Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Νέα χρονιά και νέα «γκέλα» η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναιτωλικό


















ΑΕΚ και 
Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League.
 Αυτή είναι η πέμπτη ισοπαλία της Ένωσης στο ΟΑΚΑ σε οκτώ παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Η Ένωση πίεσε, έκανε ευκαιρίες, αλλά ο Κυριακίδης ήταν ανίκητος!
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Μοράις είχαν την κατοχή της μπάλας και είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τον Παναιτωλικό. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι με την πολυπρόσωπη άμυνα κρατούσαν το μηδέν.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους έγινε στο 25’. Ο Κυριακίδης έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ, ο Πέκχαρτ έκανε την προβολή, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα ο Μαρκόφκι έδιωξε σωτήρια.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η «ένωση» έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Σε μία φάση διαρκείας οι Γιόχανσον, Πατίτο και Σιμόες προσπάθησαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά οι προσπάθειές τους κόντραραν σε αμυντικούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ είχε την απόλυτη υπεροχή, αλλά ο Παναιτωλικός είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Στο 67’ ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Παναιτωλικός έχασε την πρώτη του και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. 

Ο Κλέσιο εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κολοβέτσιου, βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε λίγο έξω. Στο 76’ ο Μάνταλος προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου, αλλά το σουτ του δεν βρήκε τον στόχο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γιόχανσον στόπαρε εντυπωσιακά τη μπάλα με το στήθος και με σουτ στην κίνηση προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ο Κυριακίδης έδιωξε εντυπωσιακά. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος.

Στο 88’ ο Σιμόες έκανε το σουτ, αλλά ο Κυριακίδης και πάλι έδιωξε σωτήρια σε μία τεράστια ευκαιρία για την «ένωση». Στην αντεπίθεση ο Παναιτωλικός άγγιξε και πάλι το γκολ, αλλά ο Μπάρκας είπε «όχι» σε νέο τετ α τετ με τον Κλέσιο.

Στο 93’ η ΑΕΚ έχασε ακόμη μια μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Ο Λαμπρόπουλος βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά η κεφαλιά που έκανε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή κι έδιωξε ξανά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.

Μετά το τέλος του αγώνα οι οπαδοί της ΑΕΚ αποδοκίμασαν τους παίκτες για την 5η ισοπαλία.

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (84’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Πατίτο (66’ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78’ Βάργκας)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Ρότσα, Κουτρομάνος, Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87’ Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόβσκι (82΄Παπουτσογιαννόπουλος)

Κέρκυρα και Ατρόμητος έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 1 - 1.   Οι «Φαίακες» προηγήθηκαν στο 5΄ με τον Κόντο και οι Περιστεριώτες ισοφάρισαν στο 9΄ με τον Λε Ταλέκ, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τουράμ στο 81΄.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι, Ζορμπάς (86΄ Ντουάλα), Σπίνουλας, Κόντος, Νίκιτς (46΄ Ανδρεόπουλος), Σιόντης, Ιωάννου, Γεωργίου, Ζαραδούκας (51΄ Γκόμες), Τουράμ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κατράνης (83΄ Μπίτολο), Μπάγκα, Φυτανίδης, Μπρίτο (59΄ Πλατέλλας), Κεϊτά (71΄ Κυριακίδης), Τόνσο, Λαζαρίδης, Λημνιός, Λε Ταλέκ

Η Λάρισα επικράτησε 2 - 1 της Βέροιας με ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου με τον Τόνι Κάλβο, αλλά ο Γκαγέχο (στο ντεμπούτο του) ισοφάρισε στο 54΄ και οι «βυσσινί» πήραν τη νίκη με πέναλτι του Ναζλίδη στο 82΄, αν και είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Ντοντό. 
Το ματς διεκόπη για περίπου 16 λεπτά, αμέσως μετά την έναρξή του, λόγω ρίψης καπνογόνων που δημιούργησαν πρόβλημα ορατότητας στο γήπεδο.
Η καθυστερημένη έναρξη της αναμέτρησης είχε επιπτώσεις στον ρυθμό, καθώς οι δύο ομάδες άργησαν να ζεσταθούν. 

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας (46΄ Γκαγέχο), Φάρκας, Μονιάκης, Μασαλέσα, Φατιόν, Ντοντό, Ναζλίδης (88΄ Τικίτο), Ικάουνιεκς (46΄ Κουτσιανικούλης), Ντέλετιτς
ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): 
Καντιμοίρης, Μαλόν (80΄ Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Αρτσε, Σαρπόνγκ (63΄ Βασιλαντωνόπουλος), Τόνι Κάλβο, Καπετάνος

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη, όπου ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Πλατανιά στα Χανιά, ενώ Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα δίνουν «μάχη» 5αδας.