Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Νίκες για Απόλλωνα, ΟΦΗ, Παναιγιάλειο ισόπαλες οι άλλες αναμετρήσεις της Football League

Νίκες για Απόλλωνα, ΟΦΗ, Παναιγιάλειο ισόπαλες οι άλλες αναμετρήσεις της Football League
Ο Απόλλων Σμύρνης πέρασε σα σίφουνας από τη Λέσβο, νικώντας με 4-1 την Καλλονή και αύξησε τη διαφορά του από τη δεύτερη Λαμία (με ματς λιγότερο) στους 4 βαθμούς.
Η «ελαφρά ταξιαρχία» άνοιξε το σκορ με τον Πετρόπουλο στο 13', με τον Τζάνη στο 31' να κάνει το 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σιατραβάνης στο 52' και ο Αλμπάνης στο 55' σημείωσαν άλλα δύο τέρματα για τον Απόλλωνα, ο οποίος θα
μπορούσε να έχει πετύχει και πέμπτο γκολ, όμως το σουτ του Περογαμβράκη σταμάτησε στο δοκάρι στο 62. Η καλλονή σημείωσε το γκολ της... τιμής στο 86' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φράγκου.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γαβαλάς): Μανιάτης, Καραγεώργης (60′ Αγριμάκης), Σάββα, Ευαγγελιδάκης, Ζουλιώτης, Ποζατζίδης, Γιώργου, Γιουκαρής (70′ Παραΐμπα), Λίταινας, Φράγκος, Σοφιάνης (60′ Λαμπράκης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάντζιος): Γεωργακόπουλος, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Κάσσος (85′ Ρομάνο), Κρητικός, Τζάνης (40′ Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Βαλεριάνος, Κονέ, Πετρόπουλος (58′ Περογαμβράκης).
Στο Αίγιο η τοπική ομάδα επικράτησε 3-0 του Πανθρακικού και σκαρφάλωσε στην 11η θέση της βαθμολογίας της Football League. Το ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τον Παναιγιάλειο ν' ανοίγει το σκορ με την κεφαλιά του Σκαρτσίλα στο 15'. Το 2-0 έκανε ο Τσιλιγκίρης με πλασέ στο 33', με τον Μπούζα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 56'.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Σπανός): Στρέζος, Ρότα, Καζβιρόπουλος (53′ Ντέμο), Στίκας, Μωυσίδης, Καζναφέρης, Μπούζας, Κατίδης, Σκαρτσίλας, Τσιλιγκίρης (78′ Ρέλλας), Ξόμπλιος (65′ Κοντοές).
ΠΑΝΘΡΑΙΚΟΣ (Βασιλακάκης): Τζελέπης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Μπουγαΐδης (87′ Γκιντίδης), Πολίμος, Ρουσσάκης, Ηλιάδης (65′ Νικόλτσης), Πλέγας, Μήλιος, Μπεκατώρος, Ζυγκερίδης (65′ Φουρκάν).
Ισορροπημένο παιχνίδι χωρίς νικητή έγινε και στην Καλλιθέα, με την τοπική ομάδα να αναδεικνύεται ισόπαλη 2-2 με την Σπάρτη. Η ομάδα του «Ελ Πάσο» προηγήθηκε με τον Σμυρλή στο 10', με τον Αναστασάκο να ισοφαρίζει οκτώ λεπτά αργότερα για τους Σπαρτιάτες. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Γκίνης έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Καλλιθέα, ωστόσο η Σπάρτη πήρε τελικά το βαθμό με το τέρμα του Ηλιόπουλου στο 65'.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Πάτας, Συριόπουλος, Γκίνη, Κατσικογιάννης (72′ Μάκο), Μπέλης (92′ Τσώνης), Σταματάκος, Σμυρλής (61′ Γουόρντεν), Τσίπρας.
ΣΠΑΡΤΗ (Αντωνίου): Μελισσάς, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος, Σιώπης, Γκαλίτσιος, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Κατσίκης (46′ Ηλιόπουλος), Αρσενίεβιτς (62′ Λώττας), Οικονομόπουλος (46′ Μπουντόπουλος), Αναστασάκος.
Με τέρμα του Χίσι στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο ΟΦΗ «έκλεψε» το τρίποντο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αχαρναϊκό, η οποία έληξε με 3-2 υπέρ της ομάδας του Ηρακλείου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 1' με το γκολ του Νταμιάνο και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 37' με τον Ντάγκρας.
Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε στο γήπεδο ένας... άλλος ΟΦΗ, πιο πεισμωμένος και πιο παθιασμένος. Στο 49' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μιλοσάβλιεβ μείωσε σε 2-1, ενώ στο 58' ο Κομεσίδης με ένα τέρμα σπάνιας ομοεφιάς (ανάποδο ψαλίδι) ισοφάρισε το ματς. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα λήξει χωρίς νικητή, στις καθυστερήσεις ο Χίσι με δικό του σουτ «έκλεψε» το ματς για τον ΟΦΗ.
Ισοπαλία 2-2 προέκυψε στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Αιγινιακό και τα Τρίκαλα, με τη θεσσαλική ομάδα να κάνει τρομερή ανατροπή. Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε με 2-0 με τα τέρματα των Ζγκούρι (14') και Γκατζολάρι (32'), όμως η κεφαλιά του Κουσκουνά στο 42' και το πέναλτι του Γιαννιτσάνη στο 79' έσωσαν το βαθμό για τα Τρίκαλα. Η θεσσαλική ομάδα παραλίγο να κάνει την ολική ανατροπή, καθώς είχε και δοκάρι στο 76', με τον Γκόλια. Δοκάρι στο 83' είχε και ο Αιγινιακός από την κεφαλιά του Ζγκούρι στο 83'. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Φασίδη στο 44'.
Ισόπαλο το ματς στο Μάλεμε ανάμεσα σε Κισσαμικό και Πανελευσινιακό 1-1. Η αναμέτρηση είχε μεγάλη ένταση και εκατέρωθεν νεύρα, με αποτέλεσμα αμφότερες οι ομάδες να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 81' αποβλήθηκε ο Μίλιτς για τους γηπεδούχους και ένα λεπτό μετά ο Αρναούτογλου για την ομάδα της Ελευσίνας. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν ως τις καθυστερήσεις το προβάδισμα, με το τέρμα που σημείωσε ο Σταματάκης με φάουλ στο 17', όμως στο 95' ο Μαρτίνεθ του Κισσαμικού σκόραρε και «έκλεψε» το βαθμό για την ομάδα του.
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Αγροτικός Αστέρας-Αρης Αναβλήθηκε
Πανσερραϊκός-Λαμία Αναβλήθηκε
Αναγέννηση Καρδίτσας-Χανιά Αναβλήθηκε
Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης 1-4
Αχαρναϊκός-ΟΦΗ 2-3
Κισσαμικός-Πανελευσινιακός 1-1
Αιγινιακός-Τρίκαλα 2-2
Παναιγιάλειος-Πανθρακικός 3-0
Καλλιθέα-Σπάρτη 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
(σε 10 αγώνες)
1. Απόλλων Σμύρνης 26
2. Λαμία 22 -9αγ.
3. Άρης 20 -9αγ.
. ΟΦΗ 20
5. Αγροτικός Αστέρας 16 -9αγ.
6. Αχαρναϊκός 14
7. Πανσερραϊκός 13 -9αγ.
. Σπάρτη 13 -9αγ.
9. Τρίκαλα 12 -9αγ.
. Κισσαμικός 12
11. Παναιγιάλειος 11
. Πανθρακικός 11
13. Αιγινιακός 10
14. Αναγέννηση Καρδίτσας 8 -8αγ.
15. Χανιά 7 -8αγ.
. Καλλιθέα 7
17. Καλλονή 6
18. Πανελευσινιακός 3
** Ο Αχαρναϊκός έχει -2 βαθμούς.