Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα θετικά του να είσαι... ψυχοπαθής

psychopathromanou.jpgΤα θετικά του να είσαι... ψυχοπαθής


Ο όρος ψυχοπαθής δεν είναι κολακευτικός- τα άτομα στα οποία αποδίδουμε αυτόν τον χαρακτηριστμό είναι συνήθως ψυχρά, χειριστικά, δεν μετανιώνουν για τις πράξεις τους και αναζητούν συγκινήσεις χωρίς να φοβούνται και χωρίς να νοιάζονται αν θα βλάψουν άλλους.

Διαβάστε περισσότερα 

vitamindrespiratoryinfectionromanou.jpgΒιταμίνη D για την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού


Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε για τον ρόλο της βιταμίνης D, της γνωστής ως «βιταμίνης του ήλιου», στην υγεία των μυών και των οστών. Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Medical
Journal αποκαλύπτει τον ρόλο της στην πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Διαβάστε περισσότερα 

womanbedbraromanou.jpgΓιατί πρέπει να βγάζεις το σουτιέν σου στον ύπνο;


Ένας παλιός μύθος λέει ότι φορώντας το σουτιέν τη νύχτα, θα διατηρήσεις το στήθος σου στητό. H Mέριλιν Μονρόε είχε δηλώσει ότι κοιμόταν με το σουτιέν της, πολλές γυναίκες όμως δηλώνουν ότι δεν αντέχουν να φορούν τον στηθόδεσμό τους και τη νύχτα. Νεότερες έρευνες διαψεύδουν κατηγορηματικά τη Μέριλιν και αναφέρουν ότι το να κοιμάσαι με το σουτιέν δεν είναι απλώς ενοχλητικό, είναι και κακό για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα 

iqtesttomanou.jpgΤο χαμηλό IQ δεν σημαίνει ότι δεν είσαι έξυπνος


Κάνατε τεστ IQ, από εκείνα που βρίσκετε εύκολα on-line και το σκορ σας ήταν... απογοητευτικό; Μην ανησυχείτε! Δεν σημαίνει ότι δεν είστε έξυπνος. Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση σημειώνει ότι η εξυπνάδα αποτελείται από πολλά ανεξάρτητα κομμάτια. Καθένα από αυτά τα κομμάτια σχετίζεται με ένα διακριτό λειτουργικό δίκτυο του εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα 

climate_change_e.jpgΣελήνιο και κλιματική αλλαγή


Το σελήνιο είναι ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό που μπορεί να προσληφθεί από διατροφικές πηγές, όπως τα δημητριακά. Η συγκέντρωση των τροφίμων σε σελήνιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκέντρωση του εδάφους σε αυτό. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι χαμηλές συγκεντρώσεις σε σελήνιο σχετίζονται το υψηλό pH του εδάφους και το πολύ οξυγόνο και τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε άργιλο και άνθρακα.

Διαβάστε περισσότερα 

kid.scared.e.jpgΟρθοδοντική: Οι προκλήσεις στη φροντίδα ασθενών με αυτισμό


Πολλή αγάπη, υπομονή και εξειδίκευση χρειάζεται η ορθοδοντική φροντίδα των παιδιών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, καθώς οι δυσκολίες στην επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενούς δημιουργούν ιδιαίτερες προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα 

healthydietcopdromanou.jpgΟι καπνιστές που τρώνε υγιεινά έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν ΧΑΠ


Στα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκεται η ασπίδα προστασίας των καπνιστών και των πρώην καπνιστών από τον κίνδυνό τους να εμφανίσουν Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Νέα, προοπτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 44.335 άνδρες μέσης και μεγάλης ηλικίας στη Σουηδία.

Διαβάστε περισσότερα 

psner.jpgΠολλαπλή σκλήρυνση: Διαθέσιμο νέο δοσολογικό σχήμα της γλατιραμέρης


Διαθέσιμη είναι πλέον και στους Έλληνες ασθενείς η  οξεική γλατιραμέρη 40 mg  για τη θεραπεία της διαλείπουσας μορφής της πολλαπλής σκλήρυνσης. Η χορήγησή της 3 φορές την εβδομάδα προσφέρει τα πλεονεκτήματα της οξεικής γλατιραμέρης 20mg, αλλά με  αραιότερη συχνότητα ενέσεων.    

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr