Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Επίθεση Μπακογιάννη - Δήμα - Σπυράκη στην κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας και η ευρωβουλευτής, κυρία Μαρία Σπυράκη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, με θέμα την πορεία απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ.
Στην εισήγηση του, ο βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, τόνισε πως δε χρειάζεται ιδιαίτερη εμβάθυνση για να καταλάβει κανείς ότι την ώρα που η ελληνική αγορά έχει στεγνώσει και υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, αυτοί επιστρέφουν ανεκμετάλλευτοι στα ευρωπαϊκά ταμεία, λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατά την παρουσίαση του, ο κ. Δήμας έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πραγματική απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς ευρωπαϊκοί πόροι λιμνάζουν σε ταμεία, με τα χρήματα που έχουν φτάσει στην πραγματική αγορά που τα έχει ανάγκη να είναι ελάχιστα.
Η  παρουσίαση του αναπλ. Τομεάρχη, βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα εδώ.
Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τέτοιες θυσίες με πόνο και προσπάθεια, για να φτάσουμε μέσα σε δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τολμάει ένα στέλεχος της κυβέρνησης να λέει ότι όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε χαμένες», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη σχετικά με το νόμισμα.
Η κ. Μπακογιάννη επέκρινε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό και σχετικά με την επιστολή Τσακαλώτου. 
Συγκεκριμένα είπε, ότι ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει τον κ. Τσίπρα, που πριν από μερικές ημέρες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε δηλώσει ότι έχουμε κάνει όλα όσα έχουμε συμφωνήσει.

Η εισήγηση της Τομ. Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη  εδώ.
                

 «Να εξηγήσουν τι κάνουν και τι μπορούν να κάνουν. Αν δεν μπορούν, να προχωρήσουν σε εκλογές. Δεν έχουν δικαίωμα να ρίξουν την πατρίδα στην άβυσσο της αβεβαιότητας», είπε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Η κ. Σπυράκη, ανέλυσε τη χρησιμότητα του σχεδίου Γιούνκερ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς είπε ότι ήδη στην Ευρώπη επωφελούνται από αυτό το εργαλείο, 385.000 μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.
Η παρουσίαση της ευρωβουλευτού κυρίας Μαρίας Σπυράκη εδώ.