Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ο Πετρόπουλος σκοράρει και οδηγεί στη Super League τον Απόλλωνα

Ο Πετρόπουλος σκοράρει και οδηγεί στην Σούπερ Λιγκ τον ΑπόλλωναΣτην κορυφή της Football League επανήλθε ο Απόλλωνας Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία», επικράτησε 3-1 του Αχαρναϊκού, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και μετά από διάλειμμα σχεδόν 24 ωρών, επέστρεψε στην πρώτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας στην δεύτερη την Λαμία που χθες νίκησε 2-1 τον Αγροτικό Αστέρα.
Τα τέρματα της «ελαφράς ταξιαρχίας» σημείωσαν οι Πετρόπουλος (17', 81' και Σιατραβάνης) ενώ για τον Αχαρναϊκό σκόραρε ο Ντάγκρας (45'). Ο Αχαρναϊκός ολοκλήρωσε με δέκα λόγω της αποβολής του Ματσούκα στις καθυστερήσεις.

Η Καλλονή «τσίμπησε» βαθμό από τον Κισσαμικό, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μάντζης στο 63' άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με την ομάδα της Λέσβου να παίρνει το βαθμό στο 87' με τον Σαμπάνη.
Ο Αιγινιακός είχε εύκολο έργο απέναντι στον ουραγό Πανελευσινιακό, του οποίου επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας. Το τέρμα των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Γιατσιτσόγλου στο 81'.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πλεγά, ο Πανθρακικός επικράτησε 2-1 της Καλλιθέας. Η αθηναϊκή ομάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 10' με τον Ηλιάδη. Δύο λεπτά μετά ο Πλέγας ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και ισοφάρισε για την ομάδα του Πανθρακικού. Στο 47' η Καλλιθέα είχε δοκάρι με τον Μπέλη, όμως ο Πανθρακικός ήταν αυτός που στο τέλος «χαμογέλασε», καθώς ο Πλεγάς με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 84' «χάρισε» τη νίκη στην ομάδα του.
Ο ΟΦΗ ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού με 2-0 και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είδε τον Βουό ν' ανοίγει το σκορ μόλις στο 5'. ΄Στη συνέχεια, οι «ομιλίτες» δεν αντιμετώπισαν κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο απέναντι στους Σερραίους ενώ κατάφεραν να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα με τον Χαντί στο 78' και να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
Σάββατο 7/1
Λαμία - Αγροτικός Αστέρας 2-1 (63', 80' Καραγιάννης - 89' Γκέσιος)
Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας Αναβολή
Κυριακή 8/1
Καλλονή - Κισσαμικός 1-1 (87' Σαμπάνης – 63' Μάντζης)
Απόλλων Σμύρνης  - Αχαρναϊκός 3-1 (17', 81' Πετρόπουλος, 41' Σιατραβάνης – 45' Ντάγκρας)
Πανελευσινιακός - Αιγινιακός 0-1 (81' Γιατσιτσόγλου)
Πανθρακικός - Καλλιθέα 2-1 (12' πεν., 84' Πλεγάς – 10' Ηλιάδης)
ΟΦΗ - Πανσερραϊκός 2-0 (5' Βουό, 78' Χαντί)
Άρης - Παναιγιάλειος 17:00