Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, Ολυμπιακός και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-0Σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, Ολυμπιακός και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 με το εισιτήριο για τους «4» να... παίζεται στην ρεβάνς του Περιστερίου! 
 Κι όμως. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έληξε 0-0. Με δεκάδες φάσεις από πλευράς Ολυμπιακού και δοκάρι του Καρντόσο, με τρομερή ευκαιρία του Λε Ταλέκ για να πάρει και το «διπλό» στο Φάληρο. Ομως οι επιθετικοί και των δύο ομάδων ήταν άστοχοι. Και ο Καρντόσο και ο Ανσαριφάρντ και ο Ιντέγε (σπουδαία φάση στο 85') και ο Λε Τελάκ! Σε αυτούς προσθέστε και τους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού που δεν μπόρεσαν να απειλούσαν εντός εστίας (Μανθάτης, Ανδρούτσος, Φορτούνης) και θα καταλήξετε στο τελικό 0-0 το οποίο αφήνει ανοιχτή την πρόκριση για την ρεβάνς στο Περιστέρι!


Ο Πάουλο Μπέντο μπήκε στο παιχνίδι με μία ενδεκάδα τρομερά νεανική. Οι Λεάλι, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης και Ανδρούτσος έριξαν τον μέσο όρο στα 24,5 χρόνια. Σε αυτό προσθέστε και το γεγονός πως αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο Παναγιώτης Ρέτσος, ετών μόλις 18!
Ισως και γι' αυτό να χρειάστηκαν περισσότερα από 20 λεπτά για να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι κόντρα στον ανανεωμένο Ατρόμητο στο πρώτο παιχνίδι του Σα Πίντο. Στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί. Δοκάρι στο 24' με τον Καρντόσο σε κενή εστία (μετά από πλασέ του Ανδρούτσου που απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ). Στο 35' ο Ανσαριφάρντ βγηκε τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα πάνω στον γκολκίπερ του Ατρομήτου. Στο ίδιο λεπτό η κεφαλιά του Καρντόσο πέρασε άουτ. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Καρντόσο δεν μπόρεσε να περάσει (ενώ βγήκε μόνος του) τον Γκορμπούνοφ και στο 38' ο Μανθάτης δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την πάσα του Παραγουανού κι έστειλε την μπάλα άουτ.
Μοναδική φάση του Ατρόμητου (αλλά σπουδαία) ήταν αυτή στο 28' όταν ο Πλατέλλας βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ!
Στο δεύτερο ημίχρονο το ρεσιτάλ αστοχίας συνεχίστηκε. Σπουδαίες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες αλλά ουδείς δεν απείλησε σοβαρά εντός εστίας! Στο 55' ο Μανθάτης βρέθηκε μόνος του αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 58' ήταν ο Ανδρούτσος. Στο 72' ο Φορτούνης!
Βεβαίως αυτές δεν ήταν... τίποτα μπροστά σε αυτές που έχασαν Λε Ταλέκ και Ιντέγε. Στο 83' ο επιθετικός του Ατρομήτου ήταν μόνος στην μικρή περιοχή και το μόνο που χρειαζόταν ήταν να στείλει την μπάλα εντός εστίας αλλά κατάφερε να την στείλει απελπιστικά άουτ. Ιδια ακριβώς φάση δύο λεπτά αργότερα με τον Ιντέγε να βρίσκεται στην ίδια θέση στην άλλη εστία αλλά η κεφαλιά του να περνάει πάνω από το δοκάρι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό, Μάρτινς (66' Φορτούνης), Ρέτσος, Μανθάτης (61' Σεμπά), Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80' Ιντέγε)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80' Παντελιάδης), Μπάχα, Τόνσο (85' Νάτσος), Ούμπιδες, Λημνιός (69' Κυριακίδης), Πλατέλλας, Λε Ταλέκ