Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Χειμερινά σπορ: Πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς


Χειμερινά σπορ: Πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς


skyingfaile1.jpgΤα χειμερινά σπορ, όπως σκι, snowboard κ.ά. ευθύνονται συχνά για πτώσεις, τραυματισμούς ή άλλες επιπλοκές, οδηγώντας στην απουσία από τις καθημερινές
δραστηριότητες, ίσως και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην γίνει η «βόλτα» στο βουνό… εφιάλτη.

Διαβάστε περισσότερα 


Γρίπη: Διευκρινίσεις προς πάσα κατεύθυνση από το ΚΕΕΛΠΝΟ


keelpnoe1.jpgΣε διευκρινίσεις σχετικά με τη γρίπη προέβη το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Νωρίτερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για ψευδή στοιχεία όσον αφορά στα (λιγότερα) θύματα αλλά και στους διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ και για σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Διαβάστε περισσότερα 

sugarsweetenersromanou.jpgΜύθοι και αλήθειες για τη ζάχαρη και τις γλυκαντικές ύλες


Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την ασφάλεια και την χρήση των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών (γνωστά και ως υποκατάστατα ζάχαρης ή γλυκαντικά έντονης γλυκύτητας), αλλά και για τη σχέση της ζάχαρης με την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα 

Κλιμάκιο στο Γ.Ν.Ζακύνθου με εντολή Πολάκη


Κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού από το Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟ", μετέβη στο Γ.Ν.Ζακύνθου, με κύριο σκοπό να βοηθήσει  στην επαναλειτουργία των χειρουργείων όσο αφορά στην επιστημονική και πρακτική έκφανση αυτής, με απόφαση  του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη.

Διαβάστε περισσότερα 

Κινητή μονάδα αποκτά το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου


Στη δωρεά κινητής μονάδας για το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου προχώρησε το βελγικό ίδρυμα Sainte Pierre, με τη συνέργεια γιατρών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βρυξελλών.

Διαβάστε περισσότερα 

nursehospitale1.jpgΙΣΑ: Θα πράξουμε τα δέοντα για την προϋπηρεσία των συμβασιούχων ιατρών στις ΜΕΘ


Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.Λ.), πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης αναφορικά με την μη αναγνώριση προϋπηρεσίας σε νεοπροσληφθέντες ιατρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε ΜΕΘ και λοιπά τμήματα Νοσοκομείων της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα 

roxalhto.jpgΡοχαλητό: Ενοχλητική κατάσταση ή σοβαρή νόσος;


Ο χειρουργός – ωτορινολαρυγγολόγος, Ιωάννης Αβούρης, ανοίγει το φάκελο «ροχαλητό» και απαντά αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν στο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα 



handwashromanou.jpgΠόσο καλά πλένετε τα χέρια σας;


Τα μικρόβια βρίσκονται παντού και δεν υπάρχει τρόπος απόλυτης προστασίας. Με τη σωστή υγιεινή των χεριών, ωστόσο, μπορούμε να προστατευτούμε εμείς και οι γύρω μας από ιώσεις και λοιμώξεις που προκαλούν τα διάφορα μικρόβια.

Διαβάστε περισσότερα 



gastric-ring.jpgΝοσογόνος Παχυσαρκία: Γιατί ο γαστρικός δακτύλιος αποτυγχάνει;



Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία της τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου είναι σχετικά απλή, στην πορεία των χρόνων οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει μία σειρά σοβαρών μειονεκτημάτων.

Διαβάστε περισσότερα 



Σηκώνετε βάρη ή δουλεύετε νύχτα; Έχετε μικρή πιθανότητα να μείνετε έγκυος!


womannightshiftromanou.jpgΝέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες στην επιθεώρηση Occupational and Environmental Medicine, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που δουλεύουν νύχτα ή σε κυλιόμενες βάρδιες και εκείνες που έχουν εργασία που απαιτεί μεγάλη σωματική προσπάθεια, όπως το να σηκώνουν βάρη, έχουν λιγότερα ώριμα ωοκύτταρα, ακόμη και υπό ελεγχόμενη ωοθηκική διέγερση.

Διαβάστε περισσότερα 



kidbracesromanou.jpgΠότε πρέπει να βάλει το παιδί μου σιδεράκια;


Τα δόντια του παιδιού είναι στραβά. Η παρέμβαση του ορθοδοντικού είναι απλώς θέμα αισθητικής, ή έχει και άλλες προεκτάσεις; Και ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να επισκεφθεί κανείς τον ορθοδοντικό; Αυτά είναι δύο από τα κυριότερα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς, σε σχέση με τα σιδεράκια των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr