Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης 4 - 0

Livescore: ΟΣΦΠ-Ατρόμητος (0-0), καθάρισε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός, 4-0 τον ΑστέραΠραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του, επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης 4-0 στο «Απ. Νικολαϊδης» βάζοντας τις πιο γερές βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
Πέρα από την έκταση του σκορ, που ελαχιστοποιεί τις ελπίδες του Αστέρα, εν όψει του 2ου αγώνα στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός έπειτα από πολύ, μα πάρα πολύ καιρό, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, με σταθερή διάρκεια στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ο  Ρέις, , στο καλύτερο παιχνίδι από τότε που ήρθε στον Παναθηναϊκό, στο 6ο λεπτό με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.  και τη βοήθεια του Δημούτσου (η μπάλα χτύπησε στο μέσο των Αρκάδων κι άλλαξε πορεία) άνοιξε το σκορ, ενώ στο 32΄ ο Κλωναρίδης με σουτ από την περιοχή όταν πήρε το ριμπάουντ έπειτα από απόκρουση του Ντοναρούμα «έγραψε» το 2-0. 
Η ανωτερότητα των γηπεδούχων «σφραγίστηκε» με άλλα δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος Από  κάθετη πάσα του Εμποκού στο 61' ο Βιγιαφάνες βγήκε αμαρκάριστος απέναντι στον Ντοναρούμα. «εκτελώντας» με αριστερό βολέ σημείωσε το 3-0  κι επτά λεπτά αργότερα με το πέναλτι του Εμποκού (το κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Ντοναρούμα) έγινε το το 4-0 (68').
Ουσιαστικά οι "πράσινοι" σε δύο φάσεις κινδύνευσαν να δεχθούν γκολ: Ο Ιωαννίδης στο 66' άργησε να εκτελέσει και κόπηκε από τους Κουτρουμπή και Οδ. Βλαχοδήμο, ενώ ο ίδιος στο 90' με δεξί βολέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.
Ο Αστέρας τελείωσε με 10 παίκετς λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη στο 84΄του Βιτάλη.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μολέντο (82' Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις (77' Λουντ), Ζέκα, Βιγιαφάνες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62' Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Βιτάλι, Μάσα, Μανιάς, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (69' Μπαστιάνος), Δημούτσος (73' Ιγκλέσιας), Καλτσάς (46΄ Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Σελίν