Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΟΙΡΑΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

105 6694
Στο ασφυκτικά γεμάτο από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα χαράς Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην Αρχαία Κόρινθο,   πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00, η καθιερωμένη πλέον από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας εκδήλωση για τα παιδιά των Ιερέων μας και των λαϊκών συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως μας. 
Κατά την διάρκεια αυτής της εκδηλώσεως επεκράτησε κλίμα ευθυμίας και ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής. Τα παιδιά έψαλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και εορταστικά τραγούδια και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τα καλωσόρισε, από δε την αγάπη που τους έδειξε διαπίστωσαν για άλλη μια φορά το ουσιαστικό ενδιαφέρον του για αυτά. Στην συνέχεια ομίλησε εν συντομία επίκαιρα απευθύνοντας λόγο διδακτικό, αγάπης και συμπαραστάσεως σε ολόκληρη την Ιερατική οικογένεια και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι πάροχος παντός αγαθού και εκπληρωτής καλών επιθυμιών. Δεν παρέλειψε ακόμα
να συγχαρεί όσους και όσες εισήλθαν σε Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές εξαναγγέλων μάλιστα την ηθική και οικονομική συμπαράστασή του προκειμένου να στηρίζονται οι Ιερατικές οικογένειες και όχι μόνον.
Ακολούθως, ευλόγησε την Βασιλόπιττα, και προσφέρθηκε το ανάλογο, κατά το έθιμο, «βρετίκι» για τον καθένα από τους πέντε (5) τυχερούς που «έτυχαν» το φλουρί. Μοίρασε δώρα ανάλογα με την ηλικία τους σε όλα τα παιδιά και στο τέλος παρέθεσε γεύμα πλαισιωμένο από διασκεδαστή – παιδαγωγό για τους μικρούς και από παραδοσιακή Ελληνική Μουσική για τους μεγάλους. Τα παιδιά με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό τους Πατέρα του προσέφεραν ένα συμβολικό δώρο (στυλό) ως ένδειξη ελάχιστης ανταπόδοσης και απόλαυσαν όπως και οι μεγάλοι με όλη τους την ψυχή την ζεστασιά της αγάπης αυτής της εκδήλωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο και πριν προσέλθουν τα παιδιά με τους γονείς τους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτη μας με εκπροσώπους των Τοπικών ΜΜΕ, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία συνέλεξαν τρόφιμα προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ι. Μητροπόλεως μας και της τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ». Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας εξήρε την προσπάθειά τους αυτή, τόνισε ότι με τέτοιες πράξεις τιμούν το λειτούργημα τους και τους ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας για την φιλάνθρωπο προσφορά τους και την χρηστοήθεια τους.  
imkorinthou.org