Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

IMIA KAI FAKE NEWS

Ο Tούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της φίλης και συμμάχου Τουρκίας Στρατηγός Ακάρ πραγματικά ξεπέρασε κάθε φαντασία στη στρατιωτική χρήση για την εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπών ενός Έθνους. Ένας Αρχηγός εκατοντάδων χιλιάδων ανδρών και γυναικών κατέφυγε σε δύο πλοιάρια εφορμώντας στα νερά του Αιγαίου και γυρίζοντας το ρολόι της πολεμικής τέχνης αιώνες πίσω. Τότε που οι Στρατοί των Φιλισταίων και Εβραίων καθήμενοι στις πλαγιές παρατηρούσαν το Γολιάθ και το Δαβίδ να μονομαχούν ώσπου να δουν το νικητή.

Σαν σκηνές βγαλμένες από τα τουρκικά σίριαλ που τόσο έντεχνα διαπαιδαγώγησαν την ελληνική φυλή μας τα καταχρεωμένα κανάλια τις τελευταίες δεκαετίες ένα στρατιωτικό χάπενινγκ έλαβε χώρα εχθές στα νερά όπου τα τρία παλληκάρια μας χάθηκαν 21 χρόνια πίσω. Αυτό όμως που σηματοδότησε τη χθεσινή πρεμιέρα στην ελληνοτουρκική φιλία όπως δήλωσε μετέπειτα ο ατυχής Στρατηγός Ακάρ που πρόσφατε συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος από τον ίδιο το Στρατό του, ήταν τα επονομαζόμενα Fake News της Ελλάδας που αναμεταδόθηκαν με αξιοσημείωτη ταχύτητα από επώνυμα και ανώνυμα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας.

Φουσκωτά γεμάτα κομάντος που περιτριγύριζαν τις Νήσους Ίμια και ελικόπτερα που υπερίπτανται έτοιμα προφανώς για να καταλάβουν τις ελληνικές νήσους. Η απόλυτη επίσημη διάψευση των fake news από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΕΘΑ κύριο Αντιπλοίαρχο Μπελετσιώτη στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 (http://thedayaftergr.blogspot.be/2017/01/blog-post_84.html) αποδεικνύει ότι κάποιοι μηχανισμοί ενημέρωσης-προπαγάνδας για τη γείτονα χώρα λειτουργούν για τα καλά μέσα μας. Για όσο χρόνο χρειάζεται δημιουργούν μία ψεύτικη εικόνα και ένταση ώστε να προκληθεί η απαραίτητη πολιτική αντιπαράθεση εκατέρωθεν. Αυτά τα fake news εξάλλου ήταν αρκετά για να προστρέξουν κάποιοι πολιτικοί ταγοί μας να αντιπαραθέσουν πολιτικές δηλώσεις πολεμικής προετοιμασίας και εθνικής αποφασιστικότητας. Ακόμα και η αυτού εξοχότητα ευπατρίδης Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλος από τη μακρινή Πορτογαλία δεν μπόρεσε να αντέξει στνο πειρασμό και με το αδιαμφισβήτητο κύρος του απάντησε στα fake news.

Λίγο ακόμα ίσως και με λίγες δηλώσεις από την άλλη πλευρά αν έρχονταν, σήμερα επετειακή ημέρα να είχαμε κάτι πιο φαντασμαγορικό για τα βραδινά δελτία ειδήσεων ίσως και πολιτικές εξελίξεις που τόσο απεγνωσμένα επιζητεί το βαθύ κράτος της περιοχής μας. Ευτυχώς η κατά γενική ομολογία ωριμότητα της κοινωνίας μας απενεργοποίησε το όποιο σχέδιο πολεμικής ονείρωξης χωρίς στρατούς και οι πολλές στημένες φωτογραφίες φαίνεται να πήγαν τσάμπα. Σε κάθε περίπτωση η εγρήγορση μας αξίζει συγχαρητήρια και ας ευχηθούμε ότι οι φίλοι και σύμμαχοι γείτονες να μη  γευτούν τον πόνο των συσσωρευμένων αστοχιών τους πάνω σε ελληνικό έδαφος. Εξάλλου η ίδια η Τουρκία έδειξε πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι εισβολείς σε μία χώρα με την πρόσφατη κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.


Δόξα και τιμή στα τρία παλληκάρια που αν βλέπουν από ψηλά, θα διερωτώνται και αυτοί για το συνολικό μας εθνικό βέρτιγκο. Το εμετικό αίσθημα στα σπλάχνα μας από τoυς αλλότριους οργανισμούς που έχουν παρεισφρήσει επί δεκαετίες μέσα μας, σαπίζοντας το αίμα μας, δίνοντας παγκοσμίως εχθές μία παράσταση για γέλια και για κλάματα... 



Thedayaftergr