Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο τέως Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κορινθίας Σπύρος Νίκας

Φωτογραφία του Basilis Lalos.
"Έφυγε"  σήμερα από τη ζωή για το μεγάλο ταξίδι, σε ηλικία 89 ετών ο άλλοτε και για 31 χρόνια  Πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας Σπύρος Νίκας.
Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της ΕΠΣ Κορινθίας  επί 31 χρόνια, (1977 - 2008), καθώς και πρόεδρος  Λογιστών Κορινθίας, και αποτελούσε, όπως αναφέρει ο "Νικηφόρος" την ζωντανή ιστορία του Κορινθιακού ποδοσφαίρου που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησε. Όταν το 1974 όλοι οι πρόεδροι των ενώσεων πήγαν στην Αμερική για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του παγκοσμίου Κυπέλλου ο πρόεδρος της Ένωσης Πειραιά και ο Σπύρος Νίκας δεν πήγαν για να μη επιβαρύνουν το Δημόσιο.                                                                               Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.
Το Δ/Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας σε ανακοίνωσή του τονιζει
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος τέως προέδρου της Ε.Π.Σ. Κορινθίας κ. Σπύρου Νίκα.
Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κορινθίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 11.1.2017 και απεφάσισε τα εξής:
  1. Κατάθεση στεφάνου
  2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ στην επικήδειο ακολουθία.
  3. Να τηρηθεί ενός (1΄) λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 14 και 15.1.2017
-----------
Είχα την τιμή, να γνωρίσω από κοντά τον Σπύρο Νίκα, ως Ανταποκριτής της εφημερίδας "ΦΩΣ των ΣΠΟΡ" στην Κορινθία και ως συνεργάτης τοπικών εφημερίδων, σε όλη την σταδιοδρομία του στο τιμόνι της ΕΠΣ , ήταν ακέραιος σε όλα του. Στην παραπάνω φωτογραφία ο εκλιπών Σπύρος Νίκας ανάμεσα στον Βασίλη Λάλο ( γράφοντα) και στον σημερινό  παρατηρητή διαιτησίας Παναγιώτη Αργύρη, κατά την κοπή πίτας (1982) της τότε αθλητικής εφημερίδας "Κορινθόραμα Σπορ", παρουσία της τότε κραταιάς ομάδας της Κορίνθου και άλλων σωμτείων.
Τόσο εγώ από το ιστολόγιο "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, και η δημοσιογραφική ομάδα από το Greekradio Web Channel εκφράζoυν στην οικογένεια του εκλιπόντος  θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια .
                                                         ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ