Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Σε ηλικία 91 ετών Πέθανε ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης

Πέθανε ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης
Αθήνα
Πέθανε το Σάββατο ο δημοσιογράφος του Βήματος Στάθης Ευσταθιάδης. Μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του και αρθρογραφούσε για τη διεθνή πολιτική σκηνή στο «Βήμα της Κυριακής» και στο vima.gr.

Ο Στάθης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και στη συνέχεια στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Λωζάννης και στο Τμήμα Διπλωματίας και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ηταν δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και του International Press Institute, που εδρεύει στη Βιέννη, και διαπιστευμένος ανταποκριτής του Βήματος από τη δεκαετία του '60 στην Ουάσινγκτον και στον ΟΗΕ.

Τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Δημοσιογραφίας Μπότση και της Ακαδημίας Αθηνών για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία. Ηταν επίσης μέλος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ.

To τελευταίο άρθρο του Στάθη Ευσταθιάδη δημοσιεύτηκε στο Βήμα των Θεοφανείων το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με τίτλο «Οι πονοκέφαλοι και οι προτεραιότητες του Τραμπ».

Για την απώλεια του Στάθη Ευσταθιάδη, από τη ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του συναδέλφου Στάθη Ευσταθιάδη. 
Από τους πλέον έμπειρους διπλωματικούς συντάκτες - μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του - ενημέρωνε έγκυρα και έγκαιρα, μέσα από την αρθρογραφία του, για όλες τις σημαντικές εξελίξεις στην διεθνή πολιτική σκηνή. 
Διακρίθηκε και βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Δημοσιογραφίας Μπότση και την Ακαδημία Αθηνών, για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία. 
Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
Newsroom ΔΟΛ