Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Σημαντικό «διπλό» η Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο - Δύσκολη απόδραση του ΠΑΟΚ από τη Λιβαδειά

Εντυπωσιακή και δεύτερη η Ξάνθη με «διπλό» στο Καυτανζόγλειο
Όπως ακριβώς ολοκλήρωσε το 2016, μπήκε στο 2017 η Ξάνθη με τους Ακρίτες να φεύγουν με το «διπλό» από το Καυτανζόγλειο (επικράτησαν  1 - 0 του ουραγού Ηρακλή) και να ανεβαίνουν έστω και προσωρινά μόνοι τους στη δεύτερη θέση στα πλαίσια της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής της Super League.

Η Ξάνθη,επέκτεινε σε πέντε παιχνίδια το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα. Το ματς που άνοιξε την αυλαία της -εξ αναβολής- 1ης αγωνιστικής κρίθηκε από γκολ που σημείωσε στο 58΄ ο Γιουνές, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι στο 21΄ (απέκρουσε ο Χουάντερσον). Ο «Γηραιός» τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Περόνε στο 85΄.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Ιντζόγλου (87΄ Κυνηγόπουλος), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Πασάς (70΄ Λουκίνας), Περόνε
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (72΄ Σολτάνι), Τριάδης, Γιουνές (88΄ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (83΄ Χατζητερζόγλου)



Σημαντικό «διπλό» η Ξάνθη, δύσκολη νίκη ο ΠΑΟΚΧωρίς να εντυπωσιάσει ο ΠΑΟΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στη Λειβαδιά με 1-0, απέναντι στον μαχητικό Λεβαδειακό και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το 2017. 
Οι  παίκτες του Ιβιτς επικράτησαν  χάρη στο γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Πέλκας στο 84’, ενώ  τρία λεπτά πριν,  σουτ του Μάτος σταμάτησε στο δοκάρι του Ναμάσκο
Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες,Κουλιμπαλί, Μεντί, Καραμπουε (78’ Βασιλείου), Καραχάλιος (70’ Μάγκας), Γιακουμάκης (90’ Καψάσκης),Μάντζιος.
ΠΑΟΚ (Ιλια Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (90’ Μαλεζάς), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μυστακίδης (71’ Πέλκας), Αθανασιάδης (61’ Κουλούρης).

Από κει και πέρα η δράση στα ελληνικά γήπεδα συνεχίζεται την Τετάρτη, όπου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης. Τσόρι Ντομίνγκες και Φελίπε Πάρντο, δεν βρίσκονται στην πρώτη αποστολή της νέας χρονιάς που επέλεξε ο Πάουλο Μπέντο για την αναμέτρηση  στο γήπεδο Καραϊσκάκη. 
Μετά από πολύ καιρό επιστρέφει ο Μάριν, ενώ επανέρχεται και ο Καπίνο. Ελιουνούσι και Ελαμπντελαουί, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, έκαναν ατομική προπόνηση. 
Η 18αδα που επέλεξε ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Καρντόσο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μανθάτης, Μάριν, Μάρτινς, Νικολάου, Ρέτσος, Σεμπά, Βιάνα.
Η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Παναιτωλικό. Με τους νεοαποκτηθέντες Βράνιες και Αϊντάρεβιτς για πρώτη φορά στην αποστολή, ανακοινώθηκε η 22άδα της Ενωσης: Ανέστης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Ντίας, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Τσέλιος, Ροντρίγκες, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Αλμέιδα.

Η Λάρισσα μαχεται με τη Βέροια , ενώ η Κέρκυρα υποδέχεται τον Ατρόμητο

Την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Πλατανιά στα Χανιά, ενώ Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα δίνουν «μάχη» για την 5αδα.


Το πρόγραμμα της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής της Super League

ΤΡΙΤΗ 3/1
Ηρακλής-Ξάνθη 0-1
(58' Γιουνές)

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1
(84' Πέλκας)

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/1
15:00 Κέρκυρα-Ατρόμητος (ΕΑΚ Κέρκυρας)
17:15 ΑΕΚ-Παναιτωλικός (ΟΑΚΑ)
17:15 ΑΕΛ-Βέροια (AEL FC Arena)
19:30 Ολυμπιακός-Αστέρας Τριπ. ("Γ. Καραϊσκάκης")

ΠΕΜΠΤΗ 5/1
15:00 Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα (Γηπ. Πανιωνίου)
19:30 Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (Δημ. Γήπεδο Περιβολίων)