Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η "ψαλίδα" υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η `ψαλίδα` υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑΜεγαλώνει συνεχώς το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Evening Report", στο Action24.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης η διαφορά είναι στο 11%, από 8% στην προηγούμενη μέτρηση τον Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ενώ τρίτο κομμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%. Στο όριο του 3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας ενώ εκτός Βουλής μένουν Ενωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.
Τα αναλυτικά ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή έχουν ως εξής:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6%
ΚΚΕ 5,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%
ΠΟΤΑΜΙ 2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%
Καταλληλότερος πρωθυπουργος κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί από την Pulse μεταξύ των δύο ανδρών.
Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή για τη χώρα. Το 24% προτιμά άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τάσσεται το 22%.
Όσον αφορά στην ανάγκη για ίδρυση νέων κομμάτων, το 43% τάσσεται υπέρ, ενώ το 45% εμφανίζεται αρνητικό.
Πηγή: imerisia.gr

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΡΗΤΗ, ΠΑΤΡΑ Συγκρούσεις αντιεξουσιαστών – αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε πολλές πόλεις της Ελλάδα μεταξύ αναρχικών και αστυνομία, μετά την λήξη των διαδηλώσεων στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Πεδίο μάχης» η Αθήνα – Οδοφράγματα, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια

episodia-grigoropoulos-1000
Ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα, υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό, η πορεία προς τη Βουλή που πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες – που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια – με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. τον Δεκέμβριο του 2008  

Δυο νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Κορίνθου παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Με δύο (2) υπερσύγχρονα ασθενοφόρα μάρκας Mercedes εξοπλίστηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ Κορίνθου.
Η προμήθεια των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Εμφάνιση Φωτ.5.jpg
Συνολικά δέκα (10) υπερσύγχρονα ασθενοφόρα παρεδόθησαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.
Η παράδοση των ασθενοφόρων έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Στεφανόπουλο Φάνη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Λέγγα Κωνσταντίνο, Γκίκα Αθανάσιο και Παπαφωτίου Απόστολο.
Σε δηλώσεις του ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Παπαφωτίου Απόστολος επισήμανε ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Τατούλη, είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η δημιουργία υποδομών στη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο.

Εξήρε το τεράστιο έργο που καταβάλουν το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες αυτών στέκεται και παρέχει υπηρεσίες το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Apostolos Papafotiou 

Ξεχωριστή η παρουσία της Μυθικής Πελοποννήσου στην αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα στη Βαρσοβία Grecka Panorama

Σταθερή  παρουσία της Πελοποννήσου στην Πολωνική αγορά
 Εμφάνιση φώτο1.JPG
Στην  Πολωνία για 4η συνεχή χρονιά βρέθηκε η Μυθική Πελοπόννησος στηρίζοντας μια από τις δυναμικές αγορές, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση  Grecka Panorama και το Greek Food Show, που διοργανώθηκαν στο Στάδιο PGE Narodowy στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου συμμετείχε στο Forum για τον Ελληνικό Τουρισμό που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ




Λουτράκι 06 Δεκεμβρίου 2016


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


ΟΙ ΜΩΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΚΟΠΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΥΡΔΑ,
ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΥΡΙΖΑ...

Την ώρα που το έργο της επέκτασης του προαστιακού σιδηροδρόμου ως την οδό Αιγαίου Λουτρακίου είναι έτοιμο για υλοποίηση, με ολοκληρωμένα τα τεύχη δημοπράτησης, τα τεχνικά δελτία και τους επιβλέποντες μηχανικούς, ζηλωτής του «εκτροχιασμού» του έργου, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ο "στρατευμένος" γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες, ο οποίος αυθεντικός όπως πάντα, δεν μπορεί να ξεφύγει από την φύση του και το πολιτικό παρελθόν του, που τον οδηγούν σε νέες ″ακτιβιστικές″ δράσεις κατά των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου.

Η Τουρκία του Ερντογάν κι εμείς – εκδήλωση συζήτηση



06.12.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην κατάσταση ανησυχητικής έντασης με την Τουρκία, ακούμε κυρίως ενστικτώδεις αντιδράσεις, επιπολαιότητες, λεονταρισμούς. Με οδηγό τη σύνεση και τη νηφαλιότητα, ΔΡΑΣΗ σας προσκαλεί στην εκδήλωση που οργανώνει σε συνεργασία με το ΕΙΝΚΑΜ, με ομιλητές τους:

-    Αλέξανδρο Μαλλιά, πρέσβη επί τιμή
-    Ηρακλή Μήλλα, συγγραφέα

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 18.30΄ στην Αίθουσα της Ειταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, οδός Αμερικής 17, 4ος ορ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Απονεμήθηκαν σε 14 «μυαλά» τα «Οσκαρ της Επιστήμης» για το 2016

Απονεμήθηκαν σε 14 «μυαλά» τα «Οσκαρ της Επιστήμης» για το 2016
Για πέμπτη χρονιά απονεμήθηκαν στις ΗΠΑ τα επιστημονικά Βραβεία Breakthrough, γνωστά και ως «Όσκαρ της Επιστήμης», κάνοντας 14 επιστήμονες πιο πλούσιους κατά συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια.
Μπορεί τα Νόμπελ να έχουν τη δόξα, αλλά τα Breakthrough είναι τα πιο πλουσιοπάροχα επιστημονικά βραβεία στον κόσμο.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο Ames της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) στην Καλιφόρνια, με τη δέουσα για την περίσταση…γκλαμουριά.

ΣΠΑΡΤΗ: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Μελέτης και Πρόληψης Νοσημάτων που μεταδίδονται με Διαβιβαστές


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Μελέτης και Πρόληψης Νοσημάτων που μεταδίδονται με Διαβιβαστές, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

H Μούμια... επιστρέφει με τον Tom Cruise [τρέιλερ]


Μόλις κυλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας "Η Μούμια".

Πρωταγωνιστής είναι ο Tom Cruise, και η ταινία μεταφέρει το γνωστό θρύλο της μούμιας στη σύγχρονη εποχή και μας υπόσχεται καταιγιστική δράση.
Το τρέιλερ δείχνει μία εντυπωσιακή σκηνή σε ένα αεροπλάνο και παίρνουμε μία πρώτη γεύση από την αρχαία βασίλισσα, της οποίας η μούμια ξυπνά και σπέρνει τον τρόμο καθώς η ταινία μας ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Μέση Ανατολή.
Στο πλευρό του Cruise βλέπουμε την Annabelle Wallis, ενώ η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου του 2017.



Pireasnews Pireas

Την Πέμπτη 8/12 συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας για ον απολογισμό των έργων της Π.Ε.

Την     ΠΕΜΠΤΗ 8-12-2016 και ώρα 13:00     στα γραφεία της Π.Ε Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη, που αφορά τον απολογισμό των έργων της Π.Ε.

Μετά το πέρας της συνέντευξης, στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί γεύμα για όλους τους δημοσιογράφους στο Sea and Sand.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Άρωμα Κύπρου στο 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Εμφάνιση 15349661_1263990243644024_2835414315426757752_n.jpg
Οι καθηγητές και η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου,  εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους καθηγητές και τους μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο διετές διακρατικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου «Χρυσοπράσινο φύλλο». 
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το σχολείο μας έχει τη χαρά να συνεργάζεται με το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας Λευκωσίας
Εμφάνιση 15284974_1263990556977326_8920010445208626672_n.jpgΣτο πρόγραμμα συμμετέχουν 15μαθητές της Γ΄ γυμνασίου (11 κορίτσια και 3 αγόρια) καθώς και οι συνάδελφοι Μιχαήλ Αργυρώ  και Ιωάννης Θανασιάς, ενώ το θέμα με το οποίο ασχολείται η ομάδα του σχολείου μας, έχει τίτλο: « Το φαρμακείο της Κορινθιακής φύσης.» 
Στα πλαίσια  του προγράμματος οι Κύπριοι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τους Κορίνθιους συμμαθητές τους και τις οικογένειές τους από την 1/12/16 έως και τις 4/12/16, ενώ η φιλοξενία θα ανταποδοθεί στους δικούς μας μαθητές το Μάρτιο του 2017, όπου και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. 
Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιελάμβανε ξενάγηση στην πόλη (Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου, Λαογραφικό μουσείο, Πινακοθήκη, Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου), αλλά και εκδρομή στην Αθήνα, προκειμένου οι φιλοξενούμενοί μας να γνωρίσουν από κοντά το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού. 
Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προκειμένου να παρουσιαστούν οι εργασίες των δυο ομάδων και ακολούθησε γεύμα που είχαν ετοιμάσει οι γονείς των μαθητών της ομάδας του 3ου Γυμνασίου. 
Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο διοργανώνεται από το ΚΠΕ Αργυρούπολης σε συνεργασία με το Κυπριακό Υπουργείο Παιδείας μας έδωσε την ευκαιρία να αναθερμάνουμε τις ήδη θερμές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου μιας και έχουμε κοινά ήθη κι έθιμα, γλώσσα θρησκεία και πολιτισμό, να εργαστούμε αλλά και να συνεργαστούμε με τους Κύπριους αδελφούς μας κι ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει την αρχή μιας σχέσης ζωής τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς μας. 
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Κορινθίων για τη βοήθεια που μας προσέφεραν στη φιλοξενία της Κυπριακή ομάδας.

3ο Γυμνάσιο Κορίνθου 

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του Πέτρου Φυσσούν

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, δήλωσε για τον θάνατο του Πέτρου Φυσσούν:
«Η απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φυσσούν προκαλεί θλίψη. Με την επιτυχημένη πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, πρόσφερε πολλά στον Πολιτισμό της χώρας μας. Διακρινόταν πάντα για το ήθος και το ταλέντο του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του». 

Λατινοαμερικάνικο μοντέλο και στις χημειοθεραπείες



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η είδηση πέρασε στα ψιλά. Για την ακρίβεια, δεν πέρασε πουθενά – αν και πρόκειται για είδηση επιπέδου πρωτοσέλιδου.
Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας επιβεβαίωσε την έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων. Η ανακοίνωση ήταν σαφής: «Πράγματι σε ορισμένα φάρμακα για αυτούς τους ασθενείς παρουσιάστηκε έλλειψη και μετατέθηκε για λίγες ημέρες η χορήγηση των φαρμάκων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν κάποιο πρόβλημα»!
Μιλάμε για ογκολογικά φάρμακα και επομένως μιλάμε για αναβολή χημειοθεραπειών. Και, όπως έγινε γνωστό, το νοσοκομείο δεν ξέμεινε μόνο από ογκολογικά φάρμακα, αλλά ακόμη και από αντιβιοτικά!

Σχόλιο για το ηχηρό Ιταλικό ΟΧΙ

italy-eu1Π.Μ.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, ήταν τελικά ένα ηχηρό ΟΧΙ(*).
Όλοι οι αναλυτές θεωρούν  πώς μια νίκη του ΟΧΙ θα δημιουργήσει μεγάλους τριγμούς στην ήδη κλονισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το BREXIT.
Μα έχει σχέση το ερώτημα του δημοψηφίσματος που εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Ρέντσι, με τις προοπτικές της ευρωζώνης και της ΕΕ; Θεωρητικά,

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Πως βλέπουν οι μαθητές τους Έλληνες και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους!


tourkiaΣαν… καθάρματα εμφανίζονται οι Έλληνες σε μια μεγάλη, (προφανώς κατευθυνόμενη), έρευνα που έγινε στην τουρκική εκπαίδευση και στην οποία ρωτήθηκαν οι σπουδαστές τι γνώμη έχουν για τους διάφορους λαούς και χώρες των Βαλκανίων και γενικά της Ευρώπης.

Δημήτρης Μυστακίδης “Εσπεράντο, τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας”

Εμφάνιση MYSTAKIDIS POSTER 30X40 copy.jpg

 Το ταξίδι στην κοινή μας μουσική γλώσσα συνεχίζεται
Με συνοδοιπόρο του τη λαϊκή κιθάρα, ο Δημήτρης Μυστακίδης μας ταξιδεύει και φέτος στον κοινό μας μουσικό τόπο, το αστικό λαϊκό τραγούδι και, “μιλώντας μας Εσπεράντο”, μας μεταφέρει τη μοναδική αύρα του ρεμπέτικου.

Ο Πανευρωστινιακός σε άνοδο 2 - 0 και τον Αετό Κρυονερίου - Με πολλή καλή ψυχολογία την Κυριακή στο Λέχαιο


Μια ακόμα νίκη πανηγύρισε ο Πανευρωστινιακός, μετά από τον  δύσκολο αγώνα με τον ΑΟ Ασπρόκαμπου αυτή τη φορά με  σκορ 2 - 0 επί του Αετού Κρυονερίου στα πλαίσια της 8ης         ( πρωτελευταίας α΄γύρου )  αγωνιστικής,  στο πρωτάθλημα της Γ2  κατηγορίας Κορινθίας.  
Με την νίκη της αυτή η ομάδα της Ευρωστίνης   βρίσκεται ισόβαθμη με 16 βαθμούς με την συνδημότισσα ομάδα  του ΑΟ Λυκοποριάς, ( 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες) στη δεύτερη θέση, διεκδικώντας το 2ο εισιτήριο ανόδου στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας, στους -6 βαθμούς πίσω από τα πρωτοπόρα Ταρσινά ΄97.                  Σχετικά με τον νικηφόρο κυριακάτικο αγώνα  με την ομάδα του Κρυονερίου , ο Πανευρωστινιακός άνοιξε το σκορ με όμορφη λόμπα του Χριστόπουλου στο 12΄ για να το διπλασιάσει στο 65’ με σουτ του Μελισσαρόπουλου έξω από την περιοχή.                                         Το 2 - 0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Στρίγκα από πλευράς φιλοξενούμενων και του Ραζή για τον Πανευρωστινιακό, με απευθείας κόκκινες.                                   .

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες  μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πίσω από ειδικό πανό (φώτο) και  απότισαν φόρο τιμής στους ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας Chanecoence, θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στη Κολομβία, η οποία και συγκλόνισε όλο τον πλανήτη πριν από λίγες ημέρες...

Σε συνομιλία με τον Πρόεδρο του Πανευρωστινιακού, Στέφανο Καΐτσα μας δήλωσε ότι η ισοβαθμία στη 2η θέση μαζί με το φιλικό σωματείο του ΑΟ Λυκοποριάς  δείχνει ποσό καλή δουλειά γίνεται στις μικρές ομάδες του δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  .                                                                          
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ο Πανευρωστινιακός πάει στο Λέχαιο, κόντρα στον τοπικό ΑΟ,  με πολλή καλή  ψυχολογία  και ευελπιστούμε να γίνει ένα πολλή κάλο παιγνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος".  


Το Δ. Σ   του Πανευρωστινιακού σας ανακοινώνει ότι ο αγώνας της Κυριακής  από το Λέχαιο ( τελευταία αγωνιστική Α΄ γύρου) θα μεταδοθεί ζωντανά ραδιοφωνικά (15:ΟΟ) .


Τον αγώνα του ΑΟ Λεχαίου με τον Πανευρωστινιακό θα μεταδώσουν ζωντανά αποκλειστικά ραδιοφωνικά - διαδυκτιακά  το "greekradio web channel"  οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" και το "ΔΕΡΒΕΝΙ Sport NEWS", σε περιγραφή του Τάσου Μητσόπουλου, ενώ στην επιμέλεια των άλλων αγώνων, θα έχει ο Βασίλης Λάλος
Την ίδια ώρα  η ομάδας της Λυκοποριάς αντιμετοπίζει στο Δερβένι ( στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ) την Αναγέννηση Κιάτου




Eurogroup: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και το ΔΝΤ... τον βρήκε!

Eurogroup: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και το ΔΝΤ... τον βρήκε!
Σε απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 20% του ελληνικού ΑΕΠ ως το 2060 αναμένεται να συμβάλουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε σήμερα το Eurogroup, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Μια απόφαση που υποδέχτηκαν "θερμά" στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις η κυβέρνηση παρουσιάζει τα υπέρ της συμφωνίας αυτής.
Το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για "Εθνική επιτυχία" και τονίζουν ότι "η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων". Παράλληλα, σημειώνουν ότι η στάση της κυβέρνησης είναι σταθερή απέναντι

Μόνο τα “ορφανά” του Σημίτη δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν οι Ιταλοί

screen-shot-2016-12-05-at-12-36-19-pm
Είναι ακόμη γύρω μας. Παντού. Μπροστά, δίπλα, λίγο πιο μακριά… Είναι τα λεγόμενα “ορφανά” του Σημίτη, στον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της δημοσιογραφίας, των Τεχνών και των Γραμμάτων. Άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από τον πολιτικό ο οποίος συνέδεσε περισσότερο από κάθε άλλον τη διαδρομή του με τη διαπλοκή και τις… απευθείας αναθέσεις.
Μετά την αποχώρηση Σημίτη το 2004, τότε που ο άλλοτε “καταλληλότερος” το έβαλε στα πόδια, αρνούμενος να υποστεί την καταδίκη της κρίσης του ελληνικού λαού στις εκλογές, και παραδίδοντας το ΠΑΣΟΚ πακεταρισμένο σε συσκευασία “θαμπού δαχτυλιδιού”, στον τελευταίο των Παπανδρέου, οι “ευεργετημένοι” έγιναν… “ορφανά”.

«Ροπαλιά» του Ηρακλή στον ΠΑΣ με... ανατροπή - Άνοιξαν κεφάλια στο Καυτανζόγλειο

Σ' ένα... ροκ παιχνίδι – με το οποίο «έπεσε» η αυλαία της 13ης αγωνιστικής στη Super League - ο Ηρακλής κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1. Ο «γηραιός» πέτυχε με ανατροπή την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με «χρυσό» σκόρερ τον Βασίλη Αγγελόπουλο που σκόραρε για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Οι Ηπειρώτες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των δυνατοτήτων τους και δεν μπόρεσαν να πετύχουν το στόχο τους. Να νικήσουν και να επιστρέψουν στη δεύτερη θέση.

Σήμερα 6 Δεκεμβρίου και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου.


Σήμερα 6 Δεκεμβρίου και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νικολάου. 
Στο Δερβένι , εορτάζει ένα μικρό εκκλησάκι στο κέντρο της πόλης περιτριγυρισμένο από οικίες. Είναι ρυθμού σταυροειδές μετά τρούλου 60 τ.μ. περίπου. Σύμφωνα με την παράδοση είναι ο πρώτος κεντρικός ναός του Δερβενίου ίσως και σε ολόκληρη την περιοχή ( 1835 ) και ανεγέρθηκε από τον Ζαχολίτη οπλαρχηγό Καπετάν Παναγιωτάκη Γεραρή πρώτο οικιστή του Δερβενίου.

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι άπό τους γνωστότερους και δημοφιλέστερους Αγίους της Χριστιανικής Πίστεως και μάλιστα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και τούτο, γιατί, όπως διαβάζουμε στο ιερό συναξάρι του:
«Ο Νικόλαος, πρέσβυς ων εν γη μέγας,και γης αποστάς εις το πρεσβεύειν ζέει»