Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Θρύλος +11 και άντε γεια! Ολυμπιακός – Ξάνθη 2 - 0

Ολυμπιακός – Ξάνθη: `Άνοστος`, τυχερός και στο +11 
Μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός,  στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superleague, ο οποίος κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής την Ξάνθη με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη που πέτυχαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" αύξησαν τη διαφορά από τους Ακριτές και τον Πανιώνιο που βρίσκονται στη δεύτερη θέση στους 11 πόντους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος προηγήθηκαν στο 48’ με το αυτογκόλ του Σβάρνα, μετά από την εξαιρετική ενέργεια του Σεμπά, και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκαναν το 2-0 με τον Μανθάτη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού με τη φανέλα της πρώτης του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός, που  πλέον στρέφει το βλέμμα του στον αγώνα με τον Αρη για το Κύπελλο Ελλάδας, ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και μόλις στο πρώτο λεπτό δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Σεμπά έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, ωστόσο, η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς. Η Ξάνθη μετά το πρώτο πεντάλεπτο ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δίχως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των φιλοξενούμενων.
Στο 26’ ο Σεμπά προσπάθησε να βρει τον Ιντέγε, αλλά βγήκε ο Ζίβκοβιτς και μάζεψε. Στο 28’ ο Μάριν έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο πορτιέρο της Ξάνθης έπεσε και απομάκρυνε. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε κυρίως με στημένες φάσεις να δημιουργήσει προβλήματα στους Ακρίτες, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Στο 41’ ο Καπίνο έπεσε προ του Ράνου και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ κολλημένο στο 0-0.
Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και στο 48’ πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ. Ο Σεμπά μπήκε στην περιοχή, χάζεψε δύο αμυντικούς της Ξάνθης και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει την μπάλα, η οποία κόντραρε στον Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα της Ξάνθης για το 1 - 0. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και στο 61’ έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Φορτούνης κέρδισε την κόντρα, μπήκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα στον Ανδρούτσο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με τα πόδια.
Στο 69’ ο Κομίνης δεν έδωσε πέναλτι σε πεντακάθαρη ανατροπή του Μανθάτη από τον πορτιέρο της Ξάνθης. Ο νεαρός εξτρέμ τσίμπησε την μπάλα, μετά την κάθετη πάσα του Φορτούνη και ο Ζίβκοβιτς μάζεψε τα πόδια του Μανθάτη. Μια πεντακάθαρη φάση, στην οποία έκλεισε τα μάτια ο διαιτητής. 
Στο 90+1’ ο Ολυμπιακός έκανε το 2 - 0 με τον Γιώργο Μανθάτη, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την  φανέλα της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Ο Καρντόσο έκανε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε και ο Μανθάτης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης για το τελικό 2-0.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (84’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (67’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81’ Καρντόσο)
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (86’ Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (74’ Παπαγεωργίου), Καμαρά (67’ Σολτάνι)

Έτσι ο Ολυμπιακός με την νίκη του επί της Ξάνθης της... επέβαλε συγκάτοικο στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τον Πανιώνιο  μετά το 2 - 0 επί του Παναιτωλικού, ο οποίος με τη σειρά του προερχόταν από την σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο επί της ΑΕΚ. Τα τέρματα του Πανιωνίου, που έστω και προσωρινά έπιασε την Ξάνθη στη 2η θέση της κατάταξης με 31 βαθμούς, σημείωσαν ο Ρισβάνης στο 25΄ και Καθάριος 54΄.
Να σημειωθεί ότι στον πάγκο του Παναιτωλικού κάθισε ο Γιάννης Νταλακούρας με τον Μάκη Χάβο που έχει συμφωνήσει να είναι ο αντκαταστάτης του Γιάννη Μαντζουράκη να παρακολουθεί το παιχνίδι από τις εξέδρες, στις οποίες βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε για να παρακολουθήσει το αγώνα μαζί με τον βοηθό του Κώστα Τσάνα.

Πανιώνιος: (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοάτα, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (78΄ Ταπόκο), Καθάριος (64΄ Σαββίδης), Μασούντ (90΄ Γεσίλ), Μπεν.
Παναιτωλικός: (Γιάννης Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (62΄ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάκος, Κουτρομάνος, Πάουλο (72΄ Φάρλεϊ), Ρότσα, Μουνιός (62΄ Λόπες), Μαρκόφσκι.

Η αυλαία το σαββατιάτικου προγράμματος άνοιξε με την ισοπαλία ανάμεσα στον Ηρακλή και τη Βέροια 

1 - 1 και παρέμειναν έτσι στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με το μέλλον τους στη διοργανωση να κρίνεται πλέον πολύ δύσκολο. Για τους γηπεδούχους άνοιξε το σκορ στο 51΄ ο Στάμου, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 59΄ με τον Λινάρδο. Ο Ηρακλής έχει 8 βαθμούς και η Βέροια 13.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Ρούσσος (71΄ Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Δώνης, Αγγελόπουλος, Πασάς, Λεοζίνιο (82΄ Λουκίνας), Περόνε.
ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Μπαλάφας, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς (71΄ Κάλβο), Μπελαΐντ (46΄ Άρσε), Καπετάνος, Λινάρδος, Σαρπόνγκ (86΄ Μελίσσης).

Στο μεταξύ, την Κυριακή 
σημαντικός είναι αγώνας στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης. Στους άλλους αγώνες της ημέρας αγωνίζεται ο Λεβαδειακός  με τον Ατρόμητο , η ΑΕΛ , στη Λάρισα με τον Πλατανιά, ενώ ο Παο δοκιμάζεται στην  Κέρκυρα με την τοπική ομάδα


Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η αγωνιστική με το επίσης ενδιαφέρον ματς ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:


ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1
Ηρακλής - Βέροια 1-1 
(51΄ Στάμου - 59΄ Λινάρδος)

Πανιώνιος - Παναιτωλικός 2-0
(25΄ Ρισβάνης, 54΄ Καθάριος)

Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-0
(48΄ αυτ. Σβάρνας, 90΄+1 Μανθάτης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/1

ΟΑΚΑ 15:00 ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
Δημοτικό Λιβαδειάς 17:15 Λεβαδειακός-Ατρόμητος
AEL FC Arena 17:15 ΑΕΛ-Πλατανιάς
ΕΑΚ Κέρκυρας 19:30 Κέρκυρα-Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/1

«Οι Ζωσιμάδες» 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 16 αγώνες)
Ολυμπιακός 42 -17αγ.
Ξάνθη 31 -17αγ.
Πανιώνιος 31 -17αγ.
Παναθηναϊκός 29
ΠΑΣ Γιάννινα 25
ΠΑΟΚ 23 -15αγ.
ΑΕΚ 22
Πλατανιάς 21 
Ατρόμητος 21
Αστέρας Τρίπολης 19
Παναιτωλικός 19 -17αγ.
Κέρκυρα 16 -15αγ.
ΑΕΛ 14 -15αγ.
Βέροια 13
Λεβαδειακός 12
Ηρακλής 8 -15αγ.
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.