Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Εντός Ιανουαρίου στη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ


Προσπάθεια να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου τη Βουλή το νέο πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ με το οποίο θα επιδιωχθεί να επιλυθούν μια σειρά από καυτά θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δήμων αλλά και τα εργασιακά ζητήματα χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων, κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών.
Την προαναγγελία για την άμεση έλευση του νέου πολυνομοσχεδίου, έκανε σήμερα από τη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης
ανέφερε ότι θα υπάρξει σύντομα σχετική διάταξη που θα ρυθμίζει τις οφειλές των πολιτών προς τους δήμους και θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου είναι να καταθέσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το νομοσχέδιο αφού θα περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που έχει χαρακτηρίσει αναγκαίες τόσο οι δημοτικές αρχές για τη λειτουργία των Δήμων, όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτούς.
Ουσιαστικά με το νέο νομοσχέδιο, θα μπει οριστικά στο ράφι το «πολυνομοσχέδιο Κουρουμπλή» που είχε καταθέσει προς διαβούλευση η προήγουμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος του κ. Σκουρλέτη είναι να καταθέσει ένα νέο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές.
Σχετικό δείγμα γραφής έδωσε ο νέος υπουργός με τη ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων των δήμων που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης έκανε δεκτή σχετική βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε στο τελευταίο ν/σ του 2016, με σαφώς διαφοροποιημένο περιεχόμενο από αυτό της ρύθμισης στο πολυνομοσχέδιο Κουρουμπλή.