Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αστέρας Δερβενίου κράτησε τον ΠΑΣ Κόρινθο ως το 70΄ αναπροσάρμοσε τον σχηματισμό του και... έχασε 4 - 0

Hibdrmcp 
Ένα πολύ τυχερό τέρμα που δέχτηκε στο 70’ ο Αστέρας Δερβενίου από τον ΠΑΣ Κόρινθος ήταν η αιτία να φύγει ηττημένος με το βαρύ 4 – 0 από το γήπεδο του Συνοικισμού Κορίνθου.
Μέχρι τότε και ιδιαίτερα στο β’ μέρος παρά την υπεροχή που είχε ο ΠΑΣ Κόρινθος στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και η άμυνά του δεν επέτρεπε στους Κορίνθιους επιθετικούς να φανούν απειλητικοί. Στο α΄ μέρος είχε τον “φύλακα άγγελό” του, τον τερματοφύλακά του Παναγιωτόπουλο, ο
οποίος σταμάτησε δύο φορές σε τετ-α-τετ τους Ράπτη και Κίτσιο.
9vwe7kml
Kjwld1vbΟ Αστέρας έπαιξε από την αρχή του αγώνα με αμυντικό προσανατολισμό και με πολλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει χώρο στον ΠΑΣ Κόρινθο, αλλά αν εξαιρέσουμε τις φάσεις των τετ-α-τετ, άλλες φάσεις που να δημιούργησαν μεγάλη αναταραχή στην περιοχή του δεν έγιναν. Ο Παναγιωτόπουλος μαζί με τους Μαγγίνα και Βασιλάρη ήλεγξαν την “εναέρια κυκλοφορία” , ο Φωλιάς με τον Τόλια στο χώρο του κέντρου δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να αναπτυχθούν ελεύθερα και γενικά ό Αστέρας αντιμετώπιζε προσεκτικά μεν, αλλά μάλλον άνετα την εδαφική υπεροχή του ΠΑΣ Κόρινθος. Δυο τρία σουτ που επιχείρησαν οι επιθετικοί του ΠΑΣ Κόρινθος τα μπλόκαρε εύκολα ο Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν ένιωσε ασφυκτική πίεση, ένεκα του μυαλωμένου παιχνιδιού των συμπαικτών του.
2cgkue8j
PdigxpcgΟ Αστέρας ζήτησε στο 17’ κατακύρωση τέρματος σε ένα πλάγιο φάουλ του Μεντή που το κτύπησε απευθείας και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα Αθανασόπουλο του ΠΑΣ Κόρινθος που ήταν σε λάθος θέση περιμένοντας σέντρα και μετά απέκρουσε δύσκολα πάνω στη γραμμή (;) προ του Τόλια. Επίσης στο 41΄ο Αστέρας είχε μια προσπάθεια του Βυζά που χώθηκε ανάμεσα τους Σγουρό και  Χριστόπουλο και τους έκλεψε τη μπάλα, αλλά γλίστρησε αμέσως μετά προτού βγει μόνος του απέναντι από τον Αθανασόπουλο. Τέλος στο 44’ σε ο Αθανασόπουλος έκανε κακή έξοδο σε μακρινή σέντρα του Κουτρούλη και ο Μεντής, από πλάγια θέση, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο έξω πλάγιο δίχτυ της άδειας εστίας. 
Στο β’ μέρος και μέχρι το 70’ ο αγώνας κυλούσε στο ίδιο μοτίβο, με τον ΠΑΣ Κόρινθος να κερδίζει αρκετές στημένες μπάλες και την άμυνα του Αστέρα να κρατά το ίδιο καλά.
Vlwnrvli
Wutdxeb6 Όμως ο Αστέρας δεν κατάφερνε να βγάζει μπάλες προς την αντίπαλη περιοχή και σιγά - σιγά κλεινόταν όλο και περισσότερο γύρω από την περιοχή του. Στο 70’ ο Κίτσιος πέτυχε με μακρινό σουτ ένα τυχερό, όσο και πανέμορφο τέρμα : η μπάλα με εξωτερικά φάλτσα κατέληξε στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ της εστίας του ματαίως εκτιναχθέντα Παναγιωτόπουλου  και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.
Ακολούθως στο 74’, με την άμυνα του Αστέρα να έχει “ανέβει πιο ψηλά”, ο Κίτσιος έφυγε στην πλάτη της και με ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Παναγιωτόπουλο, για το 2 – 0. Ο Αστέρας, απογοητευμένος, αναπροσάρμοσε τον σχηματισμό του, είχε μια καλή ευκαιρία με τον Βασιλάρη, όταν η κεφαλιά του έφυγε για λίγο άουτ στο 86’, πριν δεχτεί  δύο άλλα τέρματα στο 88’ και στο 91’ από τους Θανασάη και Ράπτη, που εκμεταλλεύτηκαν την ανυπαρξία αμυντικής διάθεσης από τους αμυντικούς του Αστέρα.
Pwe4sjav
Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε με ένα σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα (τα δύο τελευταία τέρματα ήταν τελείως αδικαιολόγητα), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εικόνα του το τελευταίο 20λεπτο για να γυρίσει το εις βάρος του αποτέλεσμα ήταν η αρμόζουσα. Οι απουσίες των παικτών του έχουν βαρύνει τους υπόλοιπους και αυτό πλέον είναι φανερό στο κλίμα της ομάδας.
Η διαιτησία των κ.κ. Κέκερη, Καλαρά και Παπαδημητρίου με λίγα λάθη, αλλά με πυγμή στις πολλές και ως επί το πλείστων άδικες αιτιάσεις παικτών και παραγόντων του ΠΑΣ Κόρινθος.
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Αθανασόπουλος, Φλεβάρης, Χριστόπουλος, Σγουρός, Λουκά (84’ Οικονόμου), Καλογερής, Ράπτης, Κίτσιος, Κούσης (75’ Θανασάη), Χίσο (82’ Τουμπαρίδης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Ψαρρός, Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης (87’ Χήνος), Φωλιάς, Μεντής, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης, Τόλιας (77’ Τάφα), Βυζάς.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr