Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Βλέπει Ευρώπη ο Πλατανιάς και... αστεράκια ο Αστέρας - Στο απόλυτο μηδέν Κέρκυρα και Παναιτωλικός

Βλέπει Ευρώπη ο Πλατανιάς και... αστεράκια ο ΑστέραςΤο καλύτερο δώρο στον Γιώργο Παράσχο, για τα 500 ματς που συμπλήρωσε στους πάγκους των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας, έκανε ο Πλατανιάς. Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης, πέρασε -προσωρινά- στην 5η θέση της κατάταξης μετά από 22 αγώνες στη Super League, κι εξακολουθεί να ονειρεύεται την ευρωπαϊκή της έξοδο. 

Απόλυτος πρωταγωνιστής των Κρητών ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ, στο 24΄ και 51΄, ενώ στο 63΄ ο Μουνάφο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η απομάκρυνση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου όχι μόνο δεν έφερε... γούρι στους Αρκάδες, αντίθετα βρήκε την ομάδα της Τρίπολης να γνωρίζει άλλα μία «βαριά ήττα». Με 20 βαθμούς (όσους και η Λάρισα) ο Αστέρας εξακολουθεί να κινδυνεύει με υποβιβασμό (έχει 9 εκτός έδρας ήττες και μόλις μία νίκη) ενώ απομένουν 8 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου. 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας (22΄ Γιορέντε), Βάντσερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (79΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (64΄ Πριντέτα)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Γκάτντουτσικ (60΄ Ιωαννίδης), Σελίν, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (87΄ Μπαστιάνος), Καλτσάς, Μάσα (46΄ Φαρίνια), Μανιάς


--------
Κέρκυρα και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο νησί των «Φαιάκων» για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Η αναμέτρηση ήταν νωθρή σε αρκετά μεγάλο σημείο της και χωρίς ιδιαίτερη ποιότητα. Ωστόσο, δεν έλειψε το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη για να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη
Η φάση που σημάδεψε το ματς σημειώθηκε στο 39΄ με τον Κυριακίδη να αποκρούει το πέναλτι του Τουράμ.

Πρωταγωνιστές του ματς ήταν οι δύο τερματοφύλακες. Ο Κυριακίδης ήταν αυτός που έσωσε τον Παναιτωλικό με την απόκρουση του πέναλτι, ενώ ο Κουτζαβασίλης έδειξε την κλάση του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν σε τρεις περιπτώσεις δεν επέτρεψε στους Αγρινιώτες να πανηγυρίσουν.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες (83΄ Γεωργίου), Ντιμιτρόφσκι, Ζαραδούκας, Σπίνουλας, Κεϊτά, Σιόντης, Ιωάννου, Κόντος (60΄ Παμλίδης), Ντιόγκο (68΄ Ντουαλά), Τουράμ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): 
Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (46΄ Ροντρίγκες), Μάκος, Μάρκος Πάουλο (46΄ Μπράβο), Ρέις, Τσοκάνης, Ρόσα (84΄ Μουνιός), Παπαδόπουλος, Λόπες

-----
Το πρόγραμμα της αγωνιστικής
ΣΑΒΒΑΤΟΠλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 3-0
(24΄,51΄ Γιακουμάκης, 63΄ Μουνάφο)

Κέρκυρα-Παναιτωλικός 0-0

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-0
(67΄ Βασιλακάκης)

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-ΑΕΛ
17:15 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-ΠΑΟΚ
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Πανιώνιος

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Βέροια) Βέροια-Ατρόμητος