Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Το στρες μάς παχαίνει - Πώς "διαμορφώνει" το σώμα

stresscortisolobesityromanou.jpgΤο στρες μάς παχαίνει - Πώς "διαμορφώνει" το σώμα


Το χρόνιο στρες μάς παχαίνει, υποστηρίζει μελέτη του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου (UCL) που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity. Oι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας δείγματα... τριχών για να εντοπίσουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα 

helpotherpeopleromanou22.jpgΤο να είσαι καλός με τους άλλους μπορεί να είναι κακό για εσένα


Στο ερώτημα αν το να βάζουμε μπροστά τους άλλους και να δίνουμε στον συνάνθρωπό μας είναι καλό ή κακό επεχείρησαν να απαντήσουν οι επιστήμονες. Μπορεί κάτι τέτοιο να μας κάνει ευτυχισμένους,
οδηγώντας σε λιγότερες απογοητεύσεις; Ή μήπως προτεραιότητα πρέπει να είναι ο εαυτός μας και μόνο αυτός;

Διαβάστε περισσότερα 

CoconutOilromanou.jpgΛάδι καρύδας: 10 θαυματουργές χρήσεις


Ανακαλύψτε τα φυσικά οφέλη ομορφιάς του ελαίου καρύδας, για τα μαλλιά, το δέρμα και το πρόσωπό σας. Δεκάδες ειδικοί το θεωρούν ως ένα από τα πιο πολυχρηστικά προϊόντα ομορφιάς, που δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!

Διαβάστε περισσότερα 

gingivitisdiabetesromanou.jpgΠεριοδοντίτιδα: Καμπανάκι για διαβήτη τύπου 2;


Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ έδειξε ότι η περιοδοντίτιδα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Οι συγγραφείς της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση BMJ Open Diabetes Research & Care βρήκαν ότι όσοι είχαν την πιο σοβαρή περιοδοντίτιδα, είχαν και τις υψηλότερες τιμές γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Διαβάστε περισσότερα 

yperixografima_3fd.jpg3D υπερηχογράφημα: Το πλέον σύγχρονο όπλο στη διάγνωση των γυναικολογικών προβλημάτων


Στο ποσοστό ρεκόρ του 93,5%, ανέρχεται η ακρίβεια διάγνωσης με την τρισδιάστατη υπερηχογραφία, την πλέον πρόσφατη εξέλιξη στο απεκονιστικό πεδίο, γεγονός που την καθιστά ένα από τα εγκυρότερα διαγνωστικά μέσα που συμβάλλουν καθοριστικά στον αγώνα πρόληψης και πρόωρης διάγνωσης του καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών.

Διαβάστε περισσότερα 

booddonatione1.jpgΑλλάζει το «τοπίο» στο σύστημα της Aιμοδοσίας


Ένα διαφορετικό «τοπίο» διαμορφώνεται στο σύστημα Aιμοδοσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση και του συγκεντρωτικού διαγωνισμού Ορολογικού Ελέγχου του αίματος από 97 αιμοδοσίες σε 4 Κέντρα.  Το πρώτο μέρος της αλυσίδας το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ), που λειτουργεί από μηνών, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει τους καρπούς του.

Διαβάστε περισσότερα 

demoe123.jpgDEMO: Χορηγός της 8ης Διημερίδας + Έκθεσης «Επιχειρηματικότητα και Επικοινωνία Υγείας»


Για ακόμα μία χρονιά, η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ, είχε ενεργό συμμετοχή στην  8η Διημερίδα + Έκθεση «Επιχειρηματικότητα και Επικοινωνία Υγείας», η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18  και 19 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo.

Διαβάστε περισσότερα 

doctor-wallete1.jpgΙΣΑ: Να ενταχθούν και οι γιατροί στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών


Παρέμβαση για  το νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το οποίο δόθηκε εχθές σε δημόσια διαβούλευση έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Διαβάστε περισσότερα 

isae1.jpgΠαράταση καταβολής εισφορών ΕΦΚΑ ζητά ο ΙΣΑ


Την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή εισφορών όλων των ασφαλισμένων, τουλάχιστον έως 31.3.2017, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον ΕΦΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα 

phspeeatp.jpg10η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων -Ενημερωτική εκδήλωση από την Π.Ε.Σ.Π.Α.


Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 σε ολόκληρο τον πλανήτη, Ενώσεις Ασθενών μαζί με Συλλόγους και μεμονωμένους ασθενείς που πάσχουν από Σπάνιες Παθήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις παθήσεις αυτές.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr