Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Στο +13 ο Ολυμπιακός «Καλώς τα παιδιά... 3-0 τον Ηρακλή»

Ολυμπιακός - Ηρακλής: «Καλώς τα παιδιά... 3-0»
Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε να... φορτσάρει ιδιαίτερα για να επικρατήσει με 3 - 0 του Ηρακλή στο Καραϊσκάκη και να διατηρήσει το +13 στην κορυφή, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Super League. 
Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει στην 9η νίκη της στο Καραϊσκάκη Η «σεμνή τελετή» στο φαληρικό γήπεδο διήρκησε 42 λεπτά. Τόσο χρειάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για να πετύχουν δύο γκολ και να δώσουν διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο. 


Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 2ο λεπτό, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο άνοιξε το σκορ με την καρφωτή κεφαλιά του Βιάνα (πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού) μετά τη σέντρα του Σεμπά. Οι γηπεδούχοι χωρίς να κάνουν σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Κατάφεραν, μάλιστα, στο 42΄ να πετύχουν και δεύτερο γκολ με την γυριστή κεφαλιά του Ελιουνούσι, από τη σέντρα του Φιγκέιρας. Το γκολ αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να παίξουν ακόμη πιο άνετα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 56΄ να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ με το 5ο εφετινό γκολ του Κώστα Φορτούνη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς (60΄ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72΄ Μανθάτης), Φορτούνης (78΄ Μάριν), Σεμπά, Ιντέγε.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Ρούσσος (80΄ Κυνηγόπουλος), Αγγελόπουλος (61΄ Πασάς), Δώνης, Τζανετόπουλος, Κούρος, Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε (68΄ Μπαστακός).

Ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη με ανατροπή επί του Αστέρα

Στο πιο θεαματικό και απρόβλεπτο παιχνίδι της ημέρας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε έστω και δύσκολα 3-2 να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του με αντίπαλο τον Αστέρα που προηγήθηκε στην Τούμπα. 
Ο Αστέρας μπήκε με απειλητικές διαθέσεις στο παιχνίδι και στο 18' ήρθε το "χτύπημα" από τους Πελοποννήσιους. Ο Τσουκαλάς "τσίμπησε" την μπάλα στην περιοχή, ο Μανιάς πρόλαβε τον Μάτος, στην κίνηση και αξιοποίησε ιδανικά την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και με σουτ πλάσαρε τον Γλύκο ανοίγοντας το σκορ στην Τούμπα για την ομάδα της Τρίπολης (0-1).
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε σύντομα. Ανασυντάχθηκε και στο 28' ο  Μπίσεσβαρ μπήκε δυνατά αφήνοντας πίσω του τον Κώτσιρα, και βγάζοντας σέντρα προς την περιοχή,έδωσε την ευκαιρία στον Σάκχοβ να ισοαφαρίσει με δυνατό σουτ στην εστία του Ντοναρούμα.
Στην επανάληψη το παιχνίδι παίρνει άγρια ομορφιά ο Ιβιτς παίζει και το δεύτερο επιθετικό χαρτί του περνώντας στο γήπεδο του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο 69' και λίγα δεύτερα αργότερα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Σέρβος επιθετικός με κεφαλιά 'ψαράκι" παραβιάζει την εστία του Ντοναρούμα, βάζοντας μπροστά τον ΠΑΟΚ στο σκορ 
Ο Αστέρας όμως δεν πτοείται από την αγωνιστική εκτίναξη του ΠΑΟΚ. Οσο το σκορ παραμένει στην διαφορά του ενός τέρματος καραδοκεί και στο 79' ο Μιχάλης Μανιάς, ""παγώνει" για δεύτερη φορά την Τούμπα, όταν με καρφωτή κεφαλιά παραβιάζει την εστία του Γλύκου για δεύτερη φορά αξιοποιώντας καλοζυγισμενη σέντρα του Κώτσιρα. Το 2-2 δεν έμελλε να μεινει για πολύ. Ο Ενρείκε στο 84' ανοίγει κι αυτός λογαριασμό με ένα αιφνιδιαστικό σουτ βολέ, μετά από ασίστ του Πρίγιοβιτς, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-2.
ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (46' Ενρίκε), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (87' Χαρίσης), Μυστακίδης, Κουλούρης (69' Πρίγιοβιτς).
Αστέρας Τρίπολης (Ελευθερόπουλος):
 Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Χαμντανί, Κώτσιρας, Δημούτσος (66' Φαρινά), Τσουκαλάς, Μάσα (79' Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος (46' Ιγκλέσιας) Μανιάς.

Με την ΑΕΚ να... πέταει «φωτιές» για δεύτερη συνεχόμενη εμφάνιση, συνεχίστηκε το κυριακάτικο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η «Ενωση», μετά την «εξάρα» για το Κύπελλο, έριξε άλλα τόσα και στη Βέροια.  Η Ενωση ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο, οπότε πέτυχε πέντε γκολ με τους Χριστοδουλόπουλο (12΄), Λαμπρόπουλο (15΄), Μάνταλο (25΄), Τομάς (αυτογκόλ, 36΄) και Βράνιες (40΄), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ξανά ο Χριστοδουλόπουλος στο 89΄.
Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε ενός λεπτού σιγή για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, Μίλτο Παπαποστόλου και Γιώργο Πετρίδη, που έφυγαν από τη ζώη με διαφορά λίγων ωρών, την περασμένη Πέμπτη.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54΄ Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54΄ Βινίσιους), Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (68΄ Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.
ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46΄ Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71΄ Σισοκό), Τομάς, Μπαλάφας, Αρτσε (58΄ Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

 Στο άλλο σημαντικό ματς με φόντο τη δεύτερη θέση, ο Πανιώνιος επιβλήθηκε με 2 - 0 της Ξάνθης στη Νέα Σμύρνη
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Λεβαδειακός - Πλατανιάς.

Η 19η αγωνιστική της Super League 
ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1
(80΄ Ναζλίδης - 84΄ Νίκιτς)

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-0
(12΄ Μαρκόφσκι, 76΄ Μουνιός)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-1
(31΄ Κόντε - 56΄ Μπεργκ)

ΑΕΚ - Βέροια 
(12΄, 89΄ Χριστοδουλόπουλος, 15΄ Λαμπρόπουλος, 25΄ Μάνταλος, 36΄αυτ. Τομάς, 40΄ Βράνιες)

Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0
(22΄ Κόρμπος, 67΄πεν. Μπεν)

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2
(28΄ Σακχόφ, 70΄ Πρίγιοβιτς, 84΄ Ενρίκε - 18΄,79΄ Μανιάς)

Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0
(2' Βιάνα, 42' Ελιονούσι, 56' Φορτούνης)

Λεβαδειακός - Πλατανιάς 6/2 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 48
2. ΠΑΟΚ 35
. Πανιώνιος 35
4. Ξάνθη 32
. Παναθηναϊκός 32 
6. ΑΕΚ 29
7. ΠΑΣ Γιάννινα 27 
8. Πλατανιάς 25 -18αγ.
9. Ατρόμητος 23 
10. Παναιτωλικός 22 
11. Αστέρας Τρίπολης 20
12. Κέρκυρα 19 
13. Λάρισα 17 
14. Λεβαδειακός 14 -18αγ.
15. Βέροια 13 
. Ηρακλής 13
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.