Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Κραυγή αγωνίας συμβασιούχων μέσω aftodioikisi.gr: «Άφαντη η τροπολογία. Θα μείνουμε απλήρωτοι»

Εμφάνιση
Την αγωνία τους μέσω της aftodioikisi.gr εκφράζουν εκατοντάδες συμβασιούχοι, πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν ότι δεν εκπροσωπούν δεκάδες ή και εκατοντάδες συναδέλφους τους, για την μην κατάθεση της περίφημης τροπολογίας για τα δεδουλευμένα τους.
Όπως τονίζουν με μηνύματά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσω των social media αλλά με τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα, «παρά το γεγονός ότι
η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα φέρει στη Βουλή την τροπολογία στις αρχές της εβδομάδας ή φτάσαμε στα μέσα της και ακόμη δεν έχει κατατεθεί». Μάλιστα, καθώς πολλοί από αυτούς αναμένουν έως την Παρασκευή την έγκριση των σχετικών ενταλμάτων από τους κατά τόπους Επιτρόπους, εκφράζουν φόβους ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν.
Τα μηνύματα
«Η τροπολογία της πληρωμής των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα δεν έχει κατατεθεί ακόμη και την Παρασκευή περιμένουν τα λεφτά  του Ιανουαρίου 10.000 εργαζόμενοι», αναφέρουν δεκάδες από αυτούς σε μηνύματά τους στην σελίδα της aftodioikisi.gr στο facebook.
Kαι προσθέτουν: «Η κ. Γεροβασίλη, o k. Σκουρλέτης και ο κ. Βερναρδάκης υποσχέθηκαν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί πριν την ημερομηνία πληρωμής, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τους Επιτρόπους και τα Ελεγκτικά Συνέδρια!»
Άλλοι θυμίζουν ότι «η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την πληρωμή μας»
«Οι συνάδελφοι εποχικοί-συμβασιούχοι στην καθαριότητα γνωρίζουν ότι πιθανότατα θα μείνουμε απλήρωτοι για τον Γενάρη και θα περιμένουμε να πληρωθούμε στις 10 Μαρτίου; Περιμένουμε να μας πουν οι υπουργοί τι θα πούμε στα παιδιά μας που θα πεινάσουν», αναφέρει άλλο μήνυμα.
Ενώ ένα ακόμη μήνυμα θυμίζει ότι «εκτός από εμάς που έχουμε την αγωνία της πληρωμής (που όπως φαίνεται δεν θα γίνει αυτόν τον μήνα) υπάρχουν και οι απολυμένοι καθώς και οι ήδη απλήρωτοι συνάδελφοι.»
Πού βρίσκεται η τροπολογία
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η τροπολογία βρίσκεται ακόμη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικώς θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας. Πάντως, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.