Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Τα γεγονότα που σχολιάστηκαν περισσότερο στο Twitter -Τα 10 κορυφαία του 2016

Τα γεγονότα που σχολιάστηκαν περισσότερο στο Twitter -Τα 10 κορυφαία του 2016Λίγο πριν το 2016 μας πει «αντίο», το Twitter αποκαλύπτει όσα σχολιάστηκαν περισσότερο στην πλατφόρμα του, με τα παγκόσμια τρεντς του έτους που «φεύγει» να είναι κάπως αναμενόμενα.

Γενική απεργία την Πέμπτη- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Γενική απεργία την Πέμπτη- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Πανεργατική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ. 
Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Καβγάς αγροτών με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιάτο - ΒΙΝΤΕΟ

Καβγάς αγροτών με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιάτο - ΒΙΝΤΕΟ
Αντιμέτωποι με οργισμένους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την φορολογία και το ασφαλιστικό, ήρθαν στο δημαρχείο του Κιάτου οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός. 
Δείτε το βίντεο του Alpha:
enikos.gr

Ματιές στα γήπεδα της Πελοποννήσου


Αμετάβλητη παραμένει  η βαθμολογία στην κορυφή της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας , μετά τα αποτελέσματα 11ης αγωνιστικής. Κόρινθος ’06 και Ισθμιακός ισοβαθμούν με 26 β. στο βαθμολογικό «ρετιρέ» μετά τις λευκές ισοπαλίες που απέσπασαν εκτός έδρας με Πέλοπα Κιάτου  και Πανσολυγειακό , αντίστοιχα
Στον Συνοικισμό ο ΠΑΣ Κόρινθος, επικράτησε με 1 - 0 επί του Παννεμεατικού και βρίσκεται στους - 2 απο την κορυφή με  ελπίδες για τίτλο και άνοδο.
Χωρίς νικητή και σκορ έληξε στο Ξυλόκαστρο το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στις ισόβαθμες ομάδες του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και του Αστέρα ΔερβενίουΤις συνδημότισσες ομάδες Ξυλοκάστρου και Δερβενίου ισοβάθμησε ο επίσης συνδημότης τους , Πανκαμαριακός μετά το 3 - 0 που σημείωσε στο " Θώδειο" επί  του Ολυμπιακού Λουτρακίου. Την ίδια ώρα στο Βέλο η Ελλάδα  αν και έχανε με  1 - 2 από τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου , απέσπασε ισοπαλία 2 - 2 στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

 Στη Βαθμολογία σε 11 αγώνες: Κόρινθος ΄06 27, Ισθμιακός 27, Πέλοπας 26, ΠΑΣ Κόρινθος 25, Ελλάς Βέλου 17, Αστέρας Δερβενίου 16 , Ηρακλής Ξυλοκάστρου 16, Πανκαμαριακός 16….

Ο Ερμής Κιβερίου στην Α΄ κατηγορία Αργολίδας, συνεχίζει με το απόλυτο των

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ SCOOBY DOO ΣΤΟ MARE WEST

Εμφάνιση XMAS_MARE2016_press_image.jpg
Χριστούγεννα στο MARE WEST παρέα με τον Scooby Doo!
Κυνήγι καλικατζάρων, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, μαγικά, face painting, γράμματα στον Άγιο Βασίλη είναι μερικές μόνο από τις πολλές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται όλο τον Δεκέμβριο στο Mare West και υπόσχονται να ξετρελάνουν τους μικρούς μας φίλους

(Κόρινθος, 07 Δεκεμβρίου 2016). Το εμπορικό πάρκο Mare West υποδέχεται την ομορφότερη εποχή του χρόνου φιλοξενώντας πολλές εκδηλώσεις παιχνιδιού και χαράς για τους μικρούς του φίλους, από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συντροφιά με τον Scooby Doo!

Γυναικείο ποδόσφαιρο στο Ξυλόκαστρο : Η συναρπαστική και πολύτιμη διαδρομή της "Ροδιάς" Ξυλοκάστρου

         


Γράφει η Ρένα Σιγάλα

Όταν πρωτοξεκίνησα την ενασχόλησή μου , με το γυναικείο ποδόσφαιρο, ορμώμενη από την όμορφη και καλή κόρη μου Βούλα και την αδελφική της φίλη Νικολίτσα, εδώ στο ωραίο Ξυλόκαστρο, δεν φανταζόμουν τη συναρπαστική και πολύτιμη διαδρομή που θα διανύαμε. Σε έναν επαρχιακό τόπο, τόσο κοντά στην Αθήνα τη πρωτεύουσα από χιλιομέτρικής άποψης, αλλά και τόσο μακρυά μερικές φορές, λόγω νοοτροπιών και συνηθειών που πολλές φορές είναι οπισθοδρομικές.
Η ύπαρξη λοιπόν μιας γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου , ήταν κάτι πρωτόγνωρο , ή κάτι που ενεργοποιήθηκε 20 χρόνια μετά από κάποιες προσπάθειες κοριτσιών που είχαν την αγάπη και τη διάθεση για το άθλημα , αλλά δεν είχαν την υποστήριξη μακροχρόνια ώστε να παραμείνουν ενεργές.
Η ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, όνομασία που διάλεξαν τα 20 πρώτα κορίτσια που

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Πούλα το παλιό κινητό σου στο eBay -Αυτά είναι τα μοντέλα «χρυσάφι» αν τα έχεις ακόμα στο συρτάρι σου

nokia-3310
Τι κάνεις το παλιό σου κινητό, όταν αγοράζεις ένα ολοκαίνουργιο; Το πετάς, το χαρίζεις ή το καταχωνιάζεις κάπου; Αν είσαι από εκείνους που προτιμούν να το φυλάξουν σε ένα συρτάρι, τότε μάθε πως μπορείς να βγάλεις αρκετά λεφτά αν το πουλήσεις ...

Αγρίνιο: Αντιεξουσιαστές ξυλοκόπησαν πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για τις φθορές στο ΙΧ του

agr2708
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και στο Αγρίνιο το βράδυ της Τρίτης, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Σύμφωνα με το cityvoice.gr, oμάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε σε φθορές στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Σκαλτσοδήμου, ενώ έριξαν μολότοφ και προκλήθηκε φωτιά στο

ΑΛΛΟΥ ΠΑΤΑ ΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ! Χαμός στο Twitter με τη μεγαλειώδη γκάφα της για το νησί της Ρω

αυλωνιτου
Θύμησε λίγο το λάθος του Πρωθυπουργού στη φράση «Η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδας…», αυτό που έγραψε στο facebook για το ταξίδι της με τον Καμμένο στο νησί της Ρω.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Εθελοντική Αιμοδοσία 11/12 & 14/12

Εμφάνιση Document-page-001.jpg
Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

«Χρέος 2060» όπως λέγαμε «Ολυμπιακοί 2004»;

tsipras-syriza.jpg
Νέο  έτος ορόσημο το 2060 για την πατρίδα μας, είναι το έτος που θα δούμε το χρέος να μειώνεται κατά 45 δις. Άγνωστο βέβαια ποιο θα είναι το ονομαστικό χρέος το 2060. Άγνωστο ποια θα είναι η γεωπολιτική κατάσταση εκείνο το μακρινό έτος. Σίγουρα εμείς δεν θα υπάρχουμε, αξία έχει όμως να δούμε αν θα υπάρχουν τουλάχιστον τα παιδιά μας.
Η εικόνα εξαθλίωσης και συνεχούς φτωχοποίησης της Ελλάδας, αποτυπώνεται σε όλους τους δείκτες. Η ελεύθερη οικονομία μόνο ελεύθερη δεν είναι όταν το μεροκάματο της κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης είναι υποθηκευμένο (σε φόρους και εισφορές) πριν καν ξεκινήσει να δημιουργείται. Τούρκοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί, ονειρεύονται εδάφη. Όποιο θέμα και αν κοιτάξει κάποιος νοσεί!
Η εθνική κατάθλιψη έχει γίνει συλλογικό συναίσθημα, κυρίαρχο.
Ο νέος προϋπολογισμός φέρνει νέα μέτρα και νέες περικοπές, ακόμη και η υποτιθέμενη ελάφρυνση του χρέους έχει ως αντάλλαγμα τρισχειρότερα πλεονάσματα που σημαίνουν μόνο μέτρα.
Η Ελλάδα φτιάχνει πλεονάσματα καίγοντας την πέτσα ενός πεθαμένου κορμιού.
Οι λαϊκιστές δεξιά και αριστερά, συνεχίζουν να λαϊκίζουν και ο δρόμος της λογικής και της μετριοπάθειας ανάγεται σε σκοτεινό μονοπάτι και όχι ως φωτεινός ορίζοντας.
Το Έθνος χάνεται. Ο λαός μας, η πατρίδα μας είναι πολύ πιο σπουδαία από το ίδιο το χρέος της και τα σχετικά επικοινωνιακά τεχνάσματα ιδεοληπτικών αριστεροδεξιών μνημονιακών κυβερνήσεων.
Ορόσημο δεν είναι το 2060, αλλά το 2017, το 2018. Κάπου εκεί ξαφνικά μπορεί να σταματήσει το ρολόι από τις εκδηλώσεις εμφυλίου μίσους, αλληλοσπαραγμού ή πολέμου με τους «γείτονες».
Να το σκεφτούμε καλά.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Οι Jumpin bones το Σάββατο live στο INTRO Ξυλοκάστρου


ΙΝΤΡΟ LIVE
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου στις 10 μ.μ.
Intro Art CafeΔήμος Ξυλοκάστρου

Ο Ορέστης και η τρομερή μπάντα των Jumpin bones το Σάββατο live στο INTRO !!! με garage Rockabily Rhythm and blues και όχι  μόνο  Ξεχωριστοί Performers ξεσάλωσαν σε γνωστές σκηνές της Αθήνας six Dogs Half Note Kύτταρο σε διάφορα Fest όπως το δικό μας Ziria festival !!! Απογειωθείτε μετά τις 10 το Σάββατο μαζί μας !!

Online «κλείσιμο» ραντεβού στις μονάδες ΠΕΔΥ - Όσα θελετε να ξέρετε για τη νέα υπηρεσία


logo newsletter

dwreanets.jpgOnline «κλείσιμο» ραντεβού στις μονάδες ΠΕΔΥ - Όσα θελετε να ξέρετε για τη νέα υπηρεσία


Τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας θα έχουν από τα μέσα Δεκεμβρίου οι πολίτες όλης της χώρας μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα 

lookjobets.jpgΗ «τρομακτική» εμπειρία της αναζήτησης εργασίας – Πώς θα… επιβιώσετε!


Η αναζήτηση εργασίας είναι πάντα μια αγχωτική διαδικασία καθώς ουσιαστικά προσπαθείς να προωθήσεις τον εαυτό σου σε αρκετά άγνωστα άτομα και περιβάλλοντα , σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις σημερινές δε συνθήκες, που οι

Απονομή βραβείων 3ου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου [7/12/2016, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης]



Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προσκαλεί, τους θιασώτες και μη, του σεναρίου και 
του κινηματογράφου/τηλεοράσεως, στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του 
3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και 
ώρα 7 το βράδυ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 στον Ταύρο.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν επίσης οι νικητές του Διαγωνισμού Συγγραφής Σεναρίου με 
θέμα "ΚΥΠΡΟΣ" που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού 
της Κύπρου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και "Το Σπίτι της Κύπρου". 
Είσοδος ελευθέρα​  

Senariografoi Webteam

Αγοραστός: Σε οικονομική ασφυξία οι Περιφέρειες, στο 1,84 δις ευρώ τα παρακρατηθέντα

Αγοραστός: Σε οικονομική ασφυξία οι Περιφέρειες, στο 1,84 δις ευρώ τα παρακρατηθέντα

Σε οικονομική ασφυξία καταδικάζονται οι αιρετές Περιφέρειες και πλέον είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν ακόμη και σε βασικές λειτουργίες τους καθώς λόγω της παρακράτησης των   ...

Πατούλης:Κανείς δεν μπορεί να διασπάσει την ενότητα του αυτοδιοικητικού κινήματος

 Σε μια περίοδο που η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη την ενότητα όλων των δυνάμεών της, για να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από τη σημερινή κυβέρνηση, ο συνασπισμός των προθύμων φιλοκυβερνητικών υποστηρικτών της...
airetos.gr

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Βορίδης: Να πάρουμε το
χρέος “τώρα” αλλιώς
έρχεται 4ο μνημόνιο

Βορίδης: Να πάρουμε το χρέος “τώρα” αλλιώς έρχεται 4ο μνημόνιο

Οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος πρέπει να παρθούν «τώρα» διαφορετικά η χώρα οδεύει ολοταχώς προς ένα τέταρτο μνημόνιο, είπε σε συνέντεξη στην EurActiv.gr ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάκης Βορίδης. Ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την για έλλειψη πολιτικής βούλησης για πραγματικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα άφησε σαφείς υπαινιγμούς …
---
Επίσημα υποψήφιος για τη
Γαλλική Προεδρία ο
Μανουέλ Βαλς

Επίσημα υποψήφιος για τη Γαλλική Προεδρία ο Μανουέλ Βαλς

Από το Εβρί ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας. Αναλυτικά ο Μανουέλ Βαλς σημείωσε: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Εβρί, στην

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Δείτε ολόκληρο το σημείωμα της ΝΔ:
Σε απάντηση ανυπόγραφου σημειώματος του Μεγάρου Μαξίμου (2.12.2016) και ενόψει της έναρξης αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό 2017, επισημαίνονται τα εξής:

Κανένας συμβασιούχος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ –Τι αποφάσισε το Συνέδριο


«Μία τρύπα στο νερό» έκαναν, κατά την έκφραση έμπειρου συνδικαλιστικού στελέχους, οι παρατάξεις στην ΠΟΕ-ΟΤΑ στο εν εξελίξει 44ο Καταστατικό-Οργανωτικό Συνέδριο, αναφορικά με το δικαίωμα των συμβασιούχων να εγγραφούν και, άρα, να καλύπτονται από την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους δήμους. Συγκεκριμένα, λόγω ασυμφωνίας μεταξύ των πέντε παρατάξεων

Συγκέντρωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κόρινθο την Τετάρτη 7/12/2016 ..Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Θα είμαστε;

Φωτογραφία



Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, μαζί με άλλες συλλογικότητες και πολίτες της Πελοποννήσου, συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια για την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων, με έμφαση στη μείωση της παραγωγής, την ανάκτηση και την ανακύκλωση.

Έτσι θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί ο δήμαρχος Κορινθίων στην Κόρινθο την Τετάρτη 7/12/2016. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν πολλοί πολίτες, συλλογικότητες και αυτοδιοικητικές κινήσεις απ' όλη την Κορινθία και να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει μία λύση αντιπεριβαλλοντική ,που θα την πληρώσουν πολύ ακριβά οι πολίτες για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ειδικά για το Ξυλόκαστρο, η λύση που προωθεί η Περιφέρεια, τώρα πια με τις πλάτες της κυβέρνησης, κρύβει επιπλέον κινδύνους, μιας και προβλέπει συσσώρευση σκουπιδιών στον ημιτελή ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου στη μεταβατική περίοδο και γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι στην Κόρινθο για να συντονίσουμε τις δράσεις μας με όλους όσους στέκονται απέναντι σε αυτό τον παραλογισμό...

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Κορινθίων:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Κορινθίων 
                                                                                       καλεί
 σε συνάντηση – συγκέντρωση την  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.00 μμ στο θέατρο του Δημαρχείου Κορίνθου, Κολιάτσου 32 , Αυτοδιοικητικούς , Φορείς και Πολίτες, για ενημέρωση – λήψη αποφάσεων  και συντονισμό δράσεων.

http://sympolitia.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html 

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ