Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια ημέρα κατα του παιδικού καρκίνου

                         Αποτέλεσμα εικόνας για αξιον εστι τριπολη            
                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Η  παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου έχει καθιερωθεί η  15Η Φεβρουαρίου και γιορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεθνούς  Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά, για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες.
Κάθε χρόνο πάνω από 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο,
ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σ’όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα  πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.
Στην  Ελλάδα περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμίες.Το 70% από αυτά θεραπεύεται λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα  στις  χώρες του τρίτου κόσμου το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ υψηλό. Μέγιστο επίτευγμα της Ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας <<ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ>> ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014, με βασικούς στόχους την  συλλογή αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, στοιχεία απαραίτητα για την θεραπεία των παιδιών.
 Με αφορμή τη σημερινή ημέρα καλούμε τους συνανθρώπους μας να  δώσουν αίμα σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας, για λογαριασμό του συλλόγου ΑΞΙΟΝ  ΕΣΤΙ [αριθμ. Μητρώου 12377] του Νοσοκομείου‘ΠΑΙΔΩΝ-Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ’, ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και τελικά δικαίωμα στη ζωή.

                                                                            6 Φεβρουαρίου 2017
                                                                              Για  τον ΑΞΙΟΝ  ΕΣΤΙ
                                                                              Ο Πρόεδρος του Συλλόγου


                                                                               Παναγούλης Γεώργιος