Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

«Η Ανεράιδα του Χελμού» Αναστασίας Ευσταθίου


Το νέο βιβλίο της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Αναστασίας Ευσταθίου από την Ακράτα, με τίτλο «Η Ανεράιδα του Χελμού» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.
Πρόκειται για μια ιστορία που μιλά για την αγάπη που έχει ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού, το ξωτικό Γερακάρι για τη Νηρηίδα, την ανεράιδα του, την κόρη του Χελμού. Γι’ αυτή την αγάπη τα βάζει με τα στοιχειά της φύσης. Πρόκειται για ένα παραμύθι που μπορούν να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες.

Αναπροσααρμογές διοδίων στην Ολυμπία Οδό από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Oλυμπία Οδός:Νέες τιμές και στα διόδια του Ρίου-Για ποια οχήματα θα υπάρξει μείωση από την 1η Ιανουαρίου Νέα τιμολογιακή πολιτική
Η Ολυμπία Οδός ΑΕ ενημερώνει τους οδηγούς ότι από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 (ώρα 00:01) αναπροσαρμόζει τα τέλη διοδίων με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Με την αναπροσαρμογή αυτή, προκύπτει μείωση 0,10 €, στην κατηγορία 4 σε όλους τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων, στην κατηγορία 3 στον πλευρικό σταθμό Νέας Περάμου, στην κατηγορία 2 (ΙΧ και μικρά φορτηγά) στους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου, καθώς και στην κατηγορία 1 (δίκυκλα, τρίκυκλα) στον σταθμό της Ελευσίνας. 
Αναλυτικά οι τιμές στον παρακάτω πίνακα:
ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΔΙΟΔΙΩΝ από 01/01/2017
(Με έντονους χαρακτήρες οι τιμές που αλλάζουν)
Κατηγορία οχήματος
1
2
3
4
Δίκυκλα, τρίκυκλα
Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο
και ύψος έως 2,20 μ.
Οχήματα με 2-3 άξονες,
με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ.
Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες,
με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ.
Ελευσίνα
1,40 €
2,10 €
5,30 €
7,40 €
Ισθμός
1,20 €
1,80 €
4,50 €
6,30 €
Νέα Πέραμος*
1,00 €
1,40 €
3,50 €
5,00 €
Πάχη*
0,60 €
0,90 €
2,30 €
3,20 €
Αγ. Θεόδωροι*
0,30 €
0,50 €
1,30 €
1,90 €
Ζευγολατιό
1,70 €
2,40 €
6,20 €
8,60 €
Ρίο
1,70 €
2,40 €
6,20 €
8,60 €
*πλευρικοί σταθμοί
Σημειώνουμε ότι:
-       σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση  πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS  ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) παρέχονται κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού (εκπτωτικά προγράμματα ΕΛΕΥΣΙΝΑ Value και ΙΣΘΜΟΣ Value), καθώς και πρόσθετες εκπτώσεις σε πλευρικούς σταθμούς μόνο για ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων.
-    στους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου παρέχεται έκπτωση 10% σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων με χρήση πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (ή μοτο-κάρτας Ολυμπίας Οδού).

Σταμάτησε στα πέντε ο Άρης μπροστά στην Καλλονή, "Διπλό" στην Καλλιθέα ο Πανσερραϊκός

Κανένα έλεος δεν έδειξε στην Καλλονή ο Άρης, ο οποίος φορτσάροντας στο φονάλε έφτασε στο επιβλητικό 5-0, προσθέτοντας τρεις πολύτμους βαθμούς στο σακούλι του, στο πρωτάθλημα της Football League, βελτιώνοντας πολύ και την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν, κράτησαν μακριά από την εστία τους τον Άρη που είχε την υπεροχή αλλά όχι τις πολλές καλές στιγμές. Σε μία από αυτές ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, όταν στο 12' ο Ίλιτς βρέθηκε σε καλή θέση (μετά από σέντρα του Μπαργκάν) και δεν αστόχησε.

Πέθανε ο Πέτρος Φυσσούν


Πέθανε ο Πέτρος ΦυσσούνΈφυγε σήμερα από την ζωή ο μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Πέτρος Φυσσούν. Ο Πέτρος Φυσσούν νοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Ο Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1933 και ήταν γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση.

Eπτά βότανα κατά της κατάθλιψης - Η πολλή δίαιτα μας... παχαίνει



logo newsletter

depression.jpgEπτά βότανα κατά της κατάθλιψης


Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βιώσει αρνητικά συναισθήματα όπως θλίψη, στενοχώρια, απογοήτευση για διάφορους λόγους και αιτίες. Όταν όμως αυτή η θλίψη και διάφορα αρνητικά συναισθήματα επιβαρύνουν αρκετά το άτομο, είναι έντονα και με διάρκεια πάνω από δύο εβδομάδες, εμποδίζοντας τους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς του, πιθανόν να υποφέρει από κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα 

yoyo.jpgΗ πολλή δίαιτα μας... παχαίνει


Κάνεις δίαιτα, χάνεις κιλά, μετά τα ξαναπαίρνεις και τι κάνεις; Ξανά δίαιτα και τα κιλά πάλι επανέρχοντα. Οι ειδικοί ονόμασαν αυτό το φαινόμενο γιο-γιο.

Διαβάστε περισσότερα 

Τεστ ούρων για την πρόληψη των ατυχημάτων


Και δεν εννοούμε μόνο των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και των αεροπορικών και των σιδηροδρομικών. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Analytical Chemistry παρουσίασε ένα νέο τεστ ούρων που μπορεί να μετρήσει τα επίπεδα κούρασης ενός ατόμου με τη βοήθεια βιοχημικών

Τι δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον που πάσχει από καρκίνο

stogiatro.gr

womancancer.jpgΤι δεν πρέπει να πείτε σε κάποιον που πάσχει από καρκίνο


Έως το 2020, σχεδόν ένας στους δύο ανθρώπους θα έχει πάθει καρκίνο κάποια στιγμή της ζωής του, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα κάποια στιγμή, ένας άνθρωπος του περιβάλλοντός μας θα νοσήσει. Η διάγνωση του καρκίνου είναι δυνατόν να σας προκαλέσει μια σειρά από έντονα συναισθήματα όπως φόβο για πιθανό θάνατο, οργή, ελπίδα, ενοχή, άρνηση, θλίψη, μοναξιά ή προσμονή. Αυτά όλα είναι φυσιολογικές αντιδράσεις σε μια τόσο σημαντική αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα 

stressed-woman.jpgΜήπως είστε εθισμένος/η στο στρες;


Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μια μικρή ποσότητα στρες τονώνει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα και διεγείρει τον «δραστήριο» εαυτό σας. Όταν όμως η καθημερινή πίεση, σας ακολουθεί σαν σκιά παντού, τότε δεν αποκλείεται να είστε θύμα εξάρτησης. Ο «εθισμός στο στρες» αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο λεξιλόγιο της Κλινικής

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Αιτήσεις από σήμερα για Μεταπτυχιακά Προγράμματα (λίστα)


Το ΕΑΠ ανακοινώνει ότι σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, θα ενεργοποιηθεί η φόρμα υποβολής αίτησης για τα ακόλουθα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες και εισαγωγή στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την 8η Ιανουαρίου 2017.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
  1. Δημιουργική Γραφή (Κοινό ΜΠΣ)
  2. Language Education for Refugees and Migrants
  3. Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων (Κοινό ΜΠΣ)
  4. Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία
  5. Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές
aftodioikisi.gr

Δημοσκόπηση: Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με αρνητική αξιολόγηση

Ναι» στην αξιολόγηση στο Δημόσιο και «όχι» στον διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας λένε οι Ελληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ποιοι υπάλληλοι μονιμοποιούνται με το νόμο για την κινητικότητα

Την παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από ένδικα μέσα αναφορικά με τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού η εποπτευόμενων φορέων του, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά  προβλέπει ο νόμος για την κινητικότητα.
Πρόκειται για συγκεκριμένα για το άρθρο 47 του νόμου, που πρακτικά σημαίνει ότι οι συμβάσεις των συγκεκριμένων συμβασιούχων μετατρέπονται πλέον σε αορίστου χρόνου χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ (άρθρο 47)
aftodioikisi.gr

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η απόφαση

Μήνυμα προς την κυβέρνηση πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α βαθμού σκληραίνει τη στάση της και είναι αποφασισμένη να πάει σε ρήξη και σύγκρουση μαζί της, σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα της, έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Κλείνοντας τις εργασίες του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τόνισε χαρακτηριστικά:

Χρίστος Δήμας: Είστε επιζήμιοι για τη χώρα | Εισήγηση στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2017



Ειδικός Εισηγητής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2017 στην Επιτροπή Οικονομικών ήταν ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας
Ο κ. Δήμας ανέλυσε στην ομιλία του τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, κάνοντας λόγο για μη ρεαλιστικούς στόχους που όλοι θα εύχονταν να πιάσει η χώρα, παρ’ όλα αυτά μια τέτοια εξέλιξη φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη στην παρούσα συγκυρία λόγω των χειρισμών της Κυβέρνησης. 
Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Κορινθίας τόνισε ότι τη στιγμή που από 1/1/2017 έρχονται νέοι φόροι και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών ήδη έχει μειωθεί σημαντικά, η Κυβέρνηση δε μπορεί να βασίζει τους υπολογισμούς της στην εκτίμηση ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα αυξηθεί. Παρουσίασε μάλιστα και στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισε σε κάθε σπίτι περίπου 6.300 ευρώ ετησίως, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

«Η πολιτική σας χαρακτηρίζεται από το εξής τρίπτυχο: Φόροι, φόροι και νέοι φόροι. Στο Μνημόνιο Τσίπρα, η αναλογία φόρων και μείωσης κρατικών δαπανών είναι περίπου στο 93% νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και 7% μειώσεις κρατικών δαπανών. Εμείς θεωρούμε οτι πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις πολιτών και επιχειρήσεων αλλά για να μη διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία παράλληλα να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες ισόποσα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κορινθίας και συμπλήρωσε: «Δεν έχετε ούτε σχέδιο αλλά ούτε και την ικανότητα να διαχειριστείτε την κατάσταση. Είστε εθνικά επιζήμιοι και όσο νωρίτερα φύγετε τόσο καλύτερα για την χώρα» είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτηση του».

Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: «Στόχος μας η κοινωνική συνοχή και η εμπέδωση κοινής εργασιακής αντίληψης χωρίς διακρίσεις»



Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου2016, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση και στην εργασία και τη σύσταση Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας, αναφέρθηκε κυρίως στα εξής:

Η Θράκη, ο τουρισμός και η Σπηλιά του Κύκλωπα -έκκληση εθνικής ομοψυχίας-

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης 

Εμφάνιση DSC00008.JPGΤέλη της δεκαετίας του ’60 οι Γερμανοί απεφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από την πλατεία, την ευρισκόμενη προ του καθεδρικού ναού της Κολωνίας. Ο ναός είναι γοτθικού ρυθμού και έχει δύο κωδωνοστάσια ύψους 167 μέτρων έκαστο. Αποτελεί το μεγαλύτερο αξιοθέατο της πόλεως. Πιθανολογούταν και τότε, ότι κάπου εκεί πλησίον θα έπρεπε να ευρίσκεται το αρχαίο ρωμαϊκό τείχος της πόλεως. Και η Γερμανία διαθέτει Αρχαιολογική Υπηρεσία, ανάλογη της Ελληνικής. Η διαφορά έγκειται εις το ότι η Γερμανική Αρχαιολογική Υπηρεσία φροντίζει πράγματι τόσον για τις αρχαιότητες εις την Γερμανία όσο και για την πρόοδο της σημερινής Γερμανίας.

«Μετα-αλήθεια»: Η λέξη της χρονιάς ως περιτύλιγμα του ψεύδους


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το γεγονός πέρασε εντελώς απαρατήρητο: Πρόσφατα, το βρετανικό λεξικό της Οξφόρδης επέλεξε τον νεολογισμό «post-truth» (μετα-αλήθεια) ως τη λέξη της χρονιάς!
Πρόκειται για τη λέξη που περιγράφει την ιδιάζουσα κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι όταν λαμβάνουν αποφάσεις με βάση το θυμικό και διάφορες (εμφυτευμένες) προσωπικές απόψεις, οπότε τα γεγονότα και οι αντικειμενικές συνθήκες μετρούν λιγότερο από το συναίσθημα (που τελικά κυριαρχεί).
Στη φάση της «μετα-αλήθειας» (δηλαδή μετά την αλήθεια), σε μια φάση δηλαδή που το ψέμα έχει πλέον κυριαρχήσει τόσο πολύ ώστε να μοιάζει με αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα ασκούν μικρότερη επιρροή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και «εξαφανίζονται» από τις αυταπάτες και τις συναισθηματικές εκρήξεις.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΛΕΒΕΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ: Δεν μας φοβίζουν οι Τούρκοι, κρατάμε ψηλά την Ελληνική σημαία

Σε… κρεσέντο προκλήσεων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες οι Τούρκοι.
DSC08404-300x246Λίγες ώρες μετά τις «πολεμικές» δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος», αλλά και αυτές του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι «η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 βραχονησίδες στο Αιγαίο», η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητά την αποστρατικοποίηση της Κάσου.
«Εμάς δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι, μας φοβίζουν αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας», δήλωσε, σχετικά, η δήμαρχος Κάσου, Μαίρη Σορώτου, στον ΑΝΤ1.
Arouraios.gr

ΕΘΝΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ


Στο σημείο χωρίς επιστροφή οδεύει η χώρα μας που επέλεξε επί 7 συναπτά έτη με απίστευτη εμμονή την αυτοκαταστροφή της. Από την πρώτη νύχτα της κρίσης η καταστροφή αποτέλεσε το όπλο προάσπισης μίας σηψαιμικής κοινωνίας που διευθύνεται επί δεκαετίες από το παρακράτος-κράτος. Όποτε έχανε ή στριμωχνόταν, άλλαζε Κυβέρνηση κερδίζοντας χρόνο ευελπιστώντας σε ένα γεγονός διάλυσης για τη διαγραφή των χρεών της και ανανέωσης του παρωχημένου μοντέλου λειτουργίας της.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ – Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

Πώς ανανεώνονται οι συνθήκες δουλείας και εξάρτησης; Με την νομιμοποίηση όσων σε εκμεταλλεύονται, βιάζουν τη θέλησή σου.
     Αυτό φαίνεται ότι το έχουν «ξεχάσει» οι αγρότες του «Αγροτικού Συλλόγου Κορινθίας». Προσκαλούν και θα συζητήσουν με τους βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κουρεμπέ πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Τι να συζητήσουν; Δεν έχουν βγάλει συμπέρασμα από το δίχρονο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΙΚΟ πέρασμα από την διεύθυνση των αγροτικών ζητημάτων της χώρας; Υποθάλπτει κάποιος κοινωνικός μαζοχισμός;
    Οι αγρότες πρέπει να αντιληφθούν ότι, ενώ αυτοί

Το μέλλον δεν θα… απαλλαγεί τόσο εύκολα από τον Ματέο Ρέντσι

screen-shot-2016-12-04-at-10-14-44-am
Μάνος ΟικονομίδηςΘα μπορούσε να πει κανείς, ότι το μέλλον σεργιανίζει εσχάτως στη γειτονιά της Ενωμένης Ευρώπης σε… συσκευασία ενός ηγέτη 41 ετών.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είναι το πιο ενδιαφέρον πολιτικό αφήγημα σε μορφή ηγέτη, που παρουσιάστηκε την τελευταία δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας “Ιταλός Ομπάμα”, όπως τον χαρακτήρισαν τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκτόξευσής του, από Δήμαρχος της πόλης της Αναγέννησης, της Φλωρεντίας, στην πρωθυπουργικό θώκο της Ιταλίας, χωρίς μάλιστα να έχουν προηγηθεί βουλευτικές εκλογές. Πού; Στη χώρα της απόλυτης πολιτικής μπαχαλοποίησης.

Παραιτήθηκε ο Ρέντσι μετά την ήττα του στο ιταλικό δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα Ιταλία - Ρέντσι: Αναλαμβάνω την ευθύνη - Αύριο παραιτούμαι
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίμσατος είναι απολύτως ξεκάθαρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι πρόσθεσε ότι σαφώς νίκησε το «όχι» και ότι θα παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα.
Συγκεκριμένα στο μήνυμα του προς τον ιταλικό λαό τόνισε:

17 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ, ΜΟΛΙΣ 3 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ

Ο χάρτης της Ιταλίας, βάφτηκε κόκκινος για το ΟΧΙ. 17 περιφέρειες τάχθηκαν υπέρ του ΟΧΙ, ενώ μόλις 3 υπέρ του ΝΑΙ.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΧΙ Ιταλικό δημοψήφισμα: Κερδίζει το ΟΧΙ σύμφωνα με τα exit polls- Στη 01:00 διάγγελμα Ρέντσι - Αγωνία στην ΕΕ


Από 42% ως 46% το ΝΑΙ, από 54% ως 58% το ΟΧΙ σύμφωνα με το exit poll που πρόβαλε η RAI για το δημοψήφισμα στην Ιταλία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των exit poll της εταιρίας Emg acqua, το «ναι» στην συνταγματική μεταρρύθμιση δήλωσε πως ψήφισε από το 41 % μέχρι το 45 % του στατιστικού δείγματος. Το «όχι» στην συνταγματική αλλαγή απάντησε ότι ψήφισε από το 55 % μέχρι το 59 %. Πρόκειται για δημοσκοπική εταιρία που έχει δώσει εκτιμήσεις που αποδείχθηκαν να είναι πολύ κοντά στο τελικό αποτέλεσμα της κάλπης