Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα οι πρώτοι αγώνες για το 2017 στην Α΄Κορινθίας, Ενδιαφέροντες αγώνες σε Κλένια , Κόρινθο , Ισθμια , Ξυλόκαστρο, Δερβένι


Η αγωνιστική δράστη του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, μετά από διακοπή σχεδόν ενός μήνα, λόγω Εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς καθώς την αναβολή των προγραμματισμένων αγώνων στις 7 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αρχίζει και πάλι σήμερα   Σάββατο  14 Ιανουαρίου, στις 3.00 το απόγευμα.
Θα διεξαχθούν οι αγώνες της 15ης  (τελευταίας Α΄γύρου) αγωνιστικής. 

 Η 14η Αγωνιστική  που ήταν προγραμματισμένη για την 7η Ιανουαρίου 2017 και αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών θα γίνει εμβόλιμα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου .

Η 15η αγωνιστική περιλαμβάνει αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες.


Η πρωτοπόρος Κόρινθος ΄06, αγωνίζεται στο γήπεδο της Κλένιας κόντρα στονΑτρόμητο Χιλιομοδίου, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και χρειάζεται βαθμούς για την παραμονή του στη κατηγορία. 

Στο Συνοικισμό ο ΠΑΣ Κόρινθος μάχεται σε ενδιαφέροντα αγώνα με την Ελλάδα Βέλου. Με νίκη της η "Μπάρτσα"  "καραδοκεί" σε τυχόν αποτυχία της ομάδας της ΄06, στο Χιλιομάδι, να περάσει αυτή για πρώτη φορά επικεφαλής στη βαθμολογία.   Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έχουν το αγωνιστικό τους προφίλ σε κάθε ματς και αποτελούν έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της κατηγορίας. Αναμένεται σπουδαίο παιχνίδι.


Δύσκολο αγώνα στο Ξυλόκαστρο, κόντρα στον τοπικό Ηρακλήδίνει ο Πέλοπας Κιάτου, που με ήττα χάνει και τις λιγοστές ελπίδες που έχει για τίτλο. 
Παραδοσιακό μεγάλο ματς που έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις μέσα στα χρόνια.  Οι κόκκινοι θέλουν τη νίκη που θα τους κρατήσει στο κυνήγι του τίτλου, λίγες ημέρες πριν και από το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΣ Κόρινθος στο Κιάτο. 


Από την άλλη μεριά ο Ισθμιακός, στο "Γιάννης Στέφας" αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου που ψάχνει βαθμούς παραμονής. 


Στο "Κώστας Βυζάς" ο Αστέρας Δερβενίουμάχεται στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας με τονΠανκαμαριάκο, ό όποιος στο ίδιο γήπεδο , ένα μήνα πριν τον  απέκλεισε , στην παράταση, από το Κύπελλο. 
Και οι δύο ομάδες θέλουν να μπουν με το δεξί στη νέα χρονιά. Σε μια χρονιά που και οι δύο έχουν αξιώσεις να πλασσαριστούν όσο ψηλότερα γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα 


Στα Αθίκια ο Τενάτης , υποδέχεται τονΠαννεμεατικό, με τον οποίο αποτελεί  ζευγάρι και στο Κύπελλο, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στη Νεμέα. 



Τώρα στη μάχη της ουράς για  βαθμούς "σωτηρίας" ψάχνουν ο Πανσολυγειακός με τονΟλυμπιακό Λουτρακίου, όπως και η Θύελλα Πετρίου με τον Ολυμπιακό Άσσου


 Σε όλους τους  αγώνες θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του επί  31 χρόνια άλλοτε Προέδρου της ΕΠΣ Κορινθίας , Σπύρου Νίκα , που "έφυγε" προχθές από τη ζωή για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 89 ετών.


Η 15η αγωνιστική
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Πέλοπας Κιάτου
Ισθμιακός - Ηρακλής Λεχαίου
Πανσολυγειακός -  ΣΦΛ Ολυμπιακός
Αστέρας Δερβενίου - Πανκαμαριακός
Θύελλα Πετρίου - Ολυμπιακός Άσσου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Κόρινθος '06
ΠΑΣ Κόρινθος - Ελλάς Βέλου
Αθικίων Τενεάτης Αθικίων - Παννεμεατικός