Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΙΒΥΚΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Εμφάνιση New Design.jpg

info@ivykos.gr

Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου



Εμφάνιση Φωτ.3.JPG 
Του Απόστολου Παπαφωτίου
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα-Ενημέρωση για την Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου στην Νέα Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, το Σάββατο 10.12.2016.
Διοργανωτές ήσαν η επιστημονική ομάδα της Ρωμαϊκής Έπαυλης και ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Ο Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ και με τη… βούλα του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων


Η "Μεγάλη Δευτέρα” για την αμερικανική πολιτική έφτασε, καθώς το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων ψηφίζει σήμερα για να αναδείξει και τυπικά τον Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ.
Ο Εκλεγμένος Πρόεδρος κατάφερε στην αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου να

ΕΚΤΑΚΤΟ :Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα μετά τη δολοφονική επίθεση! Βίντεο ντοκουμέντο

Υπέκυψε στα τραυματά του ο Ρώσος πρέσβης που δέχθηκε δολοφονική επίθεση  στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο δράστης εξουδετερώθηκε. Ο Andrey Karlov πυροβολήθηκε την ώρα που εκφωνούσε λόγο σε έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Η Ρωσία μέσα από τα μάτια των Τούρκων” στην Άγκυρα, αναφέρει η Ρωσική πρεσβεία που παράλληλα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για επίθεση φανατισμένων ισλαμιστών. Η επίθεση αυτή έρχεται μόλις μια ημέρα πριν από το ταξίδι του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα για συζητήσεις με τους ομολόγους του από τη Ρωσία και το Ιράν. Το δίκτυο NTV μεταδίδει ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι. 

Δημοσιογράφος της Hurriyet, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης για να καλύψει την έκθεση, ισχυρίζεται ότι ο ένοπλος πυροβόλησε στον αέρα και μόλις ο κόσμος άρχισε πανικόβλητος να τρέχει προς την έξοδο έβαλε στο «στόχαστρο» τον Ρώσο. Όπως μεταδίδει το Sky News, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών  της Ρωσίας χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ως “τρομοκρατική επίθεση”. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για μέλος της τουρκικής αστυνομίας

Χιόνια στο καμπαναριό, κρύο, και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες την εβδομάδα των Χριστουγέννων

Φωτογραφία του Apostolis Theodoropoulos. 
Με πολύ κρύο, χιόνια και βροχές θα κυλήσει όλη η εβδομάδα των Χριστουγέννων με τον καιρό να στρώνει λίγο την Παραμονη 24/12/2016 αλλά με το κρύο να μην μας εγκαταλείπει.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη 21-12-2016 προβλέπονται:

Ανατρεπτική μελέτη, σχετικά με το νόστιμο φαγητό και την πρόσληψη βάρους

stogiatro.gr

Ανατρεπτική μελέτη, σχετικά με το νόστιμο φαγητό και την πρόσληψη βάρους

cake.jpg
Στο ερώτημα αν η κατανάλωση νόστιμου φαγητού μας παχαίνει περισσότερο προσπάθησαν να απαντήσουν ερευνητές από το κέντρο Monell της Φιλαδέλφεια. Παρά την αντίληψη ότι το νόστιμο φαγητό είναι και ανθυγιεινό, μπορεί επομένως να συμβάλει στην παχυσαρκία, οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ποντίκια και βρήκαν ότι από μόνο του το νόστιμο φαγητό δεν μπορεί να αυξήσει το βάρος μας.

Διαβάστε περισσότερα 

christmasblues.jpgΠώς θα αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη των γιορτών;


Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι κατά τις ημέρες των εορτών αυξάνεται η μελαγχολική διάθεση. H κατάσταση που είναι γνωστή ως η «κατάθλιψη των εορτών» εκδηλώνεται με ένα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ aftodioikisi.gr: Δικαστική απόφαση «βόμβα» για καταβολή 13ου & 14ου μισθού στο Δημόσιο


«Παράθυρο» για την επιστροφή των καταργημένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επίδομα Αδείας σε δημοσίους υπαλλήλους ανοίγει μετά το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και το Ειρηνοδικείο Λαμίας με ΑΠΟΦΑΣΗ, που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr.
Συγκεκριμένα, με το ίδιο πάνω κάτω σκεπτικό με την απόφαση του Ειρηνοδικείου

Δημόσιο: «Ψαλίδι» στους μισθούς από 1/1/2017 – Ποιοι θα δουν μειώσεις

Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο από 2 έως και 83 ευρώ το μήνα φέρνουν οι αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» οι μειώσεις θα γίνουν άμεσα αντιληπτές τον επόμενο μήνα και με αναδρομικές χρεώσεις για τους μισθούς Ιανουαρίου που πληρώνονται 27 Δεκεμβρίου.

Άφησε να του κλέψουν το τηλέφωνο και για δύο εβδομάδες έβλεπε και άκουγε τον κλέφτη…

Άφησε να του κλέψουν το τηλέφωνο και για δύο εβδομάδες έβλεπε και άκουγε τον κλέφτη…
Οι περισσότεροι, κάπου-κάπως-κάποτε, έχουμε χάσει το τηλέφωνό μας και μέχρι να συνηθίσουμε την ιδέα, αναρωτιόμαστε τι κάνει αυτός που το βρήκε ή το έκλεψε…

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Προέδρο του Κοινοβουλίου, τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ της Σερβίας στο Βελιγράδι

Εμφάνιση 5.jpg
Η περαιτέρω αναβάθμιση των πολύ καλών σχέσεων της Σερβίας με την Ελλάδα, η συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Σερβική Εθνοσυνέλευση, η κατάσταση που επικρατεί στα Δυτικά Βαλκάνια, το Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε.Ε. και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ήταν τα βασικά σημεία των συζητήσεων του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Νικολάου Βούτση με την Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης κ. Μάγια Γκόικοβιτς, τον Σέρβο Πρωθυπουργό κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτςκαι τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. ΄Ιβιτσα Ντάτσιτς, κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της επίσημης επίσκεψής του στο Βελιγράδι.

Νίκος Πέππας: ο κ. Τσίπρας βάζει τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη

Κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο χτεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο Νίκος Πέππας μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για τον αθλητισμό:
Τα ΑμεΑ με τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες, δείχνουν το δρόμο για έξοδο από την κρίση. Δείχνουν πως ο άνθρωπος αν πιστέψει στις δυνάμεις του μπορεί να τα καταφέρει.

Για την "13η σύνταξη":
Το "δήθεν" επίδομα, δεν παρέχεται με εισοδηματικά κριτήρια και δεν φτάνει σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, όπως είχε γίνει επί ΝΔ. Μια τέτοια ενέργεια, με πελατειακή λογική, φέρνει τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη - και ποιο είναι το νόημα της παροχής όταν οι σκληρές περικοπές των αμέσως επόμενων μηνών (στους συνταξιούχους) την υπερβαίνουν; Στην ουσία η παροχή επιστρέφεται πολλαπλάσια! Αν αυτό δεν είναι Χριστουγεννιάτικος λαϊκισμός τότε τι είναι;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έκανε Tweet: Μέσα 13η σύνταξη, έξω εφάπαξ.

Εικόνες από τα ηλιόλουστα χιονισμένα Τρίκαλα Κορινθίας

η εικόνα προφίλ του Apostolis TheodoropoulosΕικόνες από τα ηλιόλουστα χιονισμένα Τρίκαλα Κορινθίας, όπως τις αποτύπωσε ο φακός του Αποστόλη Θεοδωρόπουλου 
Φωτογραφία του Apostolis Theodoropoulos.Φωτογραφία του Apostolis Theodoropoulos.  
Φωτογραφία του Apostolis Theodoropoulos.




Στο τουρνουά μπάσκετ «Τετράποντο κοινωνικής ευαισθητοποίησης» συμμετείχε η ομάδα του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής

Εμφάνιση IMG_4944.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εμφάνιση IMG_5329.jpgO Σύλλογος Υπαλλήλων Βουλής συμμετείχε με την ομάδα καλαθοσφαίρισης των μελών του στο εργασιακό πρωτάθλημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), με τίτλο «Τετράποντο κοινωνικής ευαισθητοποίησης», που διεξήχθη το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ. Στο τουρνουά μπάσκετ συμμετείχαν επίσης η ομάδα των βουλευτών, η μεικτή ομάδα του ΕΚΑ και η ομάδα της Αρχιεπισκοπής.
Εμφάνιση IMG_5447.jpgΟι τέσσερεις ομάδες αγωνίστηκαν για «το Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής», πάνω στο οποίο έχει δομηθεί μια εκστρατεία ενημέρωσης και πληροφόρησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς και την ουσιαστική συνδρομή προς τους ανθρώπους που νοσούν.
Η ομάδα του Συλλόγου συνοδευόταν από την Επιτροπή Εθελοντισμού της Αιματολογικής Εταιρείας, ώστε όσοι από τους θεατές το επιθυμούσαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, μέσω μιας εντελώς ανώδυνης διαδικασίας λήψης σιέλου, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να σωθεί κάποιος καρκινοπαθής συνάνθρωπός μας.
Εμφάνιση IMG_5505.jpgΕμφάνιση IMG_5563.jpg
Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Μιχάλης Κακιούζης και Άννυ Κωνσταντινίδου.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ

meimarakis-olant
Κάποιοι κακοπροαίρετοι παπαγάλοι, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους και ηγέτες που πραγματοποιεί ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η απαξίωση είχε να κάνει με τη γλώσσα συνεννόησης του κ. Μεϊμαράκη. Είναι η ίδια λάσπη που έχτισαν οι άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, προσπαθώντας να αποδώσουν στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής το στίγμα του ηλικιωμένου, του ξεπερασμένου και ίσως και του αμόρφωτου – σε ξένες γλώσσες – ανίκανου να σταθεί σε ξένα φόρα και διεθνείς συναντήσεις.
Η αλήθεια:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                               Αγ.Θεόδωροι  19/12/2016
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ          Αριθμ. Πρωτ  23423
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                         
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                      
 ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                                                                       
  
  Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα Αγίων Θεοδώρων την 20η Δεκεμβρίου , ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00  για έκτακτη και Κατεπείγουσα Συνεδρίαση – λόγω χρονικών προθεσμιών -σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 83,88,89 του Ν. 3852/10 για την συζήτηση και λήψη των παρακάτω θεμάτων:

Μεγάλη η απώλεια του Μιχάλη Δρίτσα για τον Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων



Λουτράκι, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Μεγάλη η απώλεια του Μιχάλη Δρίτσα για τον Δήμο μας και όχι μόνο. Ενός ανθρώπου που πρόσφερε τα μέγιστα στα Πολιτικά, Πολιτιστικά και Κοινωνικά δρώμενα του Τόπου μας για αρκετές δεκαετίες.
Ενός  πρωτοπόρου  που έθεσε όραμα ζωής την ανάδειξη του Πολιτισμού με τις καινοτόμες ιδέες του.  Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις πολυσχιδείς δραστηριότητες που υλοποίησε στο τομέα του Πολιτισμού και οι οποίες  έτυχαν ευρείας αναγνώρισης:

Ο Ομπάμα, οι αποδομητές και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός


Γράφει ο
Κωνσταντίνος Χολέβας
Ομολογώ ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει για ποιον ακριβώς σκοπό ήλθε ο απερχόμενος Πρόεδρος Ομπάμα στην Αθήνα, πάντως η ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ήταν όντως σημαντική. Πέραν των πολιτικών και οικονομικών προβληματισμών, που σχολιάσθηκαν εκτενώς, θα ήθελα να μείνουμε λίγο περισσότερο στις αναφορές του στη διαχρονική Ιστορία του Ελληνισμού. Κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της, αλλά και κατά την ομιλία του περί Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απέδειξε ότι γνωρίζει την Ιστορία μας καλύτερα από πολλούς Έλληνες και μάλιστα χωρίς τους διαστρεβλωτικούς φακούς, τους οποίους χρησιμοποιούν οι αποδομητές της Ιστορίας, της Γλώσσας μας και του Πολιτισμού μας.
Διαπίστωση πρώτη: Ο Ομπάμα θεωρεί τη σημερινή Ελλάδα ως συνεχίστρια του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού. Δέχεται τη συνέχεια του Ελληνισμού σε αντίθεση με την ομάδα των εθνοαποδομητών, την οποία στηρίζει και εν πολλοίς εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε πανηγύριζαν, σήμερα θρηνούν


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια από τις καταγγελίες που ακούμε συνεχώς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα είναι ότι ο κ. Σαμαράς επέσπευσε την διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και άφησε τη χώρα χωρίς αξιολόγηση, με μόνο δυο μήνες παράταση του προγράμματος, με αποτέλεσμα να πάμε νωρίτερα σε εκλογές και να βρεθεί η νέα κυβέρνηση με την καυτή πατάτα στο χέρι.
Πέραν του ότι η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ζητήσει την δίμηνη παράταση ώστε να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση (την οποία μετά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βάφτισαν σε… 1η) και μετά να πάμε σε εκλογή Προέδρου και ενδεχομένως σε εκλογές,
Πέραν του ότι ζητούσαν συνεχώς και διακαώς εκλογές, κυρίως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου,
Οι κύριοι αυτοί ζητούσαν οι ίδιοι την επίσπευση των διαδικασιών.
Και ιδού μερικές μόνο αποδείξεις:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εμφάνιση σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών του ακάρεως Eutetranychus orientalis


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ 
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τμήμα: Ποιοτικού &  
 Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου
Πληροφορίες : Φ. Θεοδωρακοπούλου
Τηλ :  2710237074
Fax  : 2710-226938
    
    Τρίπολη  15/12/2016
   Αρ. Πρωτ. : 332000/74786



Προς : Πίνακας  Διανομής





E-mail:theodorakopoulou@arcadia.gr 


ΘΕΜΑ: «Εμφάνιση σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών του ακάρεως Eutetranychus orientalis»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας ενημερώνει ότι εμφανίστηκε σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Περιφερειακή μας Ενότητας το άκαρι(έντομο) Eutetranychus orientalis - καφέ τετράνυχος των εσπεριδοειδών. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών στις Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες Πραγματευτής και Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Αποτελεί σημαντικό εχθρό όλων των εσπεριδοειδών.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ! Επιστρέφει στον ΑΝΤ1 μετά από 7 χρόνια απουσίας…

newego_LARGE_t_248161_106982732
Ένα ακόμα πρόσωπο αφήνει τον ΣΚΑΪ και εντάσσεται στο δυναμικό του καναλιού του Αμαρουσίου…

ΞΕΣΠΑ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Τώρα και οι Aλεβίτες στα όπλα κατά του Ερντογάν

alevi_haritasi_
Μπορεί ο Ερντογάν να αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης και να απειλεί ευθέως τη χώρα μας προσπαθώντας έτσι να εξάγει το πρόβλημα, ωστόσο είναι αδύνατον να κρύψει κάτω από το χαλί την κατάσταση εμφυλίου πολέμου που ουσιαστικά μαστίζει την Τουρκία.
Μετά το πραξικόπημα και την διάλυση των ενόπλων δυνάμεων αλλά και τις

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Οργή από το Βερολίνο

ERDOGAN1
Νέα προκλητική επίθεση κατά του Χριστιανισμού καταγράφεται στην Τουρκία του «Σουλτάνου» Ερντογάν, που έως πρόσφατα διεκδικούσε την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση…

ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η HANDELSBLATT: «Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να επιβιώσει πολιτικά μέχρι το…»

Berlin PK Alexis Tsipras & Angela Merkel (Getty Images/M. Tantussi)
Τι απέμεινε από το πέρασμα Τσίπρα στην καγκελαρία; Ο γερμανικός τύπος επιχειρεί να αξιολογήσει τη συνάντηση με τα γνωστά ανακλαστικά καχυποψίας στο πρόσωπο του έλληνα πρωθυπουργού.
Το πολιτικό στίγμα της συνάντησης Μέρκελ-Τσίπρα στην καγκελαρία προσπαθεί να αποτυπώσει ο γερμανικός τύπος στη βάση των δηλώσεων που έγιναν πριν από τη συνάντηση. Από τα δημοσιεύματα που διαβάσαμε γίνεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο σαφές ότι ο έλληνας πρωθυπουργός έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία κυρίως σε ότι αφορά τις ειλικρινείς προθέσεις του να συμβάλει στο ξεπέρασμα της ελληνική δημοσιονομικής κρίσης. Στην πρόβλεψη ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, βρίσκεται πολύ κοντά στο πολιτικό του τέλος, προχωρά δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt 

Κρυολόγημα: φωτίζοντας τις άγνωστες πλευρές του

stogiatro.gr 

kryologhmaΚρυολόγημα: φωτίζοντας τις άγνωστες πλευρές του


Γράφει ο ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΑΒΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Το κοινό κρυολόγημα, γνωστό και ως οξεία ρινοφαρυγγίτιδα, κόρυζα ή απλώς κρυολόγημα, είναι ο τυπικός όρος περιγραφής, μιας εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας , της ιογενούς λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, η οποία προσβάλλει κυρίως τη μύτη.

Διαβάστε περισσότερα 

petschristmas.jpgKρατήστε τα ζωάκια σας ασφαλή τις γιορτές!


Με τις γιορτές προ των πυλών, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε και να φροντίσουμε τις γιορτινές μέρες, όχι μόνο το σπίτι, τα τραπέζια και τους φίλους, αλλά και

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα – Πότε ανοίγουν το 2017 - Oι μαθητές θα κάνουν 16 ημέρες διακοπές.

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και στο μυαλό των μαθητών δεν είναι τίποτα άλλο από τις… διακοπές.
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κλείσουν

Παράταση συμβάσεων: Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η νέα τροπολογία

Με νομοθετική ρύθμιση και όχι με μία απλή εγκύκλιο, όπως είχε δοθεί αρχικά η εντύπωση,  πρόκειται να λυθεί το θέμα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάσει της οποίας δεν εγκρινόταν ένταλμα δήμου για την πληρωμή συμβασιούχων (τόσο δίμηνα όσα και οκτάμηνα) των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί με βάση τη ρύθμιση του ν. 4325/2015. Αυτό υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στην aftodioikisi.gr. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η νομοθετική πρωτοβουλία πρόκειται να αναληφθεί άμεσα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με όλες τις πλευρές».
Υπενθυμίζεται ότι ήδη η υπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τους προέδρου της ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, επαφές οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ώστε να καταλήξουν σε ένα κείμενο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το περιεχόμενο της τροπολογίας που είχε προαναγγείλει μιλώντας πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ  η κ. Γεροβασίλη δίνοντας τη δυνατότητα στους OTA, όπου παρατείνονται αυτοδικαίως οι συμβάσεις με το προσωπικό καθαριότητας ως 31-12-2017: