Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Η παράδοση συνεχίστηκε στο Βέλο Ο Αστέρας Δερβενίου έφυγε με πόντο

Kyo8much
Στο Βέλο, ο Αστέρας Δερβενίου , στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, ήρθε ισόπαλος με την Ελλάδα Βέλου με σκορ 2 – 2, αν και κάποια στιγμή βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 – 0.
 Η θέληση όμως των παικτών του και η εμφάνισή τους γενικά τους επέτρεψε να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν, αν δεν έμεναν με παίκτη λιγότερο, ακόμα και τη νίκη. Έτσι διατηρήθηκε η παράδοση που θέλει τον Αστέρα να παίρνει αποτελέσματα στο Βέλο.

8sxtltw3 Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα εντυπωσιακά. Μόλις στο 2’ ο Βυζάς δεν μπόρεσε να σκοράρει το ύψος της μικρής περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Ελλάδας Τάλιο να αποκρούει το χλιαρό σουτ του. Στο 11’ και πάλι ο Βυζάς με προσωπική του ενέργεια από τα δεξιά, βρέθηκε απέναντι από τον Τάλιο, ο οποίος και απέκρουσε με το πόδι το σουτ του. Ακολούθησε στο 16’ άλλη μια ευκαιρία του Αστέρα με τον Τόλια, ο οποίος βρέθηκε αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή και σούταρε άτσαλα και άστοχα, ενώ τον περίμεναν σε καλύτερες θέσεις άλλοι συμπαίκτες του.
Ky0lvjqkΗ Ελλάς κόντρα στη ροή του αγώνα, γιατί ο Αστέρας είχε την κατοχή τη μπάλας και επετίθετο, αφού έκανε μια ευκαιρία στο 13’ σε μια προβολή του Αράπι που πέρασε δίπλα από δοκάρι, στο 20’ εκμεταλλεύτηκε δύο συνεχόμενα ‘τσαφ’ των Ψαρρού και Μετεβελή και πέτυχε το 1 – 0 με κεφαλιά του Λεντέρη. Η ειρωνεία της τύχης για τον Αστέρα ήταν ότι στη φάση του τέρματος εκτός από τα ‘τσαφ’ στα δύο αντίθετα άκρα της άμυνάς του, η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στην πλάτη του τερματοφύλακά του Σκυλλάκου, που έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα.
Bklntvsa Ακολούθησε άλλη μια φάση για τον Αστέρα στο 23’ όταν σε πλάγιο φάουλ του Μεντή, ο Μαγγίνας πήρε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Βυζάς εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε τη μπάλα να τη σπρώξει στα δίχτυα. Και στο 26’ ο Αστέρας είχε κι άλλη ευκαιρία με τον Κουτρούλη που, σε μπαλιά του Αντωνόπουλου, σούταρε με το αριστερό, αλλά άστοχα από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή. Στο 34’ μετά από μπαλιά τρύπα του Σούλι και ολιγωρία των Μαγγίνα και Μετεβελή, ο Λεντέρης βρέθηκε απέναντι στον Σκυλλάκο, τον οποίο και νίκησε για το 2 – 0. 
V8pltvhzΚαι σαν να μην έφτανε αυτό στο 36’ ο Αράπι κέρδισε στη μονομαχία τον Μαγγίνα και έφυγε προς την εστία του Αστέρα, αλλά το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει το σκορ πριν τελειώσει το ημίχρονο, με τον Μαγγίνα στο 44’ που πήρε την κεφαλιά σε πλάγιο φάουλ του Μεντή.
Pfcagzxo Στο β’ μέρος ο Αστέρας συνέχισε να διατηρεί μια ελαφριά υπεροχή και να πιέζει για την ισοφάριση, όμως μεγάλες φάσεις δεν δημιούργησε μέχρι το 70’.
Η Ελλάς είχε δύο τρία φάουλ από καλές θέσεις που έφυγαν άουτ και ο Αστέρας σε κομπίνα φάουλ έβγαλε τον Μετεβελή μόνο του αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά το γύρισμα που έκανε ήταν πολύ κοντά στον Τάλιο, που πρόλαβε και μπλόκαρε.
1ijepjap
Ο Σκυλλάκος “καθάρισε” την εναέρια κυκλοφορία σε τρεις άλλες στημένες μπάλες της Ελλάδας και στο 83’ ο Οικονομίδης, με πλάτη, γύρισε ψηλοκρεμαστή μπαλιά στον Βυζά, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλό του και σέντραρε από τα δεξιά.
Ο Οικονομίδης, που ακολουθούσε, με κεφαλιά σκόραρε για το 2 – 2 μέσα σε αποθέωση.
P6z4zyobΗ Ελλάς, μετά και την αποβολή του Φωλιά με δεύτερη κίτρινη στο 85’ πίεσε για να επιτύχει το νικητήριο τέρμα, αλλά ο Αστέρας είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 88’ όταν ο Βυζάς έφυγε σε μπαλιά του Οικονομίδη, αλλά ξέμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να γυρίσει τη μπάλα στον Μεντή που ακολουθούσε και ήταν αμαρκάριστος απέναντι από τον Τάλιο. 
FzgppyoeΟι της Ελλάδας διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέσιμο του Ρούπα μέσα στην περιοχή στο 90’ και ο αγώνας έληξε μέσα σε γκρίνιες και αντιπαραθέσεις μεταξύ των παικτών.
Kborsaoc Ο διαιτητής κ. Μπετσόγλου δεν είχε την αρμόζουσα ψυχολογία για να διαιτητεύσει έναν αγώνα που ενώ ξεκίνησε ήρεμα, κατέληξε με το να δημιουργηθεί στο τέλος μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών, αλλά και των παραγόντων της Ελλάδας. Αναγκάστηκε από πολύ νωρίς να δείχνει κίτρινες κάρτες για να επιβληθεί στους παίκτες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο β’ μέρος να μην μπορεί να διαιτητεύσει με την αναγκαία πυγμή, γιατί θα έπρεπε να αποβάλλει πολλούς παίκτες εκατέρωθεν. Οι της Ελλάδος διαμαρτύρονται για δύο φάσεις (μία σε κάθε ημίχρονο) που θεωρούν ότι έπρεπε να τους δοθούν πέναλτι, αλλά δεν έχουν δίκαιο.
Οι βοηθοί του κ.κ. Μπουρτζοβίτης και Σπηλιώτης δεν έκαναν λάθη στις υποδείξεις τους, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο τον διαιτητή στο έργο του. Γενικά ήταν μια διαιτησία που δεν πέρασε απαρατήρητη.
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Τάλιος, Πολυδωρόπουλος, Κόρρο (70΄Καραγκουνης), Σούλι, Κακαβελάκης (82’ Καραπανάγος), Γιακούμπι, Νάκος, Ρούπας, Δουβής, Αράπι, Λεντέρης
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Σκυλλάκος, Ψαρρός (60΄ Οικονομίδης), Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Τάφα (46’ Φωλιάς), Αντωνόπουλος, Μεντής, Κουτρούλης, Τόλιας (75’ Μερκούρης), Βυζάς.