Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Κώστας Καραμανλής: Δεν βλέπω σύντομα εκλογές



Στην πρόβλεψη πως δεν θα υπάρξουν σύντομα εκλογές, εκτός αν η κυβέρνηση πιεστεί από τους δανειστές, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε στενούς του συνεργάτες.
Ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, λέει πως “Δεν βλέπω σύντομα εκλογές, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο” ενώ εκτιμά το επίδομα στους

Διαδρομές στη χιονισμένα ορεινά της Δυτικής Κορινθίας

Αρκετό χιόνι έπεσε στα ορεινά του Δερβενίου. Στα κάτασπρα οι ορεινοί όγκοι της Ευρωστίνας , του Μαύρου Όρους και του Σαραντάπηχου
΄΄Περισσότερα στο VIDEO του Γιάννη Μητρόπουλου σε ανάβασή του από το Δερβένι στο Σαραντάπηχο

Ενεργοποιήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα οι 86 νέες εξετάσεις

stogiatro.gr

nees_exetaseis_ets.jpgΕνεργοποιήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα οι 86 νέες εξετάσεις


Με παραπάνω από ένα μήνα καθυστέρηση, σχετικά με τις αρχικές προβλέψεις, ενεργοποιήθηκαν στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ οι νέες εξετάσεις, που με υπουργική απόφαση (ΥΑ) εντάχθηκαν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα 

zontanos_epidesmos.jpg«Ζωντανός επίδεσμος» για τραύματα στο γόνατο!


Επιστήμονες στη Βρετανία δοκίμασαν για πρώτη φορά σε ανθρώπους ένα «ζωντανό επίδεσμο» από βλαστικά κύτταρα, που τοποθετείται σε τραύματα στο γόνατο και μπορεί να φέρει μελλοντικά μια επανάσταση στη

Η νίκη της ΔΗ.ΚΙ.Ο. στο ΟΕΕ μήνυμα για διεκδίκηση αναπτυξιακών πολιτικών

ου Αναστάσιου Λυμπερίου
Εμφάνιση DSC_5682 copy.jpgΗ μαζική συμμετοχή και τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής απέστειλαν σε όλη την ελληνική κοινωνία πολλαπλά μηνύματα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας: Οι οικονομολόγοι στηρίζουν το Οικονομικό επιμελητήριο, διεκδικούν τα συλλογικά τους δικαιώματα και την αυτονόητη εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών.
Παράλληλα οι συνάδελφοι  επιβραβεύοντας το έργο , τη συνέπεια  και την αξιοπιστία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.Ο-Σ)  της έδωσαν το 35,69% των ψήφων, αυξάνοντας τα ποσοστά της από 31,9%, που είχε λάβει στις τελευταίες εκλογές του 2013. Έτσι η ΔΗΚΙΟ κατάφερε να αυξήσει τις έδρες τις στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο από 5 σε 6.
Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, τους συνοδοιπόρους μου στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ όλα αυτά χρόνια, την οικογένεια μου, τους συμφοιτητές και τους φίλους μου που με στήριξαν και με εξέλεξαν στην 6η εκλόγιμη θέση με 950 ψήφους στην Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για 4η συνεχόμενη θητεία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη που εκλέγονται στη ΣτΑ του ΟΕΕ.
Η επόμενη ημέρα βρίσκει όλους τους οικονομολόγους ενωμένους και αποφασισμένους να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους και να αγωνιστούν για τον τερματισμό των υφεσιακών και φορομπηχτικών πολιτικών.

*ο κ. Αναστάσιος Λυμπερίου είναι Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης
Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων
Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας



ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ Η ΕΛΛΑΔΑ


Τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, την ενέργεια στους Κινέζους και τα ξενοδοχεία στους Τούρκους. Όλα για μία καλή τιμή. Χωρίς αιδώ, χωρίς ένα δάκρυ. Πόσο πιο χαμηλά μπορούμε να φθάσουμε ως Έλληνες, αλήθεια. Πόσο πιο σιωπηρά μπορούμε να πουληθούμε.

Πού 'ναι τα πρωτοπαλίκαρα της Αυγής που ήπιαν το αμίλητο νερό; Πού είναι ο Αριστερός αγώνας, οιανεξάρτητοι Έλληνες; Πού είναι η ισχυρή Ελλάδα του Κώστα Σημίτη, η επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή; Πού'ναι η αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη που χάθηκε στις "φαβέλες του Ελληνικού"; Πού 'ναι τα περήφανα γηρατειά και τα εκπορνευμένα νιάτα; Ένας λαός δολοφονημένος από τους κατακτητές.

Oμιλία της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Θελερίτη στην Ολομέλεια για την 13η σύνταξη.

Δελτίο τύπου

Θέμα: Ομιλία της βουλεύτριας Θελερίτη Μαρίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθηση και Αξιολόγηση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85) και άλλες διατάξεις».

«Απέναντι στη νεοφιλεύθερη πολιτική της Ευρώπης που περιφρονεί ανθρώπους, πρέπει να αντιπαραβάλουμε έναν αριστερό λαϊκισμό».

Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία ο Ξυλοκαστρίτης πρώην υφυπουργός Οικονομικών , Γιώργος Μαυραγάνης.( Video)

Μαυραγάνης Γιώργος - ΒιογραφικόΤην πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία  δημοσιοποίησε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και στον Γιώργο Αυτιά, ο καταγόμενος από τα Μερτικέικα Ξυλοκάστρου και γεννημένος στην Πάτρα,  πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Σαμαρά, Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης  σημείωσε ότι παρά την θέλησή του, η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο του κόμματος.


  
Ο κ. Μαυραγάνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965 και κατάγεται από τα Τρίκαλα Κορινθίας.  Σπούδασε στο Πρότυπο Λύκειο πατρών και στη συνέχεια στην Αθήνα (Νομική). Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος KPMG, Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (2008-10). Κάτοχος διδακτορικού (1992) και Master (1989) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) και πτυχίου του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1987).
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 ως νομικός και φορολογικός σύμβουλος εταιρειών, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με της εταιρείες συμβούλων Deloitte (μέχρι το 1995) και KPMG (μέχρι το 2001). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στη συνέχεια εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Κ. Παπακωστόπουλος & Συνεργάτες» μέχρι το 2005 και στη συνέχεια εργάστηκε σε ελληνικό όμιλο μέχρι το τέλος του 2006 οπότε επέστρεψε στην KPMG.
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990, της Ένωσης Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Διεθνούς Φορολογικής Ένωσης (International Fiscal Association - IFA) και επιστημονικός συνεργάτης του International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) σε εκδόσεις που αφορούν τη φορολογία στην Ελλάδα (The Taxation of Companies in Europe, European Tax Handbook, European Corporate Tax Law, Transfer Pricing Database). Έχει εκτεταμένη εμπειρία στο φορολογικό δίκαιο (φορολογία εταιρειών, διεθνές φορολογικό δίκαιο, φορολογικό δίκαιο της ΕΕ, φορολογικές δίκες κλπ.) και εμπορικό δίκαιο (συγχωνεύσεις, εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις, έργα παραχώρησης, κλπ.). Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (European Taxation, Intertax, Bulletin for International Taxation /Fiscal Documentation, International Transfer Pricing Journal) και έχει συμμετάσχει σε συμβουλευτικά έργα που αφορούν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.


Ο Αστέρας Δερβενίου "'έπνιξε" στα νερά του Ισθμού τον Ισθμιακό


Η 13η αγωνιστική  της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, τελικά  αποδείχτηκε   "γρουσούζικη" για  τον Ισθμιακό , καθώς έκανε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα μέσα στην έδρα του, στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ". Έχασε  μέσα στα Ισθμια 2 - 1 από τον Αστέρα Δερβενίου . Τα τέρματα του Αστέρα σημείωσαν ο Βυζάς και ο Πρίφτης, ενώ το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων σημειώθηκε με πέναλτι στο 94΄ από τον Σοφό. 

Για το πέναλτι αυτό διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι καθώς ο διαιτητής Κεφιλής το υπέδειξε , όταν σε βαθιά σέντρα παίκτη του Ισθμιακού , η μπάλα βρήκε χέρι αμυντικού του Αστέρα το οποίο ήταν "ένα με το σώμα του".  
Με την ήττα του αυτή ο Ισθμιακός "κατρακύλησε , στην 4η θέση της βαθμολογίας στους -5 , πίσω από την πρωτοπόρο Κόρινθο ΄06 πού επικράτησε δύσκολα με 3 - 2 στο Πετρί κόντρα στην τοπική Θύελλα  σ ένα παιχνίδι κρίσιμο και για της δυο ομάδες. 
Στη δεύτερη θέση παρέμεινε , μόνος ο ΠΑΣ Κόρινθος που νίκησε στο 96΄ με τέρμα του Καλογερή, 1 - 0 τον Ολυμπιακό  Λουτρακίου, ενώ στο Κιάτο, ο Πέλοπας επέστρεψε  στις νίκες και μάλιστα με ανατροπή μετά το τέρμα του Γιάννη Μητσόπουλου στο 20, σαρώνοντας  με 5 - 1 τον Ολυμπιακό Άσσου   που  βρίσκεται σε κίνδυνο, με τέρματα των Πετρόπουλου (2) , Πράτου Βελλέντα και Δάνη.
Σαρωτική ήταν και η Ελλάδα Βέλου που σημείωσε το σκορ της ημέρας επικρατώντας με 6 - 1 επί του Παννεμεατικού.
Ο Πανσολυγειακός στο Σοφικό σημείωσε μεγάλη νίκη με 2 - 0 με τέρματα του Σταθογιαννόπουλου και του Μπάρτζη, επί του Πανκαμαριακού, και ξέφυγε αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη.   
Μία "ροπαλιά" του Αλούσι ήταν αρκετή  για τον Ηρακλή  Ξυλοκάστρου να επιβληθεί 1 - 0 του συνονόματου του, από το Λέχαιο, ενώ τέλος στα Αθίκια ο Τενεάτης νίκησε με 2 - 1 τον γειτονικό του Ατρόμητο Χιλιομοδίου και τον βύθισε ακόμα περισσότερο...

13η Αγωνιστική 
 
Πέλοπας Κιάτου - Ολυμπιακός Άσσου 5 - 1
Θύελλα Πετρίου - Κόρινθος '06  2 - 3
Ελλάς Βέλου - Παννεμεατικός 6 - 1
Τενεάτης Αθικίων - Ατρόμητος Χιλιομοδίου 2 - 1
Ηρακλής Ξυλοκάστρου -  Ηρακλής Λεχαίου 1 - 0
Ισθμιακός -  Αστέρας Δερβενίου  1 - 2
ΠΑΣ Κόρινθος - ΣΦΛ Ολυμπιακός  1 - 0
Πανσολυγειακός - Πανκαμαριακός 2 - 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 13 αγώνες)


1
Κόρινθος '06
32 - 4
33
2
ΠΑΣ Κόρινθος
25 - 6
31
3
Πέλοπας Κιάτου
25 - 8
29
4
Ισθμιακός
22 - 7
28
5
Αστέρας Δερβενίου
23 - 17
22
6
Ελλάς Βέλου
24 - 20
20
7
Πανκαμαριακός
20 - 16
19
8
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
18 - 15
19
9
Παννεμεατικός
14 - 21
16
10
Τενεάτης Αθικίων
9 - 19
13
11
Πανσολυγειακός
9 - 26
12
12
Ολυμπιακός Άσσου
21 - 31
10
13
Ηρακλής Λεχαίου
16 - 23
10
14
Θύελλα Πετρίου
8 - 18
9
15
ΣΦΛ Ολυμπιακός
8 - 22
9
16
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
13 - 35
9

Σεισμικές δονήσεις αισθητές σε Ρόδο και Κέρκυρα με διαφορά δώδεκα λεπτών


Δύο σεισμικές δονήσεις , με διαφορά δώδεκα λεπτών η μία από την άλλη, έγιναν αισθητές , το μεσημέρι στη Ρόδο και στη Κέρκυρα.
Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στη Ρόδο, στις 12:27 και ήταν μεγέθους 3.7 της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν στα 38 χιλιόμετρα και το επίκεντρο του εντοπίζεται 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Ρόδου.
Αρχικά, το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, εκτιμήθηκε στα 3,6 Ρίχτερ, αλλά λίγο αργότερα αναθεωρήθηκε στα 3,7 Ρίχτερ.
Δώδεκα μόλις λεπτά μετά τον σεισμό της Ρόδου, σεισμική δόνηση σημειώθηκε και στην Κέρκυρα.
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο στα 39 χιλιόμετρα βόρεια της Κέρκυρας...
Το μέγεθος του σεισμού αρχικά προσδιορίστηκε στα 3.9, λίγο μετά όμως αναθεωρήθηκε στα 4 Ρίχτερ.

Σεισμός 7,9 βαθμών ανοιχτά της Νέας Γουινέας, Φοβούνται τσουνάμι 3 μέτρων άμεσα!

Σεισμός στη Νέα Γουϊνέα: Φοβούνται τσουνάμι 3 μέτρων άμεσα!

Σεισμός 7,9 βαθμών σημειώθηκε ανοιχτά της Παπούα Νέας Γουινέας, σε απόσταση 157 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Ραμπουάλ.
Αρχικά το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ είχε αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν 8 βαθμών.
Το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι για τον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε προειδοποίηση στην οποία αναφέρει ότι είναι πιθανή η εκδήλωση ενός ευρέως καταστροφικού τσουνάμι μετά τον σεισμό. Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 73 χιλιομέτρων.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ!










Το GREEKRADIO WEB CHANNEL & ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ 

ΖΩΝΤΑΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Η τελευταία αγωνιστική της χρονιάς στη Γ1 Κορινθίας

Μόνο στο πρώτο όμιλο της Γ' κατηγορίας Κορινθίας θα διεξαχθούν οι αγώνες της 10ης αγωνιστικής ( προτελευταίας του πρώτου γύρου και τελευταίας της χρονιάς), καθώς στο δεύτερο όμιλο η 1Οη αγωνιστική αποτελεί την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου και θα γίνει τη νέα χρονιά ( 8 - 1 - 2017).
Ο πρωτοπόρος του πρώτου  ομίλου Ποσειδών Κυρά Βρύσης αντιμετωπίζει στο Σολομό την ουραγό τοπική ομάδα, όπως εκτός έδρας αγωνίζεται με τον ΑΣ. Λουτρακίου και ο Αστέρας Κορίνθου. Στα Εξαμίλια η Δάφνη υποδέχεται τον Αετό Αγγελοκάστρου, ενώ στα Άθίκια ο Αγιάννης μάχεται με τον Μαψό σε ενδιαφέροντα αγώνα. Το Σοφικό ΄05 στην έδρα του φιλοξενεί τον Αίαντα Κορίνθου, ενω ρεπό έχει ο Απέσσας Χαλκίου

 Η 10η αγωνιστική
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
 ΣΟΦΙΚΟ ‘05 - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ