Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σοκ και Δέος στην ενημέρωση για έναν «άψογο στρατιωτικό βηματισμό»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη



Με όσα συμβαίνουν (με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) τον τελευταίο καιρό στην ενημέρωση (επιθέσεις, νόμοι, αντισυνταγματικές παρεμβάσεις και διαγωνισμοί – παρωδίες, μηνύσεις, αγωγές, απαιτήσεις για υπέρογκα ποσά, συλλήψεις και διαδικασία του αυτοφώρου), κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι ζούμε στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα του Πρωταγόρα, δασκάλου των γιων του Περικλή, που δίδασκε ότι σε κάθε λόγο υπάρχει και ο αντίλογος.
Στην Ελλάδα του Ανάξαρχου, δασκάλου του Μεγαλέξανδρου, που δίδαξε την παρρησία και την ελευθερία της γνώμης.

Στην Ελλάδα, του Ξενοφώντα και του Θουκυδίδη, των πρώτων πολεμικών ανταποκριτών που άφοβα και ελεύθερα πρόβαλλαν τις απόψεις τους για γεγονότα και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα
Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια αλυσιδωτή συνεχής απόπειρα φίμωσης του Τύπου και των δημοσιογράφων, εξόντωσης των λειτουργών του Τύπου, εξουθένωσης και καθυπόταξής τους.
Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια διαρκής προσπάθεια λογοκρισίας στην πηγή και ενημέρωσης στις ρίζες.
Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η επικράτηση του δόγματος «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».
Και αυτό που έχει επικρατήσει είναι το δόγμα «Σοκ και Δέος» στην ενημέρωση.
Το δόγμα «σοκ και δέος» έχει τις ρίζες του βαθιά στην ιστορία της προπαγάνδας.
Στην  ιστορία του Σουν Τσου, πολεμιστή και φιλοσόφου της αρχαίας Κίνας, που πρώτος έθεσε τα θεμέλια του συγκεκριμένου δόγματος.
Ο Σουν Τσου επρόκειτο να προσληφθεί ως στρατηγός από τον αυτοκράτορα. Αντί εξετάσεων, ο αυτοκράτορας του ζήτησε να διδάξει τις παλλακίδες του να περπατούν με στρατιωτικό βηματισμό. Εκείνες, μόλις άκουσαν το στρατηγό να τις διατάζει, άρχισαν να χαχανίζουν.
«Έχω τον έλεγχο;», ρώτησε ο Σουν Τσου. Ο αυτοκράτορας ένευσε καταφατικά. Τότε ο στρατηγός έκοψε με το σπαθί του το κεφάλι της πρώτης τη τάξει παλλακίδας. Αμέσως μετά, οι υπόλοιπες ανέπτυξαν έναν άψογο στρατιωτικό βηματισμό.
Αυτό κάνουν με τις αγωγές, τις συλλήψεις και τις διώξεις: Επιδιώκουν τον εκφοβισμό για να επιτύχουν την προληπτική λογοκρισία.
Σκοπός τους είναι να κόψουν μερικά κεφάλια δημοσιογράφων, ώστε οι άλλοι να αρχίσουν να περπατούν με «άψογο στρατιωτικό βηματισμό»!
Μοναδικό καταφύγιο για τη Δημοκρατία παραμένει η Δικαιοσύνη.

elzoni.gr