Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ! Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον ΟΗΕ

kim_jong_unΟύτε ένα βήμα πίσω δεν κάνει η Βόρειος Κορέα και ετοιμάζεται για το επόμενο.
Αποφασισμένος να προωθήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανεξάρτητα με το κόστος και τη διατάραξη των διεθνών σχέσεων της χώρας του, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως ανακοίνωσε η ΠιονγκΓιάνγκ, η επόμενη πυρηνική δοκιμή πυραύλου μακράς εμβέλειας, θα γίνει «όποτε και όπου θέλουμε», δείχνοντας με
αυτόν τον τρόπο ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση για συμμόρφωση στις οδηγίες και τις εντολές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο Κιμ ανακοίνωσε στο μήνυμά του για το νέο έτος, ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την ολοκλήρωσή του. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ χαρακτήρισε «σημαντική απειλή» για τις ΗΠΑ την ολοκλήρωση του βορειοκορεάτικου προγράμματος.
Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ δεν πτοήθηκε από τον παγκόσμιο ξεσηκωμό, γεγονός που αποδεικνύεται από τη δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, ο οποίος δήλωσε: «Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή κριθεί σκόπιμο από τους υπεύθυνους».
Η Πιονγκγιάνγκ εξέφρασε πριν από λίγα 24ωρα την εκτίμηση ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ θα αναθεωρηθούν μετά την ανάληψη καθηκόντων του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter, πως δεν πιστεύει ότι Βόρεια Κορέα θα απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με πυρηνικά όπλα. Ο ίδιος είχε δηλώσει, κατά την προεκλογική περίοδο, ότι δεν συμφωνεί με την τακτική της «υπομονής και της αναμονής» του Μπαράκ Ομπάμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αντίδρασή του σε οποιαδήποτε απειλή, θα είναι δυναμική και σε όλα τα μέτωπα.
Arouraios.gr