Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ποια φάρμακα θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ

farmakae1.jpg

Δημοσιεύτηκε η Θετική Λίστα - Ποια φάρμακα θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ



Το βράδυ της Παρασκευής αναρτήθηκε, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το ΦΕΚ με τη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, που θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα 

Εγκρίθηκε φάρμακο για την αιμορροφιλία

Haemophiliae1.jpg
Εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), στις αρχές του έτους, το νέο φάρμακο της CSL Behring για την αιμορροφιλία Α. Πρόκειται για έναν ανασυνδυασμένο παράγοντα VIII μονής αλύσου και αποτελεί το πρώτο και μοναδικό μόριο αυτής της τεχνολογίας
για τη θεραπεία της αιμορροφιλίας A.

Διαβάστε περισσότερα 

hairloss22romanou.jpg5 φυσικές λύσεις για την τριχόπτωση


Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο που ανησυχεί άνδρες και γυναίκες. Τώρα μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με φυσικούς τρόπους.

Διαβάστε περισσότερα 

breastfeedingbabyromanou.jpgO μακροχρόνιος θηλασμός προστατεύει τη μαμά από το μεταβολικό σύνδρομο


Νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που θηλάζουν για τουλάχιστον 12 μήνες στη διάρκεια της ζωής τους έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου και των συνοδών διαταραχών, όπως η υπέρταση, το σάκχαρο και τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα 

tiredmanromanou.jpgΠόσο κουρασμένος είσαι;


Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα των Ηνωμένων Πολιτειών διέκριναν τα επίπεδα της καταπόνησης του οργανισμού και της απώλειας ενεργητικότητας σε τρεις ξεχωριστές βαθμίδες: την κούραση, την κόπωση και την εξάντληση.

Διαβάστε περισσότερα 

thyroidcontrolromanou.jpgΤι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας o αρρύθμιστος θυρεοειδής;


Η ανεπαρκής παραγωγή ορμονών του θυρεοειδούς επηρεάζει τα περισσότερα συστήματα και όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και συγκεκριμένα:

Διαβάστε περισσότερα 

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές υπερτροφές;

superfoodsromanou22.jpg
Κατά καιρούς, όλο και κάποιο φρούτο ή λαχανικό κερδίζει τον τίτλο του superfood. Τι είναι όμως οι υπερτροφές; Είναι τροφές με υψηλή συγκέντρωση –πολύ πιο υψηλή σε σχέση με τα παραδοσιακά τρόφιμα- πολλών και υψηλής ποιότητας θρεπτικών συστατικών (όπως π.χ. βιταμινών, αντιοξειδωτικών, μετάλλων, πρωτεΐνης, ω-3 και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων) και υψηλή διατροφική αξία. Με λίγα λόγια, συγκεντρώνουν μέσα τους πολλά από τα θρεπτικά συστατικά της φύσης και σας τα προσφέρουν όλα συμπυκνωμένα, σε μια μπουκιά!

Διαβάστε περισσότερα 

Τζόγκινγκ στον δρόμο ή στον διάδρομο;

joggingromanou.jpg
Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να τρέχουν στον δρόμο. Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν αποχωρίζονται με τίποτα τον διάδρομο του γυμναστηρίου. Ποια είναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα του καθενός; Ανακαλύψτε τα, στις γραμμές που ακολουθούν.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr