Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Πώς θα αντισταθείτε στους πειρασμούς; Μελέτη σας δείχνει τον τρόπο!


chocolatecakeromanou.jpgΠώς θα αντισταθείτε στους πειρασμούς; Μελέτη σας δείχνει τον τρόπο!


Ακόμη κι αν είστε αυστηροί με τις διατροφικές σας επιλογές και φροντίζετε να μην κάνετε ούτε πολλές υπερβολές ούτε πολλές παρασπονδίες, είναι μάλλον δύσκολο να αντισταθείτε στη θέα ενός κουτιού με λαχταριστά γλυκά ή ενός πιάτου με πατάτες τηγανητές. Επίσης, όταν αισθάνεστε λιγούρα, και βρεθεί μπροστά σας ένα λαχταριστό τρόφιμο, όσο ανθυγιεινό κι αν είναι, θα πρέπει να έχετε πολύ μεγάλη δύναμη για να αντισταθείτε.

Διαβάστε περισσότερα 

healthydogromanou.jpgΤι λέει η υγεία του σκύλου σας, για... τη δική σας υγεία;


Έχετε παρατηρήσει ότι κατοικίδια και ιδιοκτήτες αρχίζουν και μοιάζουν με τα χρόνια-  στις συνήθειες, στη συμπεριφορά αλλά και στη διάπλαση; Γνωρίζατε ότι η
φυσική κατάσταση του σκύλου σας, αποτελεί καθρέφτη της δικής σας φυσικής κατάστασης και υγείας; Nα τι μπορείτε να μάθετε αν προσέχετε τη συμπεριφορά και παρατηρείτε την υγεία του πιστού σας φίλου:

Διαβάστε περισσότερα 

duduets2.jpgΠαχυσαρκία: Πότε απειλεί τη ζωή μας;


Η παχυσαρκία εξελίσσεται σε μια πραγματική επιδημία τον 21ο αιώνα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να την χαρακτηρίζει ως νόσο λόγω των επιπτώσεών της στην υγεία, στην ικανότητα προς εργασία, στην κοινωνικότητα καθώς και στην ποιότητα και διάρκεια ζωής.

Διαβάστε περισσότερα 

Μύθοι και αλήθειες για την ψωρίαση

psfarstogia.jpg
Αναγκαία κρίνεται από τους ειδικούς η πληροφόρηση των ασθενών με ψωρίαση, αλλά και γενικότερα όλων των ανθρώπων, για τους μύθους που επικρατούν γύρω από τη νόσο, καθώς διαπιστώνεται συχνά ότι είναι δημοφιλείς πολλές ανακρίβειες για την ίδια την πάθηση, αλλά και για πλήθος αμφιλεγόμενων θεραπευτικών μεθόδων.

Διαβάστε περισσότερα 

youngseniorromanou.jpgΘέλετε να δείχνετε νεώτερη; Σηκωθείτε από την καρέκλα!


Oι μεγάλης ηλικίας γυναίκες που κάθονται για περίπου δέκα ώρες την ημέρα, έχουν πολύ πιο γερασμένα κύτταρα, σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν ένα πιο ενεργητικό lifestyle, υποστηρίζει μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (Σαν Ντιέγκο).

Διαβάστε περισσότερα 

lungcancere1.jpgFDA: Κατά προτεραιότητα εξέταση θεραπευτικού συνδυασμού για τον καρκίνο του πνεύμονα


Μεγάλες ελπίδες για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα γεννά η κατά προτεραιότητα εξέταση από τον FDA του θεραπευτικού συνδυασμού του pembrolizumab με χημειοθεραπεία, ως θεραπεία πρώτης γραμμής.

Διαβάστε περισσότερα 

epnosetsi.jpgΕξηγήσεις Πολάκη για την αποζημίωση της Ειδικής Αγωγής


Εξηγήσεις σχετικά με τις αλλαγές στο σύστημα αποζημίωσης της Ειδικής Αγωγής, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Διαβάστε περισσότερα 

karkinopa8hs1ΙΣΑ: "Καμπανάκι" κινδύνου για τις ελλείψεις ογκολογικών φαρμάκων στα νοσοκομεία


Την έντονη ανησυχία του, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Διαβάστε περισσότερα 

kefie1.jpgΟ Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 ευχήθηκε Καλή Χρονιά στα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μουσικό Εστιατόριο «Ελαφοκυνηγός».

Διαβάστε περισσότερα 

postpartdepressionromanou.jpgΔιαβήτης κύησης και προϋπάρχουσα κατάθλιψη αυξάνουν τον κίνδυνο για επιλόχεια κατάθλιψη


Μεγαλύτερο κίνδυνο για επιλόχειο κατάθλιψη έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη κύησης, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Mount Sinai και του Ινστιτούτου Karolinska. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μελέτη του είδους η οποία πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 700.000 γυναίκες και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Depression and Anxiety.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr