Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Η τραγωδία της ΑΕΚ συνεχίζεται - Δεν είδε άσπρη μέρα ούτε στη χιονισμένη Τρίπολη. Ο Αστέρας την αποτελείωσε

Ήττα της ΑΕΚ στη χιονισμένη Τρίπολη, νίκη ο Ατρόμητος
Η ΑΕΚ προηγήθηκε στη χιονισμένη Τρίπολη, είδε τον Αστέρα να κάνει την ανατροπή, ισοφάρισε με δεύτερο γκολ του Πέκχαρτ, όμως μετά την αποβολή του Βράνιες... παραδόθηκε και γνώρισε την ήττα με 3-2. 
 Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την ήττα στο φινάλε ο Αστέρας Τρίπολης σήκωσε κεφάλι και υποχρέωσε σε ήττα την ΑΕΚ βάζοντάς της ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. 
 Οι Αρκάδες πραγματοποίησαν μία ψυχωμένη εμφάνιση στην παγωμένη Αρκαδία, δεν το έβαλαν κάτω ούτε όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά ούτε όταν ισοφαρίστηκαν σε 2-2 και τελικά επιβραβεύτηκαν με ένα τρίποντο, το πρώτο τους στη Σούπερ Λίγκα μετά το διπλό επί του ΠΑΣ Γιάννινα στις 5 Νοεμβρίου.

Έτσι έβαλαν από κάτω ΑΕΛ και Κέρκυρα και με ματς περισσότερο πήγαν στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. 
 Αντίθετα η ΑΕΚ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, την ώρα που η γκρίνια από τον κόσμο μεγαλώνει, ενώ ο Ζοσέ Μοράις είναι σε δυσμενέστατη θέση. 
 Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Η πρώτη τελική του αγώνα ήρθε στο 4', με τον Μάσα να κάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Την ίδια τύχη είχε μια σέντρα – σουτ του Αϊντάρεβιτς τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ στο 14' ο Γκάλο έκανε μια σέντρα, ο Ντοναρούμα έδιωξε και ο Γιόχανσον δοκίμασε ένα σουτ με τη μία, όμως χωρίς να βρει στόχο. Πέντε λεπτά μετά ο Τσουκαλάς δοκίμασε ένα σουτ από μακριά, αλλά ο Μπάρκας κατάφερε εύκολα να μπλοκάρει. 
 Στο 25' ο Στανισάβλιεβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Μπάρκας έδιωξε, η μπάλα πήγε στον Τσιλιανίδη, όμως εκείνος αιφνιδιάστηκε και έδωσε το χρόνο στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μπλοκάρει. Στην επόμενη φάση ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Από την εκτέλεση ο Ντίντακ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα σταμάτησε σε σώματα. Στο 34' η ΑΕΚ έχασε πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πέκχαρτ κατέβασε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής, όμως σούταρε ψηλά άουτ. Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα η Ένωση πήρε προβάδισμα στο σκορ: ο Χριστοδουλόπουλος έκανε γέμισμα στην περιοχή, ο Πέκχαρτ πρόλαβε την ΄κακή έξοδο του Ντοναρούμα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει στο 38' με ένα σουτ του Δημούτσου, όμως η μπάλα έφυγε έξω. 
 Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αστέρας εμφανίστηκε στο γήπεδο αποφασισμένος να πιέσει για την ισοφάριση, την οποία βρήκε πολύ γρήγορα. Στο 49' ο Στανισάβλιεβιτς βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπάρκα για το 1-1. Στο 54' ο Αστέρας άγγιξε το 2-1, όταν ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μπάρκα, βλέποντας τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι! Η ΑΕΚ απάντησε στο 55' με τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Γκάλο οι Μάνταλος και Πέκχαρτ συνδυάστηκαν άριστα μέσα στην περιοχή, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να πλασάρει και τον Ντοναρούμα να διώχνει εξ επαφής με τα πόδια! Στο 59' οι δυό τους... αναμετρήθηκαν ξανά όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ και ο τερματοφύλακας του Αστέρα έκανε ακόμη μια απόκρουση. 
 Στο 64' ήταν η σειρά του Αστέρα να επιστρέψει στις ευκαιρίες, με τον Γιαννούλη να κάνει ένα πολύ καλό σουτ μέσα από την περιοχή και τον Μπάρκα να αποκρούειι. Όμως, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν είχε απάντηση και δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ιγκόρ Σίλβα με έναν... κεραυνό εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Αυτή τη φορά ήταν η ΑΕΚ που βρήκε άμεση αντίδραση: στο 68' ο Γιόχανσον έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε την κάθετη μπαλιά στον Πέκχαρτ, ο Τσέχος στόπαρε και με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2. 
 Ωστόσο, τρία λεπτά μετά από την ισοφάριση και ενώ οι κιτρινόμαυροι έδειχναν να έχουν... αναθαρρήσει από το γκολ, έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ είδε την δεύτερη κίτρινη - κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Στυλιάρα για φάουλ που έκανε στον Μανιά στη μεσαία γραμμή, χρησιμοποιώντας τον αγκώνα του. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αλλαγή συσχετισμών και πίεσαν για να πάρουν ξανά το προβάδισμα. Δεν το κατάφεραν στο 79' με ένα πλασέ του Μάσα που μπλόκαρε ο Μπάρκας, όμως στο επόμενο λεπτό ο Καλτσάς έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Τσουκαλάς με προβολή από κοντά κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-2. 
 Στο 86' ο Αστέρας πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Μανιά να νικά τον Μπάρκα με πλασέ, όμως το τέρμα ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο επιθετικός της ομάδας της Τρίπολης ήταν ακάλυπτος. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάσα δέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή από αριστερά, όμως από καλή θέση έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ, με το 3-2 να είναι τελικό αποτέλεσμα...  
Αστέρας Τρ. (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ Σίλβα, Γιαννούλης Σελίν, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος (46' Ιγκλέσιας), Μάσα, Τσιλιανίδης (75' Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69' Καλτσάς), Μανιάς. 
 ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες (87' Αλμέιδα), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (56' Μπακασέτας), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (65' Πατίτο Ροντρίγκες), Πέκχαρτ