Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ 3 ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ


Την Ελλάδα μέσα από τα χέρια του χάνει το βαθύ κράτος της χώρας που όρισε τη μοίρα της επί δεκαετίες, που όρισε την εθνική σύνταξη δυστυχίας για τα παιδιά μας. Όλα τα σχέδια διάλυσης της χώρας, της μεγάλης Αλβανίας και του ελληνοτουρκικού πολέμου δεν βγαίνουν ενώ και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος της Ουκρανίας αποδείχτηκε ένα τρομοκρατικό παραμύθι. Ακόμα χειρότερο το παραμύθι της δραχμικής φακής για τους ιθαγενείς κατόπιν δικής τους επιλογής τέλειωσε, πριν τελειώσει την Ελλάδα, όσο και αν ακόμα σερβίρεται καθημερινά ως ξαναζεσταμένο και ανιαρό φαγητό.

Χωρίς ψυχή πια, χωρίς νέα, χωρίς βήμα το παρακράτος άφησε καταστροφή από όπου πέρασε με την αποκλειστική ευθύνη των αφελών λωποδυτών που συνεργάστηκαν μαζί του και πίστεψαν ότι πουλώντας την ψυχή τους θα όριζαν τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους. Αλίμονο σ' αυτούς που παρασύρουν στο θάνατο, εγκαταλείποντας τα θύματά τους στη δυστυχία τους εκ του ασφαλούς οι ίδιοι.

Πρώτη απειλή για το ελληνικό παρακράτος που σπαρταράει στις ευρωπαϊκές αυλές με τις οικονομίστικες αναλύσεις της δραχμής η ορμή του Ποταμιού. Ένα πολιτικό σχήμα ακόμα υπό διαμόρφωση αποτελεί διαρκή απειλή μήπως και ξαφνικά μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο χείμαρρο. Συγκέντρωσε όλα τα μπάζα του παρακράτους για να σβήσει. Να γίνει ρυάκι, να χαθεί. Έναν προς έναν τους βουλευτείς του με το κατάλληλο βέλος χτυπάει το παρακράτος αρκετά αποτελεσματικά ομολογουμένως οι οποίοι με το πολιτικό τους αργύριο εγκαταλείπουν το κολύμπι για τις πολιτικές πισίνες. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ένας από τους ελαχίστους μεταπολιτευτικούς αρχηγούς κοινοβουλευτικού κόμματος που εργάστηκαν έστω στον παθογενή ιδιωτικό τομέα, με συνεχείς μεταρρυθμιστικές προτάσεις και  χωρίς συγγενικές και άλλες εξαρτήσεις αποτελεί έναν κίνδυνο για τη δημοκρατία σκιών που ζήσαμε επί δεκαετίες και τους θιασώτες της. Η αποκλειστική λογική τη νύχτα διεξαγωγής των επόμενων εκλογών αναμένεται να πράξει τα δέοντα για να τον εξαφανίσει από τη Βουλή και να μην ακούγονται ενοχλητικές φωνές. Ο λαός βέβαια θα μιλήσει τελικά ανάλογα αν θέλει να καθαρίσει ο κόπρος της δημοκρατίας μας και την επικρατούσα τότε κοινωνική δυσοσμία μας.

Δεύτερη σε σειρά απειλή για το παρακράτος που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη είναι η παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία για το συνταγματικό χρόνο που ο ελληνικός λαός του έδωσε την εντολή διακυβέρνησης. 
Η αποστασιοποίησή του μετά την ανέλιξη στην εξουσία και κυρίως μετά τη συνειδητοποίηση της ήττας του από το βαθύ κράτος των εκβιασμών και της στημένης ενημέρωσης τον έφερε στο στόχαστρο δεχόμενο πυρά πανταχόθεν. Τόσο λοιπόν η σκληρή πραγματικότητα με τις συνέπειες των εγκληματικά αυτοκαταστροφικών επιλογών του όσο και η ταγμένη στο παρακράτος μιζαδόρικη νομεκλατούρα της χώρας που μέχρι πρότινος φωτογραφιζόταν μαζί του χαμογελώντας έχουν βάλει στη μέση τον Έλληνα Πρωθυπουργό και ζητούν την αποκαθήλωσή του. Αναμφίβολα ο Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνει το Γολγοθά του για να συναντήσει τον τιμωρό του. Ουδέποτε μετανόησε για την καταστροφή που επέφερε στην κοινωνία, την οικονομία, τα capital controls, την ξενιτιά των νέων, τη φτωχοποίηση του λαού, όμως η ανεξάρτητη δράση του κατ' απόκλιση της ντόπιας και παριζιάνικης πολιτικής ορντινάντσας αποτελεί πλέον απειλή για το ευρωπαϊκό στερέωμα των διεθνών εκβιασμών. Εξ ου και η ιστορική συνάντηση Μαρξ- Κεφαλαίου σε ελληνικό έδαφος, στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, στην πόλη του φωτός που ομολογουμένως έχει πια βυθιστεί στο σκοτάδι, στο εκτελεστικό απόσπασμα. Συνάντηση που αξίζει προσεχώς να γίνει ταινία επιστημονικής φαντασίας για την ιστορία της ανθρωπότητας.

Τρίτη απειλή και θανατηφόρα η προοπτική αυτοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία καθολική δημοκρατική επιδοκιμασία του λαού στο πρόσωπο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα για την παρακρατική Μεταπολίτευση. Οι προσπάθειες με συγγενείς και φίλους μαζί με  τα ευγενικά φωτογραφικά "ενσταντανέ" συζύγων δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και το μόνο που κρατεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη μακριά από το λαό είναι η εμμονή του σε πολιτικές φανφάρες του παρελθόντος που προκαλούν κοινωνική απέχθεια. Είναι απορία ποιος τον καθοδηγεί σε τέτοιους επικίνδυνους ατραπούς. Το μισό ΕΝΦΙΑ θα καταργήσει λέει ο πρόεδρος θυμίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα που θα τον καταργούσε ολόκληρο δίνοντας μία ακάλυπτη επιταγή στο λαό όπως ίσως και του αξίζει άλλωστε αφού συνεχίζει ακόμα να ζει στη χώρα των θαυμάτων της Αλίκης της λαμογιάς. Κόψε και εσύ Κυριάκο Μητσοτάκη το παραμύθι να έρθει επιτέλους η ελπίδα και η νίκη στην Ελλάδα. Τόσα δίνω πόσα θες στα λαδάδικα πουλάνε αυτό που θες... με βαριά παλληκαρίσια αναπνοή...

Η κλεψύδρα τελειώνει και το νέο πιέζει να γεννηθεί. Από όπου και αν έρθει καλώς να ορίσει και τη μοίρα μας να καθορίσει μαζί με τα εκατομμύρια των τουριστών της θερινής εποχής που ψηφίζουν Ελλάδα. Τότε που ο λίβας καίει τα σπαρτά και η μεταφυσική της φυσικής θα καθορίσει τον 21ο αιώνα της Ελλάδας.

Το '70 είδα φως, άρχισε ο χρόνος να είναι εχθρός μου...

Σ.Σ. Κώστας Σημίτης, ο μεγαλύτερος εθνικός ήρωας της νεώτερης ελληνικής ιστορίας ή μήπως προδότης, τελικά;


Στο thedayaftergr του Σαββατοκύριακου...


thedayaftergr