Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Κοινοβουλευτικών Συντακτών



Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα των Κοινοβουλευτικών Συντακτών έκοψε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ευχόμενος σε όλους να έχουν υγεία σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, επισημαίνοντας πως «αυτή είναι η βασική προϋπόθεση ώστε να μπορούμε ατομικά και συλλογικά να στεκόμαστε στα πόδια μας, να εργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για ό,τι ο καθένας πιστεύει».
Ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανεργία και την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων που έπληξε ιδιαίτερα αυτόν τον κλάδο, μεταξύ όλων των άλλων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να βοηθήσουμε όλοι έτσι ώστε θεσμικά, δημοκρατικά, με πλήρη διαφάνεια να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ αλλά και για τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να ξεπερνιούνται πάντοτε υπέρ των εργαζομένων και των εργασιακών σχέσεων».
Τέλος, εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα σύντομα να πάνε πολύ καλύτερα τα πράγματα, προσθέτοντας πως «αυτό πλέον εξαρτάται και από τις πολιτικές δυνάμεις και από τον ίδιο τον λαό μας. Από τις δημιουργικές του δυνάμεις αλλά και από την εγρήγορση και την κινητοποίησή του».
Στην κοπή της πίτας παρέστησαν επίσης ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης –που τράβηξε και τον λαχνό– ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Δημήτριος Μπαλαούρας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο κ. Ιωάννης Τραγάκης εκ μέρους της Ν.Δ. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και ο Ειδικός Γραμματέας του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης.
Το φλουρί κέρδισε η δημοσιογράφος Νατάσσα Θωμά από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.