Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Εμφάνιση IMG_2017_02_22_9_9.jpgΣυνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Στην αντιπροσωπεία της Βουλής συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Αναστάσιος Κουράκης, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας
κυρία Χαρά Καφαντάρη, η Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κυρία Ευαγγελία Καρακώστα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας κύριος Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Καναδά κυρία Ελένη Σταματάκη και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αυστραλίας κύριος Ηλίας Καματερός.
Εμφάνιση IMG_2017_02_22_9_31.jpg
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. συμμετείχαν στη συνάντηση η κυρία Panagiota Merchant, Β΄ Αντιπρόεδρος και Γερουσιαστής Καναδά, ο κύριος Leonidas Raptakis, Πολιτειακός Βουλευτής στην Πολιτεία Rhodes Island των ΗΠΑ, ο κύριος Gerasimos Sklavounos, βουλευτής στο Quebec του Καναδά, ο κύριος Philippe Kitsos, βουλευτής του Καντονιού Neuchâtel της Ελβετίας, η κυρία Nicole Malliotakis, Πολιτειακή βουλευτής στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α., καθώς και ο κύριος John Pandazopoulos, Επίτιμος Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., πρώην Υπουργός Τουρισμού, Πολυπολιτισμού, Εργασίας και Δημοσίων Έργων στην Πολιτεία Victoria της Αυστραλίας και πρώην Πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε.
Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελληνική Ομογένεια και τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ οι Έλληνες ομογενείς κοινοβουλευτικοί ανέπτυξαν μια σειρά από παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν στο δικό τους κοινοβουλευτικό έργο στις χώρες που δραστηριοποιούνται πολιτικά. Κατά τη συνάντηση ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης είπε τα παρακάτω: “Εν όψει του προγραμματισμού των μεγάλων φετινών κοινοβουλευτικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. το καλοκαίρι, στόχος μας είναι οι σχετικές κοινοβουλευτικές εργασίες να αφήσουν ένα ισχυρό αποτύπωμα και για τον Ελληνισμό της Διασποράς αλλά και για τη Βουλή των Ελλήνων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία που επεξεργαστήκατε με την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εξωτερικών, σε σχέση με τη θέση του αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Εκπροσωπώντας το Προεδρείο της Βουλής, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι τέτοιες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, με συγκεκριμένη και ιδιαίτερα επίκαιρη ατζέντα μπορούν να λειτουργήσουν σαν γέφυρες στις κοινές προσπάθειες όλων μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε στη διάθεση του Διοικητικού Συμβούλιου της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. για νέες ιδέες και δράσεις, στα πλαίσια της προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης του καλοκαιριού”.
Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης