Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, Ο ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια ο ΠΑΟΚ

Ένας εξαιρετικός Πασχαλάκης «κατέβασε ρολά» στην Τούμπα, κράτησε τον ΠΑΟΚ στο μηδέν και με γκολ του Τζημόπουλου, ο ΠΑΣ κατάφερε να «δραπετεύσει» από την Τούμπα με 1-0. 
Ο «δικέφαλος» μπήκε δυνατά στο ματς, ωστόσο οπότε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ δήλωσε παρών. Πρώτα νίκησε τον Κουλούρη σε τετ-α-τετ (με το... καλημέρα) και στη συνέχεια τον Τσίμιροτ με εντυπωσιακή ενέργεια.

 Στο 17ο λεπτό η τούμπα πάγωσε περισσότερο. Ο Τζημόπουλος (μετά από κόρνερ), εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με γυριστό σουτ έκανε το 1-0 για την ομάδα του, πετυχαίνοντας δεύτερο συνεχόμενο τέρμα (μετά από αυτό στη Νέα Σμύρνη).
ην σκυτάλη των πρωταγωνιστών για τον ΠΑΣ ανέλαβε να πάρει και πάλι στην συνέχεια ο Πασχαλάκης. Έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις σε φάουλ του Πέλκα (εκτινάχθηκε στο «παραθυράκι» ) στο 26' και πλασέ του ίδιου στο 31'.
Στο 37ο λεπτό χάθηκε νέα τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Πέλκας μέσα από την μικρή περιοχή γύρισε παράλληλα την μπάλα, αλλά τόσο ο πεσμένος στο έδαφος Κάμπος, ενώ ήταν μόνος με το άδειο τέρμα, όσο και ο Κουλούρης στη συνέχεια δεν την έσπρωξαν στα δίχτυα.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ πάλι σε ρόλο πολιορκητή. Μέσα σ' ένα δίλεπτο έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ αλλά πάλι δεν τα κατάφερε. Στο 49' ο Πέλκας ολομόναχος μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Κουλούρη πλάσαρε άουτ, ενώ ο ίδιος νικήθηκε από τον Πασχαλάκη στο 50' (σε τετ-α-τετ)
Ο ρυθμός του ματς έπεσε στη συνέχεια, αλλά το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο με τον ΠΑΣ να δείχνει ξεκάθαρα πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κρατήσει το σκορ. Στο 75' ο Πέλκας μετά από σέντρα του Λέοβατς πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
Στο 84' ο Αθανασιάδης έστρωσε στον Μπίσεσβαρ εκείνος σημάδευσε το «παραθυράκι» του Πασχαλάκη που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στο 87' ο Αθανασιάδης είδε το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι να βρίσκει πρώτα στην πλάτη του Μιχαήλ και στη συνέχεια στο δοκάρι και έξω.
Ο ΠΑΟΚ... έβγαλε τα μάτια του, έχασε ένα ματς που μπορούσε να κερδίσει εύκολα (δεύτερη εντός έδρας ήττα φέτος μετά από αυτήν με τον Ατρόμητο), έχασε παράλληλα την ευκαιρία να προσπεράσει τον ΠΑΣ και έμεινε πίσω ακόμα και στην διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στα πλέϊ οφ.
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (67' Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (84' Περέιρα), Κάμπος, Κουλούρης (61' Αθανασιάδης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (28' λ.τρ. Γαρουφαλιάς, 76' λ.τρ. Μαμπουλού), Κοζορώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος (89' Μπουκουβάλας), Ακόστα.