Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ξηροστομία: Μην την αγνοείτε!

drymouthets.jpgΞηροστομία: Μην την αγνοείτε!


Όταν η παραγωγή σάλιου είναι μειωμένη, το στόμα είναι στεγνό και η αίσθηση δυσάρεστη. Όμως το πρόβλημα μπορεί να έχει και άλλες... προεκτάσεις. 

Διαβάστε περισσότερα 

m_d_stogia.jpgΜεσογειακή διατροφή: Νέα μέλέτη για την επίδρασή της στην υγεία του εγκεφάλου



Άλλη μία επιστημονική μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευεργετικά οφέλη της μεσογειακής διατροφής για τον εγκέφαλο.  Ερευνητές από τη Σκωτία, την Αγγλία και
τον Καναδά, υποστηρίζουν ότι μπορεί να επιβραδύνει τη συρρίκνωση που παρατηρείται στον εγκέφαλο με την πάροδο του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα 


farmako_farn.jpgΈλλειψη σιδήρου: 5 συμπτώματα που πιθανότατα δεν γνωρίζετε


Μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα, όπως εξάντληση, προβλήματα συγκέντρωσης, διαταραχές στον μεταβολισμό, τη διάθεση και την  περίοδο, ακόμα και τριχόπτωση. Όμως, αυτές είναι μόνο οι ευρέως γνωστές επιπτώσεις της έλλειψης σιδήρου.

Διαβάστε περισσότερα 

masturbationromanou.jpgΤα οφέλη του (γυναικείου) αυνανισμού


Ένας στους πέντε άνδρες παραδέχονται ότι αυνανίζονται τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για τη σεξουαλική υγεία και συμπεριφορά, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Ωστόσο, μόλις 5% των γυναικών ηλικία 25-29 ετών παραδέχονται ότι κάνουν το ίδιο. Με αφορμή αυτά τα δεδομένα, οι ειδικοί απαριθμούν τα οφέλη του γυναικείου αυνανισμού.

Διαβάστε περισσότερα 


kidsmartphoneromanou.jpgΞηροφθαλμία στα παιδιά προκαλεί η χρήση του smartphone


Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μας με ένα smartphone στο χέρι, είτε σερφάροντας στο Διαδίκτυο είτε παίζοντας παιχνίδια. Αυτό όμως, υποστηρίζουν οι επιστήμονες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την υγεία των ματιών και κυρίως για τα μάτια των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα 

liverdiseaseromanou.jpgΑντιοξειδωτικό του μητρικού γάλακτος προστατεύει από τη λιπώδη διήθηση του ήπατος


Αν μέχρι σήμερα νομίζατε ότι αντιοξειδωτικά περιέχουν μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά, κάνετε λάθος. Ναι, οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ακριβώς εξαιτίας των αντιοξειδωτικών, μπορεί να μας προστατεύσει από την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, πρόσφατη μελέτη ωστόσο, έδειξε ότι ένα αντιοξειδωτικό του μητρικού γάλακτος, που ανευρίσκεται επίσης στο ακτινίδιο, στη σόγια και στο σέλερι, προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τη λιπώδη διήθηση του ήπατος.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr