ομιλία του βουλευτή Κορινθίας Γιώργου Τσόγκα στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του σχεδίο νόμου για την ίση μεταχείριση ανεξαρτήτως φυλής, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας σεξουαλικού προσανατολισμού, γενεαλογικών καταβολών, κοινωνικής και οικογενειακής κατάστασης, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.


ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία η Ημέρα Γνωριμίας και Ενημέρωσης του Συνδέσμου Λουτρακιωτών Περαχωριτών "Ο Υβικος"


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ
Ο Ίβυκος
Αγίου Ιωάννου 10
Λουτράκι τ.κ. 203 00
Κορινθία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/12/2016
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ημέρα Γνωριμίας και Ενημέρωσης του Συνδέσμου. Στην αίθουσα διδασκαλίας (Αγίου Ιωάννου 10 και Κολοκοτρώνη γωνία) οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα, αλλά και να ενημερωθούν για την ιστορία του Συνδέσμου, τις δραστηριότητές του και τους σκοπούς.
Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συνδέσμου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τους επισκέπτες, οι οποίοι κατέκλυσαν τον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωσή, καθώς και τα μέλη και τους δασκάλους των τμημάτων, συγχαίροντάς τους για την άρτια εμφάνισή που προσέδωσε μια ξεχωριστή νότα στο κυριακάτικο απόγευμά.

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00, σας περιμένουμε όλους στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Ίβυκος 

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      Λουτράκι     2/12/2016
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     Αριθμ. Πρωτ.: 22204
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       ---------------------------

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 7η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 11/12/17 ΣΤΙΣ 19:00. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ «ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ»ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ . ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εμφάνιση ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΨΗΛΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ.jpg
Γνωρίζοντας το αίσθημα ευθύνης το οποίο χαρακτηρίζει το επιτυχημένο έργο σας και με δεδομένη την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τις Ευάλωτες Ομάδες, ευελπιστώ στη θετική σας ανταπόκριση.
Ως άνθρωπος και λογοτέχνης κατέθεσα τον εαυτό μου αρωγό στο πλευρό της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ» συμβάλλοντας ως εκπρόσωπος ενεργά στο σκοπό της που είναι η προώθηση της ένταξης στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εν γένει στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, κυρίως μέσω της απασχόλησης (τα μέλη της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι άτομα με ολική απώλεια όρασης που ζητούν να "δουν" μέσα από  μάτια γεμάτα φως το σκοπό τους να φωτίζεται από κείνο το "φως" της ελπίδας και της αλληλεγγύης)
Θα είναι τιμή μου να φιλοξενήσετε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου μου βιβλίου «Ψ Η Λ Α Φ Ι Ζ Ο Ν ΤΑ Σ  Τ Ι Σ  Λ Ε Ξ Ε Ι Σ...» που θα παρουσιαστεί σε μορφή μουσικής παράστασης την ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016,  στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ( αίθουσα 6) στις 7:30 μ. μ. με διοργανωτές τον  ΟΜΙΛΟ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και τη ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ.

Αυτή την ιδιαίτερη στιγμή μου θα χαιρόμουν να σας έχω κοντά μου για να «ψηλαφίσετε» τις δικές μου λέξεις από το «αναλόγιο της παλάμης μου». Λέξεις

Το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ και το λένε… προϋπολογισμό!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Νέα δεινά προοιωνίζεται ο προϋπολογισμός του 2017, η συζήτηση και η ψήφιση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της άλλης εβδομάδας.
Ένας προϋπολογισμός που περιλαμβάνει νέους φόρους, άμεσους και έμμεσους, ύψους 3,1 δις και νέα μέτρα ύψους 2,6 δις.
Μιλάμε για 5,7 δις ευρώ που θα βγουν από την τσέπη των αγρίων φορολογουμένων Ελλήνων, των οποίων το διαθέσιμο εισόδημα έχει ήδη μειωθεί κατά 5,5 δις ευρώ.
Είναι δυνατόν αυτός ο προϋπολογισμός να εκτελεστεί;
Προφανώς όχι! Διότι, εξαιτίας του μειωμένου εισοδήματος θα μειωθεί και η κατανάλωση, άρα και η απόδοση των έμμεσων φόρων.

Οι εκλογες των οικονομολογων μηνυμα με πολλους αποδεκτες

*του Αναστάσιου Λυμπερίου

Εμφάνιση DSC_5682 copy.jpgΗ σημερινή συγκυρία βρίσκει τη χώρα σε επικίνδυνο σταυροδρόμι. Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, έχουν καταδικάσει την πραγματική οικονομία σε μία πρωτοφανή ύφεση, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των ελληνικών οικογενειών και τη κατάρρευση κάθε προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό η άμεση και ουσιαστική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στο οποίο και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, είναι μεγαλύτερη από ποτέ και σίγουρα όσο και να θέλουμε να είμαστε αυστηροί με την εκάστοτε εξουσία, δεν είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα δικό  της.
Ως πολίτες οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε, να προτείνουμε, να δώσουμε το παρών, στην μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας μας.

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Τον φάκελο πώλησης της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα άνοιξε η Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται να πωλήσει τουλάχιστον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσα στους επόμενους μήνες και με βάση το επικαιροποιημένο

ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Μετά τα Ίμια και την Κάσο τώρα θέλει και την…

TURKEY-NORWAY/Φαίνεται πως κάπου έχουν ξεφύγει εκεί στην Άγκυρα και όλοι πλειοδοτούν ποιος θα ζητήσει περισσότερα από τις γειτονικές χώρες.
Έτσι μετά τον Ερντογάν που έχει καταργήσει την συνθήκη της Λοζάνης καθώς και την Κυπριακή Δημοκρατία, την σκυτάλη έχει πάρει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος μετά την απαίτηση από την τουρκική κυβέρνηση να… «απελευθερώσει» τα 18 ελληνικά νησιά που «κατέχονται» από τους Έλληνες, τώρα πλειοδοτώντας στον Ερντογάν ζητά και την προέλαση του τουρκικού στρατού μέχρι την Δαμάσκο για να ανατραπεί το τυραννικό καθεστώς του Άσαντ. Η δήλωση αυτή θεωρείται απ’ ευθείας βολή κατά της Ρωσίας που είναι η προστάτης δύναμη του καθεστώτος Άσαντ.

Η όμορφη συγκυβερνήτης που έχασε τη ζωή της στην μοιραία πτήση της Τσαπεκοένσε


arias4Η συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε τους παίκτες της Τσαπεκόενσε προκάλεσε σοκ στον πλανήτη, με 71 ανθρώπους να βρίσκουν τραγικό θάνατο.                                          Ανάμεσά τους και η Σίσυ Αρίας, η οποία πραγματοποιούσε την πρώτη της πτήση ως συγκυβερνήτης. Λίγο πριν την απογείωση της μοιραίας πτήσης, η όμορφη πιλότος είχε δώσει συνέντευξη στην οποία μιλούσε για την μεταφορά των ποδοσφαιριστών της Τσαπεκοένσε.
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι σημαντικό που μια βραζιλιάνικη ομάδα επέλεξε μια αεροπορική εταιρεία της Βολιβίας να τους μεταφέρει στον τελικό του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν. 
Περισσότερα arouraios.gr

Επίσκεψη των κ.κ. Ελ. Τσαλδάρη και Κων. Μπότσιου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τη αξιοποίηση της οικίας του Π. Τσαλδάρη

Αποτέλεσμα εικόνας για οικίας του Π. Τσαλδάρη στο Καμάρι.
Το Δημαρχείο και το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο επισκέφθηκαν χθες η κα Ελένη Τσαλδάρη, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων και απόγονος του συντοπίτη μας αείμνηστου πολιτικού και Πρωθυπουργού Παναγή Τσαλδάρη και η κα Κων/να Μπότσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια  στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τις δυνατότητες αξιοποίησης από το Δήμο της οικίας του Π. Τσαλδάρη στο Καμάρι.
Εμφάνιση ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΤΣΑΛΔΑΡΗ-ΜΠΟΤΣΙΟΥ.jpgΣτη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπλασης και συντήρησης της οικίας και του περιβάλλοντος χώρου της, οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης του έργου, καθώς και οι προοπτικές αξιοποίησής του με ζωτικές δραστηριότητες. Στην κατεύθυνση αυτή θα αναπτυχθούν οι κατάλληλες συνεργασίες με πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς. 
Στο πεδίο αυτό, αλλά και στο σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών, οι κ.κ. Μπότσιου και Τσαλδάρη, δήλωσαν ότι θα προσφέρουν την αμέριστη  υποστήριξή τους, ενώ παράλληλα συνεχάρησαν θερμά το Δήμαρχο για τη δυναμική πρωτοβουλία αξιοποίησης και επαναφοράς σε χρήση ενός πραγματικά ιστορικού τοπικού μνημείου.
Ο Δήμαρχος τις ευχαρίστησε θερμά για το ενδιαφέρον και τη στήριξή τους και διαβεβαίωσε για την άμεση ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών προπαρασκευής από τις Υπηρεσίες του Δήμου, ούτως ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να εργαστούμε για την ουσιαστική αξιοποίηση του χώρου και τη στοχευμένη ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε αυτόν.

Η επίσημη απάντηση για την υγεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου " εξετάσεις ρουτίνας"


Η επίσημη απάντηση για την υγεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Στο νοσοκομείο βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο τέως βασιλιάς Κωσνταντίνος

 Δημοσιεύμα καθημερινής εφημερίδας έκανε λόγω ότι υπέστη εγκεφαλικό και ήταν απαραίτητο να παραμείνει στο ιδιωτικό θεραπευτήριο για τις απαραίτητες εξετάσεις. 
Το προσωπικό γραφείο του σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:  
Σε απάντηση σημερινών δημοσιευμάτων διευκρινίζουμε, ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος νοσηλεύτηκε προ εβδομάδος για απλές ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας και εξήλθε κατόπιν σύντομης παραμονής

Ο Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό

Ο Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό
Πολύ δύσκολες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που νοσηλεύτηκε επί ημέρες σε νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού.
Τα συμπτώματα ήταν έντονα και από τις 21 Νοεμβρίου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Υποβλήθηκε άμεσα σε εξετάσεις από ομάδα ιατρών που διέγνωσαν εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στο νοσοκομείο δυο ποδοσφαιριστές στην Πάτρα που παρασύρθηκαν από ΙΧ

Άγιο είχαν δυο ποδοσφαιριστές της ομάδας του Άρη Πατρών που παρασύρθηκαν από ΙΧ ο οδηγός του οποίου τους εγκατέλειψε τραυματισμένους στο δρόμο.Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ στην περιοχή των Δεμενίκων. 
Ο Χρήστος Μούγκουλης και ο Γιάννης Σπυρόπουλος επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιστρέφοντας από την προπόνηση της ομάδας όταν το δίκυκλο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο τους εκσφενδόνισε στο αντίθετο ρεύμα με τους δύο παίκτες να σέρνονται για 10 μέτρα. Ο οδηγός του ΙΧ τους εγκατέλειψε αβοήθητους στο σημείο. Ο Χρήστος Μουγκούλης έχασε τις αισθήσεις του και συνήλθε αργότερα στο νοσοκομείο όπου του έκαναν ράμματα στο δεξί πόδι, ενώ έφερε «χτυπήματα» σε πλευρά, χέρια και πόδια. Ο Γιάννης Σπυρόπουλος, έχει επίσης αρκετά τραύματα.

Ολοένα περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα

Immobilie zum Verkauf auf Rhodos (imago/Action Pictures)
Το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία φαίνεται μεταξύ άλλων να κεντρίζει το ενδιαφέρον τούρκων πολιτών για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα. Αυτό σημειώνει τουλάχιστον η Süddeutsche Zeitung σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, παραθέτοντας επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου. «Ολοένα περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο της η εφημερίδα του Μονάχου για να σχολιάσει: «Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία έφερε απροσδόκητη πελατεία στους έλληνες εμπόρους ακινήτων. Όταν ένα σπίτι ή διαμέρισμα στην Ελλάδα αλλάζει

Ντέρμπι κορυφής στο Κιάτο ο Πέλοπας κόντρα στη ΄06 .. Δοκιμασία για Ισθμιακό στο Σοφικό

Με τα παιγνίδια της 11ης αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Σάββατο ,στις 3:00 το απόγευμα , το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Πέλοπα Κιάτου  και την εκ πρωτοπόρων Κόρινθο '06. Ο Πέλοπας που βρίσκεται με 25 βαθμούς ,  ένα βαθμό πίσω από τούς πρωτοπόρους της κατηγορίας, Κόρινθο  06 και Ισθμιακό, θα επιδιώξει την νίκη, ώστε να περάσει αυτός επικεφαλής. Εκτός έδρας

«Μέτωπο» ενάντια στη νέα τουρκική πρόκληση περί «τουρκικών» Ιμίων!

«Μέτωπο» ενάντια στη νέα τουρκική πρόκληση περί «τουρκικών» Ιμίων!Συνεχίζεται η άκρως προκλητική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας που ξεκίνησε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Ρ. Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Χτες η ρητορική αυτή συνεχίστηκε με τις δηλώσεις του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι 18 νησίδες στο Αιγαίο βρίσκονται υπό

Νέα δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στις 16 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΣΥΡΙΖΑ. «DOUBLE SCORE» Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Δημοσκόπηση: «Double score» στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ
Ολοένα και περισσότερο ανοίγει η ψαλίδα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 32%, έναντι 16% που διατηρεί η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό