Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πέθανε ο αστροναύτης - ήρωας των ΗΠΑ Τζον Γκλεν

Πέθανε ο αστροναύτης - ήρωας των ΗΠΑ Τζον Γκλεν
Ουάσινγκτον
Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο πρώην αστροναύτης και γερουσιαστής Τζον Γκλεν, ο πρώτος Αμερικανός που πέταξε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το θάνατό του ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Οχάιο λέγοντας πως «ο Τζον Γκλεν είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους εμάς».

Ναύπλιο, η πλατεία Συντάγματος και η Ψωροκώσταινα


Στην καρδιά της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου με τα γραφικά στενά και τα αρχιτεκτονικά στολίδια βρίσκεται η ιστορική πλατεία Συντάγματος, που χωρίς αμφιβολία θυμίζει ιταλική πιάτσα.

Πολλές ήταν οι αλλαγές του ονόματος της πλατείας με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός ενδεικτικό της σημασίας της για την πόλη του Ναυπλίου. Στο α' μισό του 19ου αιώνα ήταν γνωστή ως πλατεία του Πλατάνου, λόγω του πλατάνου που υπήρχε στο μέσον της. Το 1843 μετονομάστηκε αρχικά σε πλατεία

Ο Παμβοχαϊκός το ντέρμπι, 3-1 την Παναχαϊκή


Tην έκτη του νίκη στη Volley League και τέταρτη διαδοχική πέτυχε ο Παμβοχαϊκός νικώντας εκτός έδρας την Παναχαϊκή με 3-1 σετ, στο ντέρμπι της Πελοποννήσου, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Ο Παμβοχαϊκός συντηρεί το σερί που ξεκίνησε από τις 19 Νοέμβρη κι έφθασε στους 15 βαθμούς, ένα λιγότερο από τη δεύτερη θέση όπου "συγκατοικούν" οι Παναθηναϊκός και Ηρακλής.
Η Παχαναϊκή αντίθετα έμεινε στην όγδοη θέση με εννιά βαθμούς. Κορυφαίοι για τον Παμβοχαϊκό οι Πέτι και Μπατατζίμ, ενώ για την Παναχαϊκή οι Ρουμελιώτης και Σορμάζ.
Τα σετ: 1-3 (18-25, 19-25, 26-24, 21-25) σε 100'
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Ρεκ 6 (6/7 επ), Σορμάζ 14 (14/22 επ, 57% υπ - 33% άριστες), Μπαράχας 11 (9/19 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 45% υπ - 30% άριστες), Λιβαθηνός, Ρουμελιώτης Ν. 17 (15/42 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Βλαχοστάθης 9 (7/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μ. (λ, 44% υπ - 20% άριστες), Μουσλία (λ), Κοτσιλιάνος, Δημητριάδης 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Μαυραγάνης.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Δεληκώστας): Ζιβάνοβιτς 8 (1/1 επ, 6 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκράχαμ 10 (5/13 επ, 5 μπλοκ), Πέτι 18 (16/27 επ, 2 μπλοκ, 54% υπ - 20% άριστες), Πελεκούδας 12 (8/14 επ, 4 μπλοκ), Τζελάτι 10 (7/24 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Μπατατζίμ 14 (14/30 επ, 74% υπ - 21% άριστες) / Τσαδήμας (λ, 93% υπ - 53% άριστες), Ιωαννίδης 1 (άσσος), Γεωργίου.

Νέος ισχυρός σεισμός στα Νησιά Σολομώντα


Νέος ισχυρός σεισμός στα Νησιά Σολομώντα Ισχυρότατος σεισμός 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε και πάλι τα Νησιά Σολομώντα πριν λίγο. 
Μια νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών καταγράφηκε νωρίς το Σάββατο (τοπική ώρα) στα ανοικτά των Νησιών του Σολομώντα, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). 
 Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 89 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Κιρακίρα. Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν σεισμικά κύματα στην περιοχή. 
 Μια σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών τρομοκράτησε τους κατοίκους νησιών του νότιου Ειρηνικού νωρίς το πρωί της Παρασκευής. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Face Painting και Μπαλονοκατασκευές το Σάββατο στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Κέντρα Κοινότητας: Έρχονται 750 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ –Εντάχθηκαν 70 δήμοι (λίστα)

Η aftodioikisi.gr, παρουσιάζει σήμερα τους 70 δήμους από όλη τη χώρα που έχουν ήδη ενταχθεί στην διαδικασία για την δημιουργία Κέντρων Κοινότητας Δήμου. Πρόκειται για τις δομές που θα αναλάβουν να πληροφορούν τους ενδιαφερόμενους σε κάθε δήμο για τα επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και πως μπορούν να ωφεληθούν από τα διάφορα προγράμματα που εκπονούν τα υπουργεία.
Προσλήψεις και στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας

6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πριν τον ύπνο

stogiatro.gr 

6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πριν τον ύπνο

woman-with-clock-1.jpg
Όλοι τον χρειαζόμαστε, αλλά δεν λαμβάνουμε αρκετό. Κοιμόμαστε τουλάχιστον μία ώρα λιγότερη από εκείνη που κοιμόμασταν πριν από 100 χρόνια και όσο το στρες αυξάνει, διώχνει τον ύπνο μακριά. Η έλλειψη καλού και ποιοτικού ύπνου, μπορεί να μας προκαλέσει πλειάδα προβλημάτων, από αύξηση του σωματικού μας βάρους, έως καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα 

thyroidets.jpgΤα συμπτώματα που δείχνουν δυσλειτουργία του θυρεοειδούς


Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο υποφέρουν από παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, οι μισοί από τους οποίους δεν το γνωρίζουν. Επειδή οι ορμόνες που παράγει επηρεάζουν σχεδόν όλα τα όργανα του σώματος, καλό είναι να γνωρίζετε τα συμπτώματα, που θα πρέπει να σας υποψιάσουν, ώστε να αναζητήσετε

Η τουρκική απειλή προ των πυλών - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Η τουρκική απειλή προ των πυλών - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου
“Ψύχραιμο” το ψευτορωμαίικο
Κλιμακώνει κάθε ημέρα και περισσότερο την επιθετική της πολιτική κατά της χώρας μας η Τουρκία. Από την ενταύθα πλευρά του Αιγαίου το κράτος των Αθηνών παρακολουθεί “ψύχραιμο” τις προκλήσεις και απαντά με λόγια του αέρα και με ευχολόγια ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι σύνορα της Ευρώπης και ότι δήθεν δεν θα επιτρέψουν οι Ευρωπαίοι την Τουρκία να προβεί σε εχθρικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

Εμφάνιση EMPROS-01-24.jpg
Διαβάστε στο  φύλλο 178 της Εθνικής Εφημερίδος  «ΕΜΠΡΟΣ»

      -     MNHMONIO ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ-EΚΛΟΓΕΣ, ΤΕΛΟΣ
-         ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην Μεσσηνία έφτασε καράβι με μετανάστες!
-         ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: Υψώθηκε πάλι η Ελληνική Σημαία στην Χιμάρα
-         ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΣΗΕΑ: Σε αίθουσά της, ανθελληνική τουρκοσύναξη
-         Alexis: Χαριτόβρυτος και εύχαρις!
-         Η στρατηγική σημασία της νήσου Στρογγύλης
-         Θα μας φέρετε πίσω Ταταύλα και Κορδελιό;
-         Οι παραλογισμοί της Αλβανίας
-         Ευτυχία και ευδαιμονία
-         Για ένα κάλπικο ευρώ


Κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο με 1.30 ευρώ

Ομόφωνη απόφαση Περιφέρειας και φορέων για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη χώρα

Εμφάνιση IMG_1631.JPG
Σε πολιτική συμφωνία με απόλυτη ομοφωνία για τη στρατηγική θωράκισης του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας κατέληξαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κατσούλη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Πατσογιάννη, ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μαυρούλη και τον κ. Σταύρο Αδαμόπουλο και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Προκοβάκη

Πανελλήνιο Φεστιβάλ χορωδίας Τρίπολης


Πανελλήνιο Φεστιβάλ χορωδίας Τρίπολης

xorodia-33-panelinnia-synantisi
Στα πλαίσια του “Πολιτιστικού Φεστιβάλ Χειμώνα 2016-17 της Χορωδίας Τρίπολης”, το δραστήριο Καλλιτεχνικό Σωματείο της πόλης μας παρουσιάζει την “33η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών” με τη συμμετοχή Πολυφωνικών συγκροτημάτων από Αθήνα, Άργος, Ερμιόνη, Λαύριο, Ληγουριό και Τρίπολη.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο το 2ήμερο, Σάββατο 10 και Δευτέρα 12 Δεκέμβρη και ώρα 7.00 το βράδυ.
Την πρώτη βραδιά-Σάββατο θα εμφανιστούν οι Χορωδίες Ερμιόνης, Αγ. Παρασκευής και Τρίπολης (La Vita), και τη δεύτερη-Δευτέρα οι Χορωδίες Άργους, Ληγουριού και Λαυρίου.
Η καθεμιά Χορωδία θα παρουσιάσει 25λεπτο πρόγραμμα με ελεύθερο ρεπερτόριο.
Η είσοδος, για το κοινό, θα είναι ελεύθερη.

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μια Υπέροχη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για να βοηθήσουμε τα κακοποιημένα άλογα και γαιδουράκια

Εμφάνιση 15195845_1291552030910367_123986233023210122_o.jpg
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε με χριστουγεννιάτικο κλίμα, πολύ αγάπη και πολλά χαμόγελα, για να επισκεφτείτε το χώρο μας στο Μαρκόπουλο και να γνωρίσετε από κοντά τους «μεγάλους» τετράποδους φίλους μας.

Στηρίξτε τη προσπάθεια μας αγοράζοντας από τις χειροποίητες δημιουργίες των εθελοντών μας (και φαγώσιμες!!), καθώς χαλαρώνετε με το ρακόμελο ή οινόμελο, φτιαγμένο από τα χεράκια μας και αφήστε τα παιδιά σας, μικρά και μεγάλα ν' ασχολούνται με διάφορες δημιουργίες και κατασκευές....
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ
3ο χλμ οδός Μυρρινούντος [κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο]
ΤΚ 190 03
Tηλ.: 22990 49227
Κιν: 6979 090 513
Nancy Stefanidou

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Η Γκενκ του Ν. Καρέλη νίκησε τη Σασουόλο πιθανή αντίπαλος Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Europa League: Ο Καρέλης υποψήφιος αντίπαλος Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ
Η Γκενκ επικράτησε με 2-0 της Σασουόλο στην Ιταλία, στο ματς που αναβλήθηκε την Πέμπτη λόγω έντονης ομίχλης και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 6ου ομίλου στο Europa League.
 Οι Βέλγοι άφησαν έτσι στη δεύτερη θέση την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε και συγκαταλέγεται πλέον στους πιθανούς αντιπάλους Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Κηδεία με ξένα κόλλυβα- Ο Τσίπρας στο δρόμο του Σαμαρά με τα success stories

tsipras-samaras
Το success story αναδιανομής ανύπαρκτου πλούτου
Με το αίμα της ελεύθερης αγοράς, κάνει επικοινωνιακή κοινωνική πολιτική ο πρωθυπουργός. Με τα λεφτά της αφαίμαξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παρουσιάζονται ως πλεόνασμα, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να γίνει «αριστερός» έστω και για μερικές ώρες.

Ξεκινά η επανένταξη της Ελλάδας στον κανονισμό του Δουβλίνου

Ξεκινά η
επανένταξη της Ελλάδας
στον κανονισμό του
Δουβλίνου

Η Επιτροπή συνιστά τη σταδιακή επανέναρξη των μεταφορών προς την Ελλάδα, βάσει της παροχής ατομικών διαβεβαιώσεων από τις ελληνικές αρχές για κάθε επιστρέφοντα, ώστε να υπάρχει εγγύηση ότι θα γίνεται δεκτός με αξιοπρέπεια, καθώς διαπιστώνει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τη θέσπιση των βασικών θεσμικών και νομικών δομών για την ομαλή λειτουργία του συστήματος ασύλου. Αυτό προκύπτει …
---
Η
Αφρική υποδέχεται με
ανάμεικτα συναισθήματα το
Γερμανικό «Σχέδιο Μάρσαλ»

Η Αφρική υποδέχεται με ανάμεικτα συναισθήματα το Γερμανικό «Σχέδιο Μάρσαλ»

Το υπό εκπόνηση «Σχέδιο Μάρσαλ» της Γερμανίας για την Αφρική καλωσορίστηκε τόσο με αισιοδοξία όσο και σκεπτικισμό, με τους υποστηρικτές του να το χαιρετίζουν ως θεραπεία για τα διαχρονικά αναπτυξιακά προβλήματα της Αφρικής και τους σκεπτικιστές να αναρωτιούνται για τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανίας, όπως μεταφέρει η EurActiv Γερμανίας. Το αρχικό Σχέδιο Μάρσαλ εκπονήθηκε από τις ΗΠΑ και σκόπευε στην …

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2017

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα συζητούμε έναν προϋπολογισμό για τον οποίον η κυβέρνηση υπερηφανεύεται. Ακόμα κι αν δεχθούμε όλα τα θετικά σενάρια, η χώρα θα ξαναγυρίσει εκεί που ήταν το 2014.
Θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα από το Μάιο του 2014: «Έχουν επιδοθεί παραμονές ευρωεκλογών σε παροχολογία. Ποιοι μας κατηγορούν; Αυτοί που μοιράζουν κοινωνικό μέρισμα σαν τα αλήστου μνήμης βιβλιάρια απόρων. Αυτοί που ενώ δίνουν 500άρικα δέκα μέρες πριν τις εκλογές, σκοπεύουν να τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω. Που μετέθεσαν λογαριασμούς και εκκαθαριστικά εφορίας. Που κρύβουν τα νέα μέτρα που έχουν ήδη αποφασίσει». Ποιος τα είπε

ΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ -Υπογραφή πρωτοκόλλου Δήμος Λεβαδέων- ΓΓΑ- ΟΧΕ

Εμφάνιση dimarxeio 1.jpg

Υπογράφηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Λεβαδέων, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος

Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη του χάντμπολ στην πόλη της Λιβαδειάς έγινε με την υπογραφή του πρωτόκολλου συνεργασίας στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία της Δημάρχου Γιώτας Πούλου, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Σωτήρη Καρβούνη, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστα Γκαντή και του Γενικού Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη.

Έργα για τη Λακωνία και την Αργολίδα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Τις συμβάσεις υλοποίησης του έργου «Συντήρηση της με αριθμό 23 Επ. Ο. Αρεόπολης – Πυρίχου – Χειμάρας – Κότρωνα – Αγριλιάς – Δρυαλίου – Νύμφη – Κοκκάλας – Αγ. Κυπριανού – Λαγιας – Γερολιμένα» στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και των έργων «Αποκατάσταση βατότητας οδού Γυμνού – Κατασκηνώσεις Φαρμακα», Αποκατάστασης Ιρλανδικής διάβασης Χειμάρρου Ξομβρίου στο Καλαμάκι» και «Τεχνικό έργο στην Επ. Οδό προς Καρυά» στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

 Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μνημόνια ως το 2028, χρέος ως το 2060!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση πανηγυρίζει άλλη μια ήττα της, παρουσιάζοντάς τη μάλιστα ως… εθνική επιτυχία.
Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας είναι σαφές, αλλά οι κύριοι και οι κυρίες αυτής της λαίλαπας που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.
Παραθέτω το ανακοινωθέν:
«Το Εurogroup καλωσορίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων ανάμεσα στην Ελλάδα και στους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.
Ειδικότερα, το Eurogroup καλωσορίζει την συμφωνία των ευρωπαϊκών θεσμών για τον προϋπολογισμό του 2017, που επιβεβαιώνει το συμφωνημένο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,75% του ΑΕΠ και που επιτρέπει να εφαρμοστεί σε εθνικό επίπεδο το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που εξασφαλίζει ένα πραγματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί τη Μόσχα

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης θα επισκεφθεί τη Μόσχα από 12 έως 15 Δεκεμβρίου 2016.
Ο κ. Βούτσης θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους των δύο νομοθετικών σωμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας κ. Vyacheslav Volodin και την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου κυρία Valentina Matvienko.  Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση της κ. Matvienko, θα μιλήσει ενώπιον της ολομέλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

Πως και πότε θα μοιραστεί η 13η σύνταξη

Tsipras_EEΑπό 300 ως 830 ευρώ θα κυμανθούν οι αυξήσεις που ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε αμέσως μετά το Μαξίμου, ο αριθμός των δικαιούχων συνταξιούχων ανέρχεται σε 1,6 εκατ. σε σύνολο 2,7 εκατ. συνταξιούχων. Το ποσοστό των δικαιούχων είναι 60,32% στο σύνολο των συνταξιούχων.
Αναλυτικά:

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ! Τι δουλειά έκανε στη… Συγγρού η Αλβανίδα υπουργός Άμυνας

konteli-660x330
Η κυρία Μίμι Κοντέλι, υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση γυναίκας που πέρασε δύσκολα αλλά κατόρθωσε να φθάσει ψηλά.
Σ΄ αυτό που όλοι συμφωνούν είναι ότι πρόκειται για μια πολύ γοητευτική κυρία.

ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ 2016 ΠΟΣΕΙΔΏΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΙΒΟΣ

Εμφάνιση noelstivosvoula (1).jpg

Το Σπαθοβούνι για το "διπλό" κόντρα στον Άρη Βοχαϊκού

Με τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο , το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας  Κορινθίας. Αυλαία της αγωνιστικής ο αγώνας του Σαρωνικού Γαλατακίου με τους Αγίους Θεοδώρους, που διεξάγεται , αύριο Σάββατο στο Γαλατάκι.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής , συνεχίζεται την Κυριακή. Ο πρωτοπόρος Άγιος Γεώργιος αντιμετωπίζει στην Αρχαία Κόρινθο, την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, ενώ η Θύελλα Κάτω Διμηνιού αγωνίζεται εκτός έδρας με τον ουραγό ΠΑΟ Κουταλά. Ενδιαφέροντας αγώνας διεξάγεται στο Ζευγολατιό ανάμεσα στον Άρη Βοχαϊκού και τον ΑΟ Σπαθοβουνίου, με τον τελευταίο να αναζητά την νίκη , μία νίκη που θα του δώσει ελπίδες γιά να διεκδικήσει το τρίτο "εισιτήριο" ανόδου από τον ΑΟ Ρομά που έχει ρεπό.Ενδιαφέροντες αναμετρήσεις και οι μάχες του ΠΑΣ Κλένια με την Δάφνη Εξαμιλίων, του Κύψελου με την Περαχώρα και του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.

12η Αγωνιστική
10/12/16, 15:00
Σαρωνικός Γαλατακίου - Αγ. Θεόδωροι
11/12/16, 15:00
Άρης Βοχαϊκού - ΑΟ Σπαθοβουνίου
ΠΑΟ Κουταλά - Θύελλα Κ. Διμηνιού
Φωκάς Αρχ. Κλεωνών - Άρης Αρχ. Κορίνθου
Αγ. Γεώργιος - Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
ΠΑΣ Κύψελος - ΑΟ Περαχώρας
ΠΑΣ Κλένια - Δάφνη Εξαμιλίων
Ρεπό ο ΑΟ Ρομά


12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄Κορινθίας

Σχετική εικόνα
Mε τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής συνεχίζεται, αύριο Σάββατο στις 3.00 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας. Οι δύο πρωτοπόρες ομάδες Κόρινθος ΄06 και Ισθμιακός δίνουν αμφίροπους αγώνες εντός έδρας με Ηρακλή Ξυλοκάστρου και Τενεάτη Αθικίων , αντίστοιχα Την ίδια ώρα στο Λέχαιο, ο ουραγός Ηρακλής Λεχαίου αντιμετωπίζει τον Πέλοπα Κιάτου, και χρειάζεται την νίκη για να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας, Στον γειτονικό Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός που βρίσκεται σε τραγική θέση και αγωνίζεται να σταθεί στην κατηγορία , χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμούς μάχεται  , κόντρα στον φιλόδοξο ΠΑΣ Κόρινθο που στοχεύει την κορυφή. Σε ενδιαφέροντα αγώνα ο Πανκαμαριακός , στο Ξυλόκαστρο, μάχεται  με την   Ελλάδα Βέλου, ενώ στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ο Αστέρας Δερβενίου υποδέχεται την Θύελλα Πετρίου. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου  που κινδυνεύει όπως και ο Ατρόμητος Χλιομοδίου  με τον Πανσολυγειακό που αγωνίζονται στο Χιλιομόδι

12η Αγωνιστική
10/12/16, 15:00
Ολυμπιακός Άσσου -  ΠΑΣ Κόρινθος
Κόρινθος '06 - Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Παννεμεατικός - ΣΦΛ Ολυμπιακός
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Πανσολυγειακός
Ηρακλής Λεχαίου - Πέλοπας Κιάτου
Αστέρας Δερβενίου - Θύελλα Πετρίου
Πανκαμαριακός - Ελλάς Βέλου
Ισθμιακός - Τενεάτης Αθικίων




Τη Δευτέρα η κλήρωση...Οι πιθανοί αντίπαλοι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΠΑΟΚ στο Europa League

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ στο Europa League
Το μεσημέρι της Δευτέρας (14:00) θα διεξαχθεί στο «αρχηγείο» της UEFA στη Νιόν η κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τις δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στον θεσμό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που θα βρίσκονται στο β΄ γκρουπ της κλήρωσης. Θα αντιμετωπίσουν, δηλαδή, μία από τις νικήτριες των 12 ομίλων ή κάποια από τις τέσσερις καλύτερες «τρίτες» που προέρχονται από το Champions League.

Στη φάση των «32» υπάρχουν περιορισμοί, καθώς δεν γίνεται να τεθούν

ΔΡΑΜΑ στη Λεοφώρο: Νέα... ευρωσφαλιάρα στον Παναθηναϊκό από τη Θέλτα... και καληνύχτα... Ευρώπη

Με τη βούλα η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Τέλος, ο Παναθηναϊκός είπε «αντίο» στη διοργάνωση με ακόμα ήττα. Οι Πράσινοι έχασαν στη Λεωφόρο με 
0 - 2   από τη Θέλτα  για τον 7ο όμιλο, όπου τερμάτισαν στη τελευταία θέση.
καληνυχτα 
Με την 5η του ήττα στα 6 παιχνίδια που έδωσε στον 7ο όμιλο του Europa League αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός. Το γκολ του Γκουϊντέτι στο 4΄ και το πέναλτι του Ορεγιάνα στο 76΄ χάρισαν τη νίκη με 2-0 στην Θέλτα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ταυτόχρονα την πρόκριση στην ισπανική ομάδα στην φάση των «32» της διοργάνωσης.