Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:«Απερχόμενος και πανικόβλητος» Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους
«Εν μέσω της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός. Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους», αναφέρει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ειδικά για την ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.
«Τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς. Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα. Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές» προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.
KKE: Ψίχουλα από ματωμένα πλεονάσματα
Σχόλιο για τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα έκανε και το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας «προκλητική κοροϊδία» και «εφάπαξ παροχές – ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα» όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει.
»Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα. Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα» αναφέρει το ΚΚΕ.
Ένωση Κεντρώων: Κύκνειο άσμα
«Ο κ. Τσίπρας, αφού επί διετία, όπως άλλωστε ο Γ.Παπανδρέου και ο Αντ.Σαμαράς, ξεζούμισε τον απλό κόσμο, εμφανίστηκε τώρα να μοιράζει το περίσσευμα της λιτότητας» σχολίασε η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας:
«Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο άσμα του καταρρέοντος που προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του. Για εμάς, στην Ένωση Κεντρώων, μπροστά είναι  οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον».

«Έβρεξε» παροχές με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


Τη διανομή 617 εκατ. ευρώ προς χαμηλοσυνταξιούχους, εν είδει «13ης σύνταξης», καθώς και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο αποψινό διάγγελμα του, διανέμοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την υπεραπόδοση των δημοσίων εσόδων έναντι του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα.

Toν έπιασε στον ύπνο Κακή βραδιά και ήττα για τον Ολυμπιακό από το ΑΠΟΕΛ στη Κύπρο - Και οι δύο ομάδες πέρασαν στους «32» του Europa League

Κακή βραδιά και ήττα
Ως δεύτερος και στο γκρουπ των «ανίσχυρων» θα μπει στην κλήρωση για τους «32» του Europa League ο Ολυμπιακός του Πάουλο Μπέντο καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής από τον ΑΠΟΕΛ και στην Κύπρο αυτή τη φορά με 2-0. .
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα αμυντικά του κενά και είναι χαρακτηριστικό πως και τα δύο γκολ προήλθαν από λάθη στο κέντρο της άμυνάς του. Το πρώτο από γέμισμα πολλών μέτρων του Αλωνέυτη που κατέληξε σε αυτογκολ του Ντα Κόστα στο 19΄  και το δεύτερο στην κόντρα με την άμυνα να χάνει τον σκόρερ Ντε Καμάργκο στο 83΄

Στους «32» του Europa League o ΠAOK νίκησε με 2-0 την Σλόβαν Λίμπερετς και «βοήθεια» από Φιορεντίνα

Νίκη-πρόκριση ΠΑΟΚ επί της Σλόβαν και «βοήθεια» από ΦιορεντίναΤην πρόκριση στους «32» του Europa League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 10ου ομίλου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε με 2-0 την Σλόβαν Λίμπερετς στην Τούμπα (29΄ Ροντρίγκες, 67΄ Πέλκας) και σε συνδυασμό με το «διπλό» της Φιορεντίνα στο Αζερμπαϊτζάν με 2-1 επί της Καραμπάχ (73΄ Ρεϊνάλντο, 89΄ Βούκτσεβιτς - 60΄ Βετσίνο, 76΄ Κιέζα) πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης ως δεύτερος πίσω από τους «βιόλα» που προκρίθηκαν ως πρώτοι.

ΝΔ: Πρώτα χρεώνουν, μετά διαδηλώνουν

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις απεργιακές κινητοποιήσεις, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Θα ήταν κωμικό, αλλά έχει καταντήσει γραφικό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση εναντίον της πολιτικής της Κυβέρνησης.
    Είναι ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας.
     Είναι μια ακόμη απόπειρα να εξαπατήσουν τους πολίτες.
  Πρώτα χρεώνουν, μετά διαδηλώνουν».

Πού… ζούσε η Μιράντα Ξαφά, όταν ΠΑΣΟΚ και Σημίτης λεηλατούσαν την Ελλάδα;

 Τα λεγόμενα “ορφανά” του Σημίτη, τα έχουμε βρει πολλές φορές μπροστά μας. Να συνεχίζουν, τόσα χρόνια μετά τη “χρυσή εποχή”… εκείνου, να σεργιανίζουν στον δημόσιο βίο. Να υπερασπίζονται τον “καταλληλότερο”. Να κανιβαλίζουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή. Να προσπαθούν να μας πείσουν ότι, η Ελλάδα οδηγήθηκε στην κρίση λόγω των… διορισμών της περιόδου 2004-2009, και όχι λόγω του πάρτυ που είχε στήσει η διαπλοκή νωρίτερα, την περίοδο 1997-2004.

Συναγερμός για τσουνάμι μετά τα 7,7 Ρίχτερ στα Νησιά του Σολομώντα


Συναγερμός για κίνδυνο τσουνάμι έχει σημάνει στο νότιο Ειρηνικό, μετά την ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών σημειώθηκε στις 19.38 ώρα Ελλάδος περίπου 70 χιλιόμετρα από τις ακτές των Νησιών του Σολομώντα, βορειοανατολικά της Ωκεανίας.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τσουνάμι του Ειρηνικού, με βάση τις πρώτες

ΕΙΤΗΣΕΕ: Επιχειρείται αδειοδότηση ανύπαρκτων σταθμών – Παρακάμπτεται το ΕΣΡ

Την απόπειρα προσωρινής δανειοδότησης ανύπαρκτων σταθμών, παρακάμπτοντας το ΕΣΡ, καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας. με ανακοίνωσή της 
Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ:

Τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες ο δημόσιος λόγος επιβαρύνεται και συχνά δηλητηριάζεται από μία άνευ περιεχομένου ρητορική που ως άξονά της έχει μία πολλαπλώς εξαγγελθείσα δήθεν εξυγιαντική προσπάθεια στον χώρο των ΜΜΕ. Απεδείχθη περίτρανα ότι η όλη προσπάθεια έπεσε στο κενό. 

Πληροφορίες για διάγγελμα Τσίπρα το βράδυ

Andrea Bonetti / SOOC / PM HandoutΜήνυμα προς το λαό αναμένεται να 
απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα το βράδυ.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Τα χρήματα θα προέλθουν από το πλεόνασμα του 2016 και θα αφορούν το 2017.


skai.gr

Ολυμπία Οδός:120 χιλιόμετρα με 12 "κρυφές" σήραγγες - Τέλος Ιανουαρίου η παράδοση του δεύτερου τμήματος από το Κιάτο στο Ξυλόκαστρο

Οι 12 σύγχρονες σήραγγες της Ολυμπίας Οδού
Ένα έργο με μεγάλες τεχνικές δυσκολίες
Το πλέον δύσκολο έργο χαρακτηρίζεται η αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του τμήματος Κιάτο-Πάτρα. Σήμερα οι ..θαρραλέοι οδηγοί που διασχίζουν το τμήμα αυτό είναι αναγκασμένοι να οδηγούν ανάμεσα σε ένα στενό δρόμο χωρίς ασφάλεια από τη μία και με τα εργοτάξια σε συνεχή διάταξη δίπλα τους από την άλλη.

Όμως το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής δεν θα επέτρεπε και κάτι άλλο.

Θετική γνωμοδότηση για το venetoclax για ασθενείς με ΧΛΛ

stogiatro.gr


venetoclax.jpgΘετική γνωμοδότηση για το venetoclax για ασθενείς με ΧΛΛ


Η Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) έδωσε θετική γνωμοδότηση για το venetoclax για τη θεραπεία της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας (ΧΛΛ), έναν - κατά κανόνα - βραδείας εξέλιξης καρκίνο του μυελού των οστών και του αίματος.

Διαβάστε περισσότερα 


alcets1.jpgΑλκοόλ: Τι μπορεί να πάθετε ακόμα κι από ένα ποτήρι την ημέρα


Έστω και ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα, κατανάλωση η οποία, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες θεωρείται ασφαλής τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, μπορεί να αυξάνει  τον

Δημόσιο-Αναγνώριση Προϋπηρεσίας: Έως 31.12.2016 η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Να έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες αναγνώρισης προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων από τον ιδιωτικό τομέα έως τις 31.12.16 καλεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα υπηρεσιακά συμβούλιο με εγκύκλιο της που πρόκειται να δημοσιευθεί τις επόμενες ώρες, η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Αλλαγές στην κινητικότητα, ζητάει από τη Γεροβασίλη, η ΚΕΔΕ

Την κατάρτιση συμπληρωματικής διάταξης για την κινητικότητα ζητεί με επιστολή του προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ   ...
airetos.gr

H ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έκανε Tweet: Πρώτα χρεώνουν, μετά διαδηλώνουν. #apergia

Η ταχύτητα του φωτός στη Google και η αμφισβήτηση της θεωρίας του Αϊνστάιν


Η Google τίμησε με ένα Doodle την 340η επέτειο από τον καθορισμό της ταχύτητας του φωτός. Το doodle της Google έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται λίγες μέρες μετά την αμφισβήτηση του Αϊνστάιν για το συγκεκριμένο θέμα.
Μόλις πριν λίγες μέρες αναπτύχθηκε η θεωρία ότι το φως δεν είχε πάντα την ίδια ταχύτητα (299.792.458 μέτρα το δευτερόλεπτο ή περίπου 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο). Αυτή τη θεωρία για την ταχύτητα του φωτός υποστηρίζουν εδώ και κάποια χρόνια ορισμένοι επιστήμονες, αμφισβητώντας έτσι τη θεωρία του Αϊνστάιν.

Αυτό είναι το πιο έξυπνο κτίριο στον κόσμο

Αυτό είναι το πιο έξυπνο κτίριο στον κόσμο
Ξέρει πού μένεις. Τι αμάξι οδηγείς. Ξέρει ποιον θα συναντήσεις σήμερα και πόση ζάχαρη βάζεις στον καφέ σου (τουλάχιστον θα ξέρει μέχρι την επόμενη αναβάθμιση). Αυτό είναι το Edge, το πιο έξυπνο και πράσινο γραφείο, που στεγάζει κυρίως τα γραφεία της Deloitte και βρίσκεται στο Άμστερνταμ.

Σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα «κόκκινα δάνεια»

Εμφάνιση DSC_0282.JPG
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τηρώντας τη δέσμευσή της απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες για ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ανεξαρτήτως αν έχει ή όχι την αρμοδιότητα, διοργάνωσε, με πρωτοβουλία του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερωτική εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ

Πολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη


 

 

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2016
  
Ερώτηση στον Αν. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης 
κ. Αλέξανδρο Χαρίτση
 
ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ανικανότητα της Κυβέρνησης να απορροφήσει τα κονδύλια ΕΣΠΑ 

Καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους 2016, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Διαγωνισμός για την Προμήθεια Μεταχειρισμένου Πολυμηχανήματος Έργου

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος ξυλοκαστρου
Στις 21 Δεκεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διαγωνισμός για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ.
Εδώ  μπορείτε να λάβετε γνώση της διακήρυξης και της περίληψης αυτής.
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στήριξης στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 έτους 2016

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στήριξης στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 έτους 2016
H περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» παρατείνεται έως 23-12-2016.
Οι υποψήφιοι, αφού υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) τις αιτήσεις στήριξης-φακέλους υποψηφιότητας, οφείλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργασίμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο ΠΣΚΕ, δηλαδή έως και τις 9-1-2017, να υποβάλλουν εγγράφως και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης.
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ