Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σε φόρμα ο Αστέρας Τρίπολης, διέλυσε με 4-1 τον Παναιτωλικό - "Διπλό" στο Περιστέρι ο Πανιώνιος

Σε φόρμα ο Αστέρας Τρίπολης, διέλυσε με 4-1 τον Παναιτωλικό
Ο Αστέρας Τρίπολης επιβεβαίωσε την περίοδο φόρμας που διανύει, φτάνοντας σε δεύτερη συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα με συνολικό απολογισμό επτά γκολ. Μετά την ΑΕΚ την περασμένη εβδομάδα (3-2), οι Πελοποννήσιοι συνέτριψαν απόψε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τον Παναιτωλικό 4-1 (38΄, 49΄ Στανισάβλιεβιτς, 42΄ πεν. Μάσα, 58΄ Τσουκαλάς - 9΄ Μουνιός) για την (εξ αναβολής) 11η αγωνιστική και βελτίωσαν ακόμη περισσότερο τη θέση τους στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα αλλά ήταν η ομάδα του Αγρινίου εκείνη που άνοιξε το σκορ, όταν στο ένατο λεπτό ο Ρόσα έβγαλε τη σέντρα στον Μουνιός, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ντοναρούμα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έδωσαν έμφαση στην τακτική, κλείνοντας τους χώρους και ψάχνοντας την αντεπίθεση.

Δεν τους βγήκε όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, αφού στο 38΄ ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση: ο Μάσα έβγαλε τον Μανιά απέναντι στον Κυριακίδη, ο επιθετικός του Αστέρα σούταρε και ο Κυριακίδης έκανε εξαιρετική απόκρουση, αλλά ο Στανισάβλιεβιτς βρέθηκε ακάλυπτος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σε άδεια εστία.

Σαν να μην έφτανε αυτό και πριν προλάβουν οι Αγρινιώτες να συνέλθουν, η αρκαδική ομάδα έφτασε στην ανατροπή. 

Στο 41΄ ο διαιτητής Καλογερόπουλος σε συνεννόηση με το βοηθό του καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Στανισάβλιεβιτς από τον Μουνιός, κι ενώ με το αρχικό σφύριγμα είχε δείξει φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο Μάσα ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα και το 2-1 γεγονός.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 49΄ έγινε το 3-1: ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα από αριστέρα, ο Μανιάς πλάσαρε στην κίνηση με τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά αρχικά και τον Στανισάβλιεβιτς στο ριμπάουντ να σκοράρει για δεύτερη φορά. 

Στο 58΄ μάλιστα οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις στη νίκη τους, όταν με σουτ έξω από την περιοχή ο Τσουκαλάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού για τέταρτη φορά.

Οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, όχι λόγω αποβολής αλλά επειδή στο 79ο λεπτό ο Ίγκορ εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο με θλάση, κι ενώ ο προπονητής του είχε ήδη κλείσει τις αλλαγές του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (59΄ Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (46΄ Φαρίνια), Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μανιάς (68΄ Ιωαννίδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (73΄ Βασιλούδης), Ρόσα (66΄ Ρότσα), Μουνιός, Κλέσιο, Μαρκόφσκι (61΄ Κουτρομάνος).


Σημαντικό «διπλό» με σκορ 2 - 1 πανηγύρισε στην έδρα του Ατρομήτου, μεσα στο Περιστέρι, ο Πανιώνιος που τον ανέβασε στη δεύτερη θέση μαζί με την Ξάνθη. Ο Μπεν στο 24΄ και ο Σαββίδης στο 59΄ πέτυχαν τα γκολ των «κυανέρυθρων», ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 49΄ με πέναλτι του Ούμπιντες. το ματς διακόπηκε στο πρώτο ημιχρόνιο, για περίπου 20 λεπτά, λόγω πτώσης της τάσης στο γήπεδο του Περιστερίου. 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάγκα (71΄ Κεϊτά), Κοντοές (46΄ Λημνιός), Κυριακίδης, Βασιλείου (46΄ Ούμπιντες), Κατράνης, Πλατέλλας, Τόνσο, Λε Ταλέκ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας (58΄ Σαββίδης), Μπεν (90΄ Γκιοατά), Μασούντ, Ενγκόγκ (45+6΄ Μασούρας)