Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο συνδημότης μας γιατρός Τάσος Γκιολής απόκτησε και τον δεύτερο μεταπτυχιακό του τίτλο με ειδίκευση στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ,


 
Φωτογραφία του Αναστάσιος Γκιολής.

Ένας ακόμα στόχος του συνδημότη μας (από το Ξυλόκαστρο) επιστήμονα ιατρού των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Κορίνθου , Αναστασίου ( Τάσου) Γκιολή   επετεύχθη!   
Ο φίλος και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την Κορινθία  συμπολίτη μας μετά από τον πρώτο του μεταπτυχιακό  τίτλο του Διδάκτωρα Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σήμερα απόκτησε και τον δεύτερο μεταπτυχιακό του τίτλο  με ειδίκευση στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, καθώς σήμερα ορκίστηκε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. 
Οι κόποι του  Τάσου και της οικογένειας του δεν πήγαν χαμένοι «μάτωσε» για να σπουδάσει και να φτάσει εδώ που έφτασε...Άλλωστε ο Ξυλοκαστρίτης επιστήμονας και "καλός Σαμαρείτης" ποτέ δεν ξεχνά τον κόπο του αείμνηστου  ψαρά πατέρα του, που μόχθησε για να δώσει στον γιατρό τα εφόδια για να σπουδάσει και να φτάσει ως εδώ και όχι μόνο. Ο αγαπητός γιατρός δήλωσε ότι το 2ο Πτυχίο το αφιερώνει "ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΊΠΕΙ!!" όπως είπε.
Είναι υπερήφανος και καμαρώνει για ταπεινή  καταγωγή του και ιδιαίτερα αγαπητός στην Κορινθία και όλοι τον αναγνωρίζουν ως τον καλό Σαμαρείτη» γιατρό , τον γιατρό που πάντα χαμογελαστός και πρόθυμος είναι κοντά στους ανήμπορους και αναξιοπαθούντες. 
Άλλωστε τον συμπαθέστατο γιατρό στην ευρύτερη περιοχή οι συμπολίτες του που τον λατρεύουν κυριολεκτικά τον ξέρουν ως «τον γιό του ψαρά», ενώ τον έχουν εκλέξει και Δημοτικό Σύμβουλο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ενώ είναι και αναπληρωτης γραμματέας της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Ο Τάσος Γκιολής ανήκει επίσης στην ομάδα εθελοντών γιατρών στο «Χαμόγελο του παιδιού».
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" εκφράζουν τα πιο θερμά   συγχαρητήρια στον άξιο φίλο γιατρό Τάσο Γκιολή για τον οποίον είμαστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα αλλάξει ο χαρακτήρας του όσους μεταπτυχιακούς τίτλους κι αν αποκτήσει , και γενικότερα με όσα πράγματα ασχοληθεί στην ζωή του .

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" στηρίζουν την "Θεοπροσφορά"

Φωτογραφία του χρήστη Η Κορινθία στηρίζει τη Θεοπροσφορά.
ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ ΔερβένιΟι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" Εδώ Δερβένι  ενώνουν την φωνή τους, με τα υπόλοιπα ΜΜΕ στηρίζοντας  την Κοινωνική δράση προσφοράς και αλληλεγγύης για την στήριξη της "Θεοπροσφοράς" που διοργανώνει η Rap Media.
«Όλοι μαζί μπορούμε» 
Ως άνθρωποι, οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε σε σοβαρές προσπάθειες που έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο και την προσφορά.
Στη σημερινή εποχή η ένωση δυνάμεων με τη συνεργασία για το αποτέλεσμα, και όχι, κατ’ ανάγκη, την απόλυτη συμφωνία, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.
Η προσπάθεια της Μητρόπολης Κορίνθου με τη Θεοπροσφορά, είναι κάτι που μπορεί να μας ενώσει όλους, και όχι μόνο να την προωθήσουμε και να τη στηρίξουμε, αλλά να γίνει η ευκαιρία ν’ αποδείξουμε στους πάντες ότι ξέρουμε και μπορούμε, στα σοβαρά και αξιοπρεπή, να στρατευόμαστε και να προσφέρουμε. 
Το μήνυμα « Η Κορινθία στηρίζει τη Θεοπροσφορά », μπορεί και πρέπει να γίνει κίνημα και να συμμετάσχουμε όλοι.

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, δημιουργούμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης και συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας από όλο το νομό Κορινθίας για τις οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Γεμίζουμε τα ράφια της «Θεοσπροσφοράς» με λάδι, φασόλια, φακές, ρεβύθια, μακαρόνια, κοφτό μακαρονάκι, τοματοχυμούς, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ. Προσφέρουμε παιχνίδια για ν’ ανθίσουν ξανά τα παιδικά χαμόγελα.
«Ελάτε να δώσουμε δύναμη στη συλλογικότητα και να κάνουμε το μήνυμα κίνημα ! »
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστέλλεται μήνυμα στο inbox της σελίδας,(https://www.facebook.com/ueoprosfora/?fref=ts ) να δημοσιεύετε στο χρονολόγιο της, να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη της δράσης στην Rap Media κ.Τζένη Σουκαρά στο τηλέφωνο 27416 00888.
"Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε δίπλα ο ένας τον άλλον" αναφέρει μεταξύ άλλων το νέο σποτ της Ι.Μ. Κορίνθου για το φιλανθρωπικό της εργό. Να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου όλα αυτά τα χρόνια καταβάλει σοβαρές προσπάθειες που έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο και την προσφορά! Δείτε το λίγων δευτερολέπτων σποτ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

Σε λειτουργία οι πρώτες υπηρεσίες του Galileo, του ευρωπαϊκού GPS

Σε λειτουργία οι πρώτες υπηρεσίες του Galileo, του ευρωπαϊκού GPS
Η Ευρώπη εγκαινίασε επισήμως σήμερα τις πρώτες υπηρεσίες του συστήματος πλοήγησης μέσω δορυφόρων, το Galileo, κατά τη διάρκεια τελετής στις Βρυξέλλες.
«Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα για την Ευρώπη…Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να καταφέρει όλα αυτά μόνη», δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος Βιομηχανίας Ελζμπιέτα Μπιενκόβσκα.
Από σήμερα το ευρωπαϊκό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης Galileo θα αρχίσει να προσφέρει τις

Ταξίδι γνωριμίας (Fam Trip) στο Λουτράκι Κορινθίας

Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (LTO) και τον Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων διοργάνωσε ταξίδι γνωριμίας (Fam Trip), στο Λουτράκι Κορινθίας.
Το Fam Trip αφορούσε στην παραμονή και φιλοξενία ομάδας από δεκαοχτώ (18) μέλη από Διευθυντές Αθλητικών Σχολείων, εκπροσώπων Ομοσπονδιών και Αθλητικών Συλλόγων της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας.
Όλοι οι ανωτέρω δραστηριοποιούνται στον Αθλητικό Τουρισμό και στον Τουρισμό Υγείας-Ευεξίας.
Εμφάνιση EMPROS-01.jpg
Διαβάστε στο  φύλλο 179 της Εθνικής Εφημερίδος  «ΕΜΠΡΟΣ»

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

      Αποτέλεσμα εικόνας για Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Λουτράκι     16/12/2016
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                    Αριθμ. Πρωτ.: 23302
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       --------------------------- 

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 21η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Λυκείου Λουτρακίου θεωρείται πλέον εξασφαλισμένη μετά από την χθεσινή υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη της απόφασης ένταξης,  άρα και της χρηματοδότησης,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  2014-2020.
Η Δημοτική Αρχή Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη δεν ήταν δυνατόν να αφήσει το έργο στη τύχη του με το ορατό κίνδυνο να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ, εξαιτίας της σημαντικότατης καθυστέρησης των εργασιών, λόγω της αδυναμίας του αρχικού Αναδόχου, με κίνδυνο έτσι   να πληρωθεί εξολοκλήρου  από Δημοτικούς Πόρους.      Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας εξασφαλίστηκε καταρχάς η  ομαλή υποκατάσταση του Αναδόχου με νέο και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, υποβλήθηκε  φάκελος σε πράξη του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πιστεύουμε ότι τη  σχολική χρονιά 2017-18 το νέο Λύκειο Λουτρακίου θα φιλοξενεί τους μαθητές του, σε ένα άνετο και ασφαλή σχολικό περιβάλλον. Φυσικά η ασφάλεια των μαθητών είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και για αυτό πιστεύουμε ότι θα έχουν κατασκευασθεί από την Περιφέρεια οι 2 κυκλικοί κόμβοι, στο Λύκειο και στο Κολυμβητήριο, σύμφωνα με την μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από Δημοτικούς Πόρους και αναμένεται η άμεση έγκρισή της.
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Δημοτική Αρχή, στο τομέα των Εκπαιδευτικών υποδομών, θα είναι η κατασκευή του νέου Δημοτικού Ισθμίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 16 Δεκεμβρίου 2016  
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 17085

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

              

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 & ΩΡΑ 20:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   

Ψήφιση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έτους 2017.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                            Ξυλόκαστρο 16 Δεκεμβρίου 2016  
                                                             Αριθμ.Πρωτ. 17086

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 & ΩΡΑ 21:00  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 159 παρ.1 του Ν.3463/2006 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το παρακάτω:

1. Ψήφιση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έτους 2017.  

    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


                                    ΗΛΙΑΣ ΝΙΑΡΡΟΣ

Εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη.στο "Intro Art Cafe" στην πλατεία Ξυλοκάστρου

Αύριο στις 10 το βράδυ, στο "Intro Art Cafe" στην πλατεία Ξυλοκάστρου. Εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη... Αφηγήσεις, προβολές, συζήτηση & σπονδές για τον Αργύρη και παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου του "Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες". Μιλούν: Γιώτα Κριτσέλη, Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έκανε Tweet: Όσα είπε ο κ.Παππάς προς τους βουλευτές της ΝΔ για τις γιορτές, αφορούν τον ίδιο και τους Υπουργούς της Κυβέρνησης