Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ισχυρή έκρηξη στη Σμύρνη της Τουρκίας - Πληροφορίες για 2 νεκρούς και 2 νεκρούς τρομοκράτες


Ισχυρή έκρηξη στη Σμύρνη της Τουρκίας - Πληροφορίες για 2 νεκρούς και 2 νεκρούς τρομοκράτεςΤουλάχιστον ένας αστυνομικός και ένας υπάλληλος του δικαστηρίου της Σμύρνης όπου νωρίτερα σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην τουρκική αστυνομία.
Η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε δύο υπόπτους ως δράστες επίθεσης και καταζητεί έναν τρίτο έπειτα από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος που σημειώθηκε σήμερα έξω από δικαστήριο στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, έγινε γνωστό από κρατικά μέσα ενημέρωσης και τοπικούς αξιωματούχους.

Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Μουσταφά Τοπράκ δήλωσε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο όπου σημειώθηκε νωρίτερα μια ισχυρή έκρηξη και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί.
Ο Τοπράκ επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.
Ακόμη ο Μουσταφά Τοπράκ είπε ότι ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης, ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν.
Μάλιστα, η εφημερίδα Sabah μεταδίδει ότι αυτή τη στιγμή εκτυλίσσονται ένοπλες συγκρούσεις στην περιοχή του δικαστηρίου, ενώ υπάλληλοι βρίσκονται ακόμα στο χώρο.


! Τουρκία - Σμυρνη: Eκρηξη δυο παγιδευμένων αυτοκινήτων κοντά στα δικαστήρια. Αναφορές για πυροβολισμούς


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ