Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ισόπαλος ο Απόλλων με τον ΟΦΗ, νίκη της Λαμίας επί του Αχαρναϊκού

Ο Άρης και η Λαμία αν μείωσαν την απόσταση τους από τον πρώτο Απόλλωνα και έχουν και έναν αγώνα λιγότερο.
Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League αναρριχήθηκε ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική, επιβλήθηκαν 4-0 του Πανσερραϊκού και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΟΦΗ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης. Κερδισμένη και η Λαμία, η οποία με τη νίκη της επί του Αχαραναϊκού μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή, ενώ έχει και αγώνα λιγότερο.

Ο ΟΦΗ φρέναρε την πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο υποχρέωσε σε εντός έδρας ισοπαλία στη Ριζούπολη. Η κρητική ομάδα είχε ευκαιρία να σημειώσει γκολ στο 3', όμως η προσπάθεια του Μιλοσάβλιεφ σταμάτησε στο δοκάρι. Την αναμέτρηση σημάδεψε ο τραυματισμός του Ηλία Κώτσιου του ΟΦΗ, ο οποίος σε προσπάθειά του για κεφαλιά «τσούγκρισε» με τον Όστοϊτς και έχασε τις αισθήσεις του. Ωστόσο, μετά από τηξ βοήθεια του ιατρικού τιμ ανέκτησε τις αισθήσεις του και αποχώρησε υποβασταζόμενος, ενώ όλο το γήπεδο τον χειροκροτούσε.
Ο Άρης ήταν καταιγιστικός στο «Κλεάνθης Βικελίδης», και συνέτριψε με 4-0 τον Πανσερραϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν στο -4 από την κορυφή, έχοντας μάλιστα, και ματς λιγότερο.
Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μπήκε φουριόζα στο ματς και φρόντισε να δείξει με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό. Μόλις στο 5΄ ο Μπαργκάν με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω,. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τάτος με γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Μπαργκάν έχασε τεράστια ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ.
Στο 21΄ ο Μπαργκάν γύρισε την μπάλα στον Ντούνης, ο οποίος έκανε το 1-0. Πριν προλάβει ο Πανσερραϊκός να... συνέλθει, ο Ιντζίδης με κεφαλιά «έγραψε» 2-0 στο 24΄. Στο 29΄ ο Ντούνηςμε δεύτερο προσωπικό γκολ έκανε το 3-0 και κάπως έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια..  
Στο δεύτερο 45λεπτο οι Θεσσαλονικείς κατέβασαν ταχύτητα, όμως στο 59΄ ο Μπαργκάν θα μπορούσε να κάνει το 4-0, αλλά ο Μέλκα του είπε όχι. Στο 89' ο Μιλούνοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-0 που έστειλε τον Άρη 3ο, στο -4 από την κορυφή.
Η Λαμία είπε ευχαριστώ από την γκέλα του Απόλλωνα και επικρατώντας με 3-0 του Αχαρναϊκού πλησίασε στους δύο βαθμούς από την κορυφή της Football League. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ άνοιξε το σκορ στο 14' με ωραίο σουτ του Καραγιάννη. Ο Ντουρμισάι στο 50' διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βασιλόγιαννης στο 62' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Σπάρτη και Παναιγιάλειος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στην έδρα των Σπαρτιατών. Το αξιοσημείωστο γεγονός της αναμέτρησης ήταν το χαμένο πέναλτι της Σπάρτης στο 61' από τον Λώττα, το οποίο απέκρουσε ο Στρέτζος του Παναιγιάλειου, σώζοντας το βαθμό για την ομάδα του.
ΣΠΑΡΤΗ (Αντωνίου): Μελίσσας, Σιώπης (81′ Καρτσαμπάς), Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος, Κατσίκης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Οικονομόπουλος (65′ Αναστασάκος), Λώττας, Ηλιόπουλος
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Σπανός):  Στρέζος, Στίκας,Ρότα, Καζβιρόπουλος (59′ Ρέλλας), Καζναφέρης, Μπούζας, Μωυσίδης, Κατίδης (65′ Ξόμπλιος), Τσιλιγγίρης, Σκρατσίλας, Κρητικός (78′ Κοντοές)
Πολύ ωραίο ματς έγινε στα Χανιά, όπου η τοπική ομάδα επικράτησε 3-2 του Αιγινιακού με ανατροπή. Ο Αποστολόπουλος άνοιξε το σκορ για τα Χανιά στο 8', με τον Ζούρκο στο 22' να ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους. Στο 53' ο Ρανγκέλοφ έδωσε το προβάδισμα στον Αιγινιακό και έφερε «τούμπα» το ματς. Ωστόσο, ο ΑΟ Χανιών δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 73' ισοφάρισε με τον Γεωργακόπουλο. Τρία λεπτά μετά, ο Αποστολόπουλος με δεύτερο προσωπικό του τέρμα «χάρισε» τη νίκη στα Χανιά.
Σημαντικό διπλό πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας στην έδρα του Πανθρακικού με 1-0. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Γκέσιος, ο οποίος άνοιξε το σκορ νωρίς νωρίς, μόλις στο 4', με το αποτέλεσμα να μένει ίδιο ως τη λήξη της αναμέτρησης.
Στο ματς «ουραγών» ανάμεσα στην Καλλιθέα και την Αναγέννηση Καρδίτσας, οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Το ματς ήταν συγκλονιστικό καθώς είχε τέσσερα τέρματα και μια αποβολή. Ο Ντάνγκουα στο 11' άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Καρδίτσας, με τον Σμυρλή στο 18' να ισοφαρίζει. Ο Ντιατά στο 27' έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη θεσσαλική ομάδα, και με το 1-2 οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τσόπελας της Καρδίτσας αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η Καλλιθέα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και τελικά έφτασε στην ισοφάριση με τον Πάτα στο 75', ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η ομάδα του «Ελ Πάσο» θα μπορούσε να έχει σημειώσει και άλλο τέρμα, όμως το σουτ του Κατσικογιάννη στο 50' σταμάτησε στο δοκάρι.
Ο Πανελευσινιακός ήγταν ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Football League. Η ομάδα της Ελευσίνας επικράτησε 3-1, αφού στάθηκε όρθια όταν το σκορ ήταν ισόπαλο και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μακυρωνίτη να νικά τον Φράγκο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τέλος και έδωσε μεγάλη βαθμολογική-ανάσα και ελπίδα στους γηπεδούχους. Τα τέρματα του Πανελευσινιακού σημείωσαν οι Αγγελούδης (1'), Πρίντεμπς (71') και Σταματάκης (76'), ενώ για την Καλλονή σκόραρε ο Ευαγγελιδάκης (55').

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
Πανελευσινιακός-Καλλονή 3-1
Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-0
Λαμία-Αχαρναϊκός 3-0
Χανιά-Αιγινιακός 3-2
Πανθρακικός-Αγροτικός Αστέρας 0-1
Καλλιθέα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2
Σπάρτη-Παναιγιάλειος 0-0
Τρίκαλα-Κισσαμικός αναβλήθηκε
Άρης-Πανσερραϊκός 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
(σε 11 αγώνες)
1. Απόλλων Σμύρνης 27
2. Λαμία 25 -10αγ.
3. Άρης 23 -10αγ.
4. ΟΦΗ 21
5. Αγροτικός Αστέρας 19 -10αγ.
6. Αχαρναϊκός 14
. Σπάρτη 14
8. Πανσερραϊκός 13 -10αγ.
9. Τρίκαλα 12 -9αγ.
10. Κισσαμικός 12
. Παναιγιάλειος 12
12. Πανθρακικός 11
13. Χανιά 10 -9αγ.
14. Αιγινιακός 10
15. Αναγέννηση Καρδίτσας 9 -9αγ.
16. Καλλιθέα 8
17. Πανελευσινιακός 6
. Καλλονή 6
** Ο Αχαρναϊκός έχει -2 βαθμούς.